Ο Ομπάμα περιγράφει πώς θα γίνει η εισβολή στη Συρία κατά των τζιχαντιστών

Ο Ομπάμα περιγράφει πώς θα γίνει η εισβολή στη Συρία κατά των τζιχαντιστών

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι δε θα ακολουθήσει το ίδιο πρότυπο με τον πόλεμο στο Ιράκ - «Θα πιέζουμε και τελικά θα καταστρέψουμε το Ισλαμικό Κράτος», εξήγησε

Ο Ομπάμα περιγράφει πώς θα γίνει η εισβολή στη Συρία κατά των τζιχαντιστών
Στον τρόπο και τη μορφή που θα έχει η εισβολή στη Συρία στην προσπάθεια εξόντωσης των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, αναφέρθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο CBS.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξήγησε πως παρότι θα σταλούν περισσότερες δυνάμεις για να αντιμετωπιστεί το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ, δε θα ακολουθηθεί η ίδια τακτική με τον πόλεμο του 2003 στο Ιράκ.

«Δεν θα κάνουμε μια ιρακινού τύπου εισβολή στο Ιράκ ή στη Συρία με τάγματα να μετακινούνται μέσα στην έρημο», δήλωσε ο Ομπάμα.

«Όμως αυτό στο οποίο ήμουν πολύ ξεκάθαρος είναι ότι θα πιέζουμε συστηματικά και τελικά θα καταστρέψουμε το Ισλαμικό Κράτος και αυτό απαιτεί να έχουμε ένα στρατιωτικό στοιχείο», πρόσθεσε.

Βέβαια, ο Ομπάμα αναγνώρισε πως οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις δεν είναι αρκετές για να καταστραφεί η τρομοκρατική οργάνωση, αλλά συμπλήρωσε ότι θα μπορούσαν οι Αμερικανοί στρατιώτες να παράσχουν επιπλέον πληροφορίες καθώς και να συνεργαστούν με τις τοπικές δυνάμεις και να βοηθήσουν στις αεροπορικές επιδρομές.
Κλείσιμο

«Αναπτύσσουμε συνεργασίες, παρότι δεν είναι όσο ισχυρές θα θέλαμε, με τοπικές ομάδες και σουνίτες που προτίθενται να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης