Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους «βλέπει» ο επικεφαλής της Επιτροπής Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Μάικλ ΜακΚολ, πίσω από την αεροπορική τραγωδία του ρωσικού Airbus.
Σύμφωνα με δηλώσεις του στο Fox News ο ΜακΚολ τόνισε πως όλα τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής «δείχνουν» τρομοκρατική ενέργεια και συγκεκριμένα τοποθέτηση βόμβας.
Βέβαια, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η βλάβη που είχε σημειωθεί το 2001 στην ουρά του αεροσκάφους να προκάλεσε τη συντριβή του.
«Αλλά πιστεύω ότι το πιθανότερο σενάριο και όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι ήταν μία επίθεση του ΙΚ με εκρηκτικό μηχανισμό στο αεροσκάφος», δήλωσε ο Αμερικανός επικεφαλής της επιτροπής.
Ερωτηθείς αν εκτιμά πως το δυστύχημα συνδέεται με την έκκληση του επικεφαλής της Αλ Κάιντα, Αιμάν αλ-Ζαουάχρι, για αγώνα κατά της Ρωσίας και της Δύσης μετά την επιχείρηση κατά θέσεων τζιχαντιστών στη Συρία, ο ΜακΚολ επισήμανε πως την ανακοίνωση για την ανάληψη ευθύνης την εξέδωσε το Ισλαμικό Κράτος κι όχι η Αλ Κάιντα.
Κλείσιμο
«Πιστεύω ότι αυτό το προετοίμαζαν εδώ και καιρό, στο πλαίσιο συνωμοσίας. Το δεύτερο ζήτημα είναι πώς αυτό το πράγμα μπήκε στο αεροσκάφος», πρόσθεσε ο ΜακΚολ.
Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής της επιτροπής δήλωσε πως αν πράγματι άνδρες του ΙΚ βρίσκονται πίσω από την κατάρριψη του Airbus θα πρέπει να οδηγήσει τη Ρωσία να ξανασκεφτεί την επίθεση στη Συρία τη χρήση όπλων κατά της οργάνωσης.
Παράλληλα, τόνισε πως είναι απαραίτητο οι ΗΠΑ να εντείνουν τον αγώνα τους κατά του ΙΚ, εξηγώντας: «Πιστεύω ότι πρέπει να εντείνουμε αυτόν τον πόλεμο κατά του ΙΚ γιατί «αν σήμερα έχουμε ένα ρωσικό αεροσκάφος, αύριο θα μπορούσε να είναι ένα αμερικανικό».
Έδωσαν προαγωγή στον διευθυντή του αεροδρομίου του Σαρμ Ελ Σέιχ
Μπορεί οι αρμόδιοι ασφαλείας του αεροδρομίου του Σαρμ Ελ Σέιχ να εθεάθησαν από ταξιδιώτες να παίζουν παιχνίδια στο κινητό, να τρώνε ή να κοιμούνται, αλλά η παντελής αδιαφορία τους και η επικίνδυνη στάση τους όχι μόνο δεν προκάλεσε σάλο, αλλά ο διευθυντής του αερολιμένα πήρε ακόμα και προαγωγή!
Πέντε ημέρες από την τραγωδία και ενώ η Αίγυπτος προσπαθεί να πείσει ότι τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας στα αεροδρόμιά της ώστε να αποτρέψει «βουτιά» στον τουρισμό της, ο διευθυντής του αερολιμένα του Σαρμ Ελ Σέιχ μετατέθηκε, σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία.
Αναλυτικότερα, ο Αμπντέλ-Γουαχάμπ Αλί ανέλαβε τη θέση του επιχειρησιακού αναπληρωτή διευθυντή των αιγυπτιακών αεροδρομίων, ενώ μετά την δημοσιοποίηση της είδησης οι αρμόδιοι επιχείρησαν να καλύψουν την απόφασή τους δηλώνοντας πως η προαγωγή του ήταν προγραμματισμένη εδώ και καιρό.
Παράλληλα, το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου επισημαίνει πως σε όλα τα αεροδρόμια εφαρμόζονται οι διεθνείς κανονισμοί ασφάλειας, απορρίπτοντας το ενδεχόμενο το ρωσικό αεροσκάφος να καταρρίφθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό.
«Η υπόθεση του εκρηκτικού μηχανισμού δεν βασίζεται σε στοιχεία. Η ερευνητική ομάδα δεν έχει ακόμα στοιχεία ή αποδείξεις που να επιβεβαιώνουν αυτό το σενάριο», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου.
Κάμερον: Περισσότερο πιθανή η τοποθέτηση βόμβας
Το σενάριο του τρομοκρατικού «χτυπήματος» ενισχύει με δηλώσεις του ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, σχετικά με τη συντριβή του ρωσικού Airbus που παρέσυρε στο θάνατο 224 ανθρώπους.
Σύμφωνα με δηλώσεις του, ο κ. Κάμερον εκτιμά πως είναι περισσότερο πιθανό το αεροπλάνο της ρωσικής Kogalymavia να καταρρίφθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό.
Την ίδια ώρα, εκπρόσωπος της Downing Street δήλωσε πως η βρετανική κυβέρνηση δε μπορεί να πει κατηγορηματικά ότι βόμβα προκάλεσε τη συντριβή του ρωσικού Airbus.
Ωστόσο, τόνισε πως οι αξιωματούχοι είναι «εξαιρετικά ανήσυχοι» καθώς ο εκρηκτικός μηχανισμός μπορεί να οδήγησε στην κατάρριψη του αεροσκάφους.
Παράλληλα, η βρετανική κυβέρνηση δεν αποκλείει το ενδεχόμενο οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους να βρίσκονται πίσω από την τραγωδία, κάνοντας λόγο για «πιθανότητα».
Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Φίλιπ Χάμοντ, ερωτηθείς σχετικά με την πιθανή εμπλοκή του ΙΚ στο δυστύχημα του Airbus, απάντησε πως «οι τζιχαντιστές ανέλαβαν την ευθύνη της κατάρριψης του αεροσκάφους αμέσως μετά τη συντριβή».
Όπως είπε: «Κοιτάξαμε την πλήρη εικόνα των πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένης της ανάληψης της ευθύνης, αλλά φυσικά υπάρχουν και άλλα στοιχεία, και καταλήξαμε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα».
Ένα από τα πιο εμβληματικά στέκια της Αθήνας επιστρέφει δυναμικά στην καρδιά του Κολωνακίου υπό τη νέα του μορφή. Το VENETI Jackson Hal μόλις άνοιξε στην Μηλιώνη αναβιώνοντας την ατμόσφαιρα και τη γαστρονομική ταυτότητα του ιστορικού Jackson Hall.
Ξεκίνησε από τις πλατείες της γειτονιάς του με αυτοσχέδιες ράμπες και πλέον είναι Red Bull αθλητής από το 2022, κατακτώντας τίτλους και σπάζοντας παγκόσμια ρεκόρ!
Το ποδόσφαιρο είναι πάθος και όταν το ζεις από τις VIP θέσεις της «Allianz Arena», απολαμβάνοντας τη μαγεία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, τότε το θυμάσαι για πάντα. Οι τυχεροί συνδρομητές COSMOTE που βρέθηκαν στο Μόναχο χάρη στο WORLD PASS powered by Telekom έζησαν ακριβώς αυτό: μια αξέχαστη ποδοσφαιρική εμπειρία σε συνδυασμό με VIP φιλοξενία.