Φωτογραφία: Αυτή είναι η γυναίκα που αιματοκύλισε το Σαν Μπερναρντίνο

Φωτογραφία: Αυτή είναι η γυναίκα που αιματοκύλισε το Σαν Μπερναρντίνο

«Ήταν το κορίτσι της διπλανής πόρτας», υποστηρίζει η αδελφή της Τασφίν Μαλίκ - Τρομοκρατική επίθεση η φονική εισβολή της με τον σύζυγό της Σαϊέντ Φαρούκ στο κέντρο για άτομα με ειδικές ικανότητες 

Φωτογραφία: Αυτή είναι η γυναίκα που αιματοκύλισε το Σαν Μπερναρντίνο
Λίγες ημέρες μετά το μακελειό στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνια, στη δημοσιότητα δόθηκε η φωτογραφία της Τασφίν Μαλίκ, σύζυγο του Σαϊέντ Φαρούκ, με τον οποίο εισέβαλε σε κέντρο για ανθρώπους με ειδικές ικανότητες σκορπώντας το θάνατο και τον πανικό.

Η εικόνα που έδωσε στη δημοσιότητα το δίκτυο ABC την απεικονίζει με καλυμμένο το κεφάλι.
Σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο, η 27χρονη γυναίκα, η οποία είχε παντρευτεί τον Φαρούκ πριν δύο χρόνια και είχε αποκτήσει μαζί του μία κόρη 6 μήνων, είχε ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, ενώ λέγεται πως διατηρούσε επαφές με τζιχαντιστές.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα η νεαρή στο προφίλ της στο Facebook είχε αναρτήσει μήνυμα στην προσωπική σελίδα της μέσω του οποίου απευθυνόταν στον επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους, Αμπου Μπακρ Αλ-Μπαγκνταντί, μόλις λίγη ώρα πριν εκείνη κι ο σύζυγός της εισβάλουν στο κέντρο.
Κλείσιμο

Οι δύο δράστες πίσω από το μακελειό στο Σαν Μπερναρντίνο


Η αδελφή της Μαλίκ δηλώνει σοκαρισμένη και υποστηρίζει πως κανείς από την οικογένεια δεν γνώριζε τις σχέσεις της 27χρονης με το Ισλαμικό Κράτος. 

«Ήταν το κορίτσι της διπλανής πόρτας. Ήταν ο τύπος του γλυκού, αθώου παιδιού», πρόσθεσε η αδελφή της.

Από την άλλη, ο επικεφαλής του FBI στο Λος Αντζελες, Ντέιβιντ Μπάουντιχ, επιβεβαίωσε πως επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση, αλλά και ότι το προφίλ της Μαλίκ στο Facebook είναι αυθεντικό. 

Σύμφωνα με το FBI το ζευγάρι πραγματοποιούσε τηλεφωνικές κλήσεις με «άλλους στόχους των ερευνών μας», χωρίς ωστόσο να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες. 

Παρ'όλα αυτά οι  Los Angeles Times αναφέρουν πως το ζεύγος του τρόμου είχε σχέσεις με το Μέτωπο Αλ Νούσρα στη Συρία και την Αλ Σαμπάμπ στη Σομαλία.

Σε ερώτηση αν σχεδίαζαν και δεύτερη επίθεση, ο επικεφαλής του FBI απάντησε ότι δεν είναι βέβαιο αυτή την στιγμή, ωστόσο πρόσθεσε πως υπάρχουν αρκετά στοιχεία που οδηγούν προς αυτή την κατεύθυνση. Όσο για το ζευγάρι των δύο εκτελεστών, δήλωσε ότι δεν βρίσκονταν υπό παρακολούθηση. 

Την ίδια στιγμή, δήλωσε ότι δεν γνωρίζει, ούτε μπορεί να επιβεβαιώσει αν η 27χρονη είχε επηρεάσει τον Φαρούκ για να συμμετάσχει σε πράξη τρομοκρατίας.

Σε μία προσπάθεια να καθησυχάσει τους πολίτες, επισήμανε πως δεν υπάρχει αναφορά για εκδήλωση άλλων απειλών αυτή την στιγμή στις ΗΠΑ.

Εντούτοις, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Αamaq News Agency που πρόσκειται στο Ισλαμικό Κράτος παρουσίασε η επίθεση της περασμένης Τετάρτης στο Σαν Μπερναρντίνο ήταν οργανωμένη από τζιχαντιστές που δρουν στις ΗΠΑ.

Σάλος με την «εισβολή» δημοσιογράφων στο σπίτι των τρομοκρατών του Σαν Μπερναρνίνο

Σφοδρές αντιδράσεις από χρήστες του Διαδικτύου για την «έφοδο» - Οι τηλεοπτικές κάμερες εστίασαν στο Κοράνι και στην κούνια του μωρού που βρέθηκαν στο διαμέρισμα

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η μαζική εισβολή δημοσιογράφων μεγάλων ειδησεογραφικών δικτύων των ΗΠΑ, στην κατοικία του ζευγαριού του τρόμου που αιματοκύλησε το Σαν Μπερναρντίνο την περασμένη Τετάρτη.

Δημοσιογράφοι και φωτογράφοι από δίκτυα, όπως το  MSNBC, CNN και το CBS πραγματοποίησαν «έφοδο» στο διαμέρισμα του Σαϊέντ Φαρούκ και της 27χρονης συζύγου του, Τασφίν Μαλίκ, μετά το μακελειό στο κέντρο για άτομα με ειδικές ικανότητες στην Καλιφόρνια.
Οι δημοσιογράφοι μόλις μπήκαν στην κατοικία του ζευγαριού έψαξαν για «ενοχοποιητικά» στοιχεία που θα μπορούσαν να συνδέσουν τη φονική επίθεση με το Ισλαμικό Κράτος.

Ωστόσο, το μόνο που βρήκαν ήταν ένα Κοράνι, ενώ εστίασαν σε αντικείμενα της μόλις έξι μηνών κόρης του ζευγαριού.

Ένα ημερολόγιο, η κούνια, λούτρινα αρκουδάκια, ένα χαλάκι προσευχής, ένας υπολογιστής, ένας διάδρομος γυμναστικής και ένας γεμάτος νεροχύτης με άπλυτα πιάτα, ήταν όσα κατέγραψαν οι κάμερες των τηλεοπτικών σταθμών. 

Το CNN επιχείρησε να δικαιολογήσει την απόφαση να μπει στο χώρο του ζευγαριού, λέγοντας πως η απόφαση ελήφθη συνειδητά, ενώ οι εικονολήπτες φρόντισαν να μην καταγράψουν «ευαίσθητο υλικό», όπως φωτογραφίες, ή ταυτότητες.

Από την άλλη, το FBI επιβεβαίωσε την περασμένη Παρασκευή ότι είχε ολοκληρώσει την έρευνά του στο σπίτι του ζευγαριού, επομένως δεν υπήρχε κίνδυνος να χαθούν πολύτιμα στοιχεία από την καταγραφή των ρεπόρτερς. 

Ωστόσο, πολλοί ήταν όσοι χαρακτήρισαν τους δημοσιογράφους «κοράκια», ενώ ακόμα περισσότεροι ότι εξέφρασαν την απογοήτευση και την οργή τους για την έφοδό τους στο σπίτι του Φαρούκ.

Φωτογράφος που βρέθηκε στο σημείο, δήλωσε ότι οι δημοσιογράφοι έψαχναν ανάμεσα στα προσωπικά αντικείμενα του ζευγαριού, ενώ μετακινούσαν φωτογραφίες και άλμπουμ.

Όσο για το πώς οι εκπρόσωποι του Τύπου είχαν πρόσβαση στην κατοικία, λέγεται πως ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος τους έδωσε την άδεια, αν και μετά το σάλο που προκλήθηκε, ο άνδρας διαψεύδει τους ισχυρισμούς αυτούς, υποστηρίζοντας πως μόλις άνοιξε την πόρτα βρήκε έξω από αυτήν δεκάδες δημοσιογράφων και φωτογράφων, οι οποίοι μπήκαν στο χώρο.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης