Νέο σκάνδαλο: 200 κακοποιημένα αγόρια στη χορωδία του αδελφού του πρώην πάπα

Νέο σκάνδαλο: 200 κακοποιημένα αγόρια στη χορωδία του αδελφού του πρώην πάπα

Υπέστησαν από θωπεία έως βιασμό - Τα περιστατικά στη χορωδία του αδελφρού του πρώην Πάπα Βενέδικτου σημειώθηκαν μεταξύ 1953 και 1992

Νέο σκάνδαλο: 200 κακοποιημένα αγόρια στη χορωδία του αδελφού του πρώην πάπα
Νέο σκάνδαλο αποκαλύπτεται για τις υποθέσεις παρενόχλησης και κακοποίησης παιδιών από μέλη της Καθολικής Εκκλησίας στη Γερμανία.

Αυτή τη φορά, σύμφωνα με έκθεση της γερμανικής Καθολικής Εκκλησίας περισσότερα από 200 παιδιά που συμμετείχαν στη χορωδία του αδελφού του πρώην Πάπα Βενέδικτου, έπεσαν θύματα κακοποίησης από τα οποία τα 40 βιάστηκαν.

Σε μία περίοδο από το 1953 έως το 1992, 231 ήταν τα παιδιά που υπέστησαν από θωπεία έως βιασμό, στη χορωδία της επισκοπής του Ρεγκενσμπέργκερ στη Γερμανία.

Κλείσιμο
Όπως ανέφερε ο δικηγόρος Ούλριχ Βέμπερ, ο οποίος ανέλαβε τη διερεύνηση της υπόθεσης, ο διευθυντής του οικοτροφείου που συνδέεται με τη χορωδία, Γιόχαν Μέγιερ, ο οποίος έχει πεθάνει, βρίσκεται πίσω από πολλά από τα περιστατικά.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν ο αδελφός του πρώην Πάπα, ο μαέστρος Γκεόργκ Ράτσινγκερ, γνώριζε για τις υποθέσεις, ο δικηγόρος απάντησε: «
Μετά την έρευνά μου, υποθέτω πως ναι».
Οι πρώτες καταγγελίες για σωματική βία και σεξουαλική κακοποίηση έγιναν γνωστές το 2010, αφότου ξέσπασε το σκάνδαλο στο Βατικανό με ανάλογα περιστατικά.

Πριν ένα χρόνο, μάλιστα, η Επισκοπή του Ρεγκενσμπέργκερ έκανε λόγο για 72 θύματα και πρόσφερε 2.700 δολάρια ως αποζημίωση στο κάθε θύμα.

Ο Βέμπερ πρόσθεσε πως μετά την έκθεσή του, τουλάχιστον οκτώ ακόμα άνθρωποι που δεν είχαν μιλήσει για την κακοποίηση που υπέστησαν, επικοινώνησαν μαζί του.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης