«Εισβολή» χερσαίων τουρκικών δυνάμεων σε Ιράκ και Συρία αποκάλυψε ο Νταβούτογλου

«Εισβολή» χερσαίων τουρκικών δυνάμεων σε Ιράκ και Συρία αποκάλυψε ο Νταβούτογλου

Ο Τούρκος πρωθυπουργός ενημέρωσε για τη δράση του τουρκικού στρατού τις τελευταίες 48 ώρες κατά των τζιχαντιστών και άφησε να εννοηθεί ότι ενδέχεται να ξεκινήσουν και αεροπορικές επιδρομές

«Εισβολή» χερσαίων τουρκικών δυνάμεων σε Ιράκ και Συρία αποκάλυψε ο Νταβούτογλου
Στην αποκάλυψη ότι η Τουρκία επιχειρεί κατά των τζιχαντιστών με χερσαίες δυνάμεις εντός του Ιράκ και της Συρίας, προέβη ο Αχμέτ Νταβούτογλου. Ο Τούρκος πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση με άρματα και ειδικές δυνάμεις, απέφυγε ωστόσο να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες για τον αριθμό των στρατιωτών και τις θέσεις που χτύπησαν.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα είχε προκληθεί μεγάλη ένταση μεταξύ της Τουρκίας και του Ιράκ, καθώς η Βαγδάτη είχε κατηγορήσει την Άγκυρα για εισβολή, καθώς δεν είχε δώσει άδεια για την παρουσία Τούρκων στρατιωτών στην περιοχή της Μοσούλης. Η κυβέρνηση του Ιράκ είχε απειλήσει ακόμη και με στρατιωτική επέμβαση την Άγκυρα, η οποία απέσυρε μεγάλο μέρος των δυνάμεών της.

Σύμφωνα με τον Αχμέτ Νταβούτογλου, σχεδόν 200 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) και του ISIL έπεσαν νεκροί, μόνο τις τελευταίες 48 ώρες, ως αντίποινα για την επίθεση αυτοκτονίας στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, εξαιτίας της οποίας δέκα Γερμανοί τουρίστες έχασαν τη ζωή τους.

Κλείσιμο
Όπως άφησε να εννοηθεί ο Τούρκος πρωθυπουργός, η στρατιωτική δύναμη στη Συρία βρίσκεται σε συνεργασία με τις αμερικανικές δυνάμεις στην περιοχή και πρόσθεσε πως η χώρα του είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει αεροπορικές επιδρομές κατά στόχων του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και στη Συρία, αν αυτό κριθεί απαραίτητο. «Κάθε επίθεση που στοχεύει επισκέπτες της Τουρκίας, θα τιμωρείται», τόνισε με αποφασιστικό τόνο ο Αχμέτ Νταβούτογλου, θέλοντας να στείλει ένα δυναμικό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση.

Ο τουρκικός στρατός επιχειρεί επίσης κατά του κουρδικού στρατού στα σύνορα, με στόχο να σπρώξει εκτός Τουρκίας τις ένοπλες ομάδες του PKK.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης