Δανία: Απειλεί να επαναφέρει τους ελέγχους στα σύνορα με την Γερμανία

Δανία: Απειλεί να επαναφέρει τους ελέγχους στα σύνορα με την Γερμανία

Ο Δανός πρωθυπουργός Λαρς Ράσμουνσεν είπε στο μήνυμά του για τη νέα χρονιά ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να επαναλειτουργήσει τους ελέγχους στα σύνορα της χώρας του με την Γερμανία

Δανία: Απειλεί να επαναφέρει τους ελέγχους στα σύνορα με την Γερμανία
Καθώς το μεταναστευτικό παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις στην Ευρώπη, όλο και πιο συχνά είναι τα φαινόμενα όπου τίθεται εν αμφιβόλω η ελεύθερη διακίνηση των ανθρώπων ανάμεσα στις χώρες.

Στο καθιερωμένο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο πρωθυπουργός της Δανίας Λαρς Ράσμουνσεν είπε ότι η Σουηδία έχει αυξήσει τους ελέγχους στα σύνορα με τη Δανία, και είναι η πρώτη φορά από το 1950 που κάποιος χρειάζεται ταυτότητα για να διασχίσει το πέρασμα του Oresund που χωρίζει (και ενώνει) τις δύο χώρες.

«Δεν θέλουμε να βλέπουμε μετανάστες και πρόσφυγες στους αυτοκινητόδρομούς μας. Θέλουμε ηρεμία και τάξη» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Δανίας. Ως αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, ο Δανός πρωθυπουργός επισήμανε ότι μεταξύ άλλων μελετά και την επαναλειτουργία των ελέγχων στα σύνορα με την Γερμανία.

Κλείσιμο
Η Δανία υπολογίζεται ότι θα δεχθεί φέτος γύρω στους 20.000 πρόσφυγες που αναζητού άσυλο, σε σχέση με τους 15.000 που ήταν το 2014. Η Σουηδία έχει δεχθεί 160.000 πρόσφυγες, τους περισσότερους ανά κάτοικο από κάθε άλλη χώρα της ΕΕ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης