Πέθανε σε ηλικία 116 ετών ο γηραιότερος άνθρωπος του πλανήτη

Πέθανε σε ηλικία 116 ετών ο γηραιότερος άνθρωπος του πλανήτη

Η Τζεραλίν Τάλι, απεβίωσε στην πολιτεία του Μίσιγκαν 26 μέρες αφού γιόρτασε τα τελευταία της γενέθλια 

Πέθανε σε ηλικία 116 ετών ο γηραιότερος άνθρωπος του πλανήτη
Ο αποδεδειγμένα μεγαλύτερος σε ηλικία άνθρωπος στον πλανήτη, η Τζεραλίν Τάλι, απεβίωσε στην πολιτεία του Μίσιγκαν 26 μέρες αφού γιόρτασε τα 116α γενέθλιά της, ανέφερε εκπρόσωπος της οικογένειας την Πέμπτη.

Η Τάλι γεννήθηκε στις 23 Μαΐου 1899 στην πολιτεία Τζόρτζια, και ήταν πρώτη στη λίστα της Ομάδας Γεροντολογικής Ερευνας, η οποία βεβαιώνει τις ηλικίες των υπερηλίκων του κόσμου, μετά τον θάνατο της Γερτρούδης Ουίβερ, η οποία πέθανε τον Απρίλιο στο Αρκανσο στα 116. 

Η Τάλι πέθανε την Τετάρτη το βράδυ στο σπίτι της στο Ινκστερ, προάστιο του Ντιτρόιτ, όπου ζούσε με την κόρη της Θέλμα Χόλογουεϊ, 77 ετών, είπε η εκπρόσωπος της οικογένειας Κριστόνα Κάμπμπελ. Η Τάλι είχε μετακομίσει στο Μίσιγκαν το 1935 με τον άντρα της, που εργαζόταν στην αυτοκινητοβιομηχανία Φόρντ. Εκείνος πέθανε το 1988.

Κλείσιμο
Ο θάνατός της εξέπληξε τον διευθυντή του ερευνητικού κέντρου Ρόμπερτ Γιάνγκ, ο οποίος είπε ότι ήταν πολύ ενεργό άτομο και ότι μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες πήγαινε παντού με τα πόδια.

Το άτομο που τώρα αναλαμβάνει τα πρωτεία είναι πάλι γυναίκα, η Σουζάνα Μούσατ Τζόουνς, 115, η οποία γεννήθηκε στην Αλαμπάμα και ζει σε οίκο ευγηρίας στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης