Η ξανθιά «μπίμπο» που σπάει τα νεύρα του Τραμπ

Η ξανθιά «μπίμπο» που σπάει τα νεύρα του Τραμπ

Η δημοσιογράφος του Fox News Μέγκιν Κέλι στριμώχνει τον Ντόναλντ Τραμπ όσο κανείς άλλος - Εκείνος τη μισεί και απαιτεί την αποπομπή της, εκείνη καγχάζει και ανεβάζει την πίεση, επιβεβαιώνοντας ότι η «Γκρέις Κέλι» της δημοσιογραφίας είναι πλέον ο Νο1 «κακός δαίμονάς» του στα ΜΜΕ

Η ξανθιά «μπίμπο» που σπάει τα νεύρα του Τραμπ
Το κοινό των ΗΠΑ απολαμβάνει τους τελευταίους μήνες ένα κωμικό πολιτικό σίριαλ, με πρωταγωνιστές τον εκκεντρικό, χοντροκομμένο και ασυγκράτητο Ντόναλντ Τραμπ και τησταρ-δημοσιογράφο του πανίσχυρου Fox News, Μέγκιν Κέλι.

Ενας δισεκατομμυριούχος που αποφάσισε να γίνει πλανητάρχης, πορεύεται προσβάλλοντας όποιον ή όποιαν τυχαίνει να μην ταιριάζει στο γούστο του, μονομαχεί τακτικά με μια 45αρα εντυπωσιακή και εντελώς ακομπλεξάριστη γυναίκα. Ο Τραμπ, ως φαβορί για το χρίσμα του υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ εκ μέρους των Ρεπουμπλικανών, προελαύνει ακάθεκτος, αποκαλώντας «μπίμπο» (κάτι σαν χαζή ξανθιά) τη δυναμική Κέλι, τη λοιδορεί σαν «μέτρια στη δουλειά της» και τη θεωρεί «υπερεκτιμημένη». Εκείνη απαντά απλώς με το δολοφονικό της βλέμμα και το χαιρέκακο χαμόγελό της, γνωρίζοντας ότι η στάση της κάνει έξω φρενών τον Τραμπ -και φέρνει υψηλά ποσοστά τηλεθέασης στο Fox News. Με την κατηγορία ότι η Κέλι έχει προσωπικό πρόβλημα μαζί του, ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να μποϊκοτάρει το τελευταίο ντιμπέιτ των Ρεπουμπλικανών πριν από τις προκριματικές εκλογές της Αϊόβα, της πολιτείας από την οποίαν ξεκινά επίσημα η διαδικασία για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών.

Κλείσιμο


Ο Τραμπ απαίτησε από το Fox News να αποσύρει την Κέλι και να την αντικαταστήσει με κάποιον άλλον ως συντονιστή της τηλεμαχίας, το κανάλι όμως τον αγνόησε επιδεικτικά, απορρίπτοντας τον εκβιασμό του. Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είχε άλλη επιλογή πέρα από το να απόσχει από το ντιμπέιτ, εφόσον στο δίλημμα που έθεσε ο Κροίσος, του τύπου «ή εγώ ή αυτή», το Fox News απάντησε «αυτή» (όπου «αυτή» έχει περιληφθεί ήδη στις πιο ισχυρές γυναίκες του κόσμου, κατά την ετήσια κατάταξη του περιοδικού Time για το 2014). Τελικά όμως, το «ματς» ανάμεσα στον Τραμπ και την Κέλι έληξε, κατά κάποιο τρόπο, ισόπαλο -αν όχι με τη νίκη εκείνου- καθώς, ενώ απουσίαζε, όλοι, συμπεριλαμβανομένης της Μέγκιν Κέλι, μιλούσαν για το «φαινόμενο», με την καλή και την κακή έννοια, Ντόναλντ Τραμπ.



Παρόλ' αυτά, ενώ το Fox News εμφανίζεται αδιάλλακτο απέναντι στον Τραμπ και η Κέλι σφυρίζει δήθεν αδιάφορα στα περιφρονητικά σχόλια του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου για εκείνην, οι συντηρητικοί Αμερικανοί θεωρούν ότι χωρίς αυτόν οι τηλεμαχίες δεν έχουν νόημα. Δημοσκόπηση της εφημερίδας Washington Post δείχνει ότι ο Τραμπ προηγείται έναντι του πιο ισχυρού εσωκομματικού του αντιπάλου, Τεντ Κρουζ, κατά επτά μονάδες. Ο πανύψηλος Κρουζ προσπάθησε να αποσπάσει, έστω και την τελευταία στιγμή, πόντους, λέγοντας ότι ο Τραμπ μποϊκόταρε το ντιμπέιτ γιατί φοβάται την Μέγκιν Κέλι. Δεν τα κατάφερε, όμως. Επομένως, μόνο εάν η εκρηκτική ξανθιά του Fox News κάνει κάποιο θαύμα, οι Ρεπουμπλικάνοι θα πράξουν το μη αναμενόμενο, γυρίζοντας την πλάτη τους στο φαβορί για το χρίσμα του κόμματος, δηλαδή τον Ντόναλντ Τραμπ.


Μονομαχία με ιστορία
Η κόντρα ανάμεσα στον Τραμπ και την Κέλι χρονολογείται από τον περασμένο Αύγουστο. Στο πρώτο ντιμπέιτ των Ρεπουμπλικανών στο Κλίβελαντ του Οχάιο, ο Ντόναλντ Τραμπ έβαλε στο στόχαστρο την άνκορ-γούμαν του Fox News. Τότε την είχε χαρακτηρίσει, μεταξύ άλλων, σαν «μη επαγγελματία», παρομοιάζοντάς την με βρυκόλακα: «Εβλεπες ότι έσταζε αίμα από τα μάτια της. Εσταζε αίμα από οποιαδήποτε άλλο σημείο της» είχε πει τότε ο Τραμπ για την δημοσιογράφο, αισχρολογώντας κατά την αγαπημένη του συνήθεια.



H Μέγκιν Κέλι, ως συντονίστρια της συζήτησης αντεπιτέθηκε, κάνοντας έξαλλο τον Τραμπ, όταν του ζήτησε να τοποθετηθεί επί των χαρακτηρισμών που έχει κάνει στο παρελθόν εις βάρος των γυναικών. Είναι γνωστό ότι στο λεξιλόγιο του Ντόναλντ Τραμπ απαντώνται συχνά όροι όπως «γουρούνες», «σκύλες» κ.ο.κ. «Οχι όλες τις γυναίκες, μόνο την ηθοποιό Ρόζι Ο' Ντόνελ», θέλησε να διευκρινίσει εκείνος, εξοργίζοντας κι αυτός με τη σειρά του την δημοσιογράφο. Ηταν η στιγμή που η Κέλι απάντησε με τη φραστική ρουκέτα «είσαι σεξιστής», μια φράση η οποία προκάλεσε σοκ στην κοινή γνώμη - αλλά και τον ίδιο τον Τραμπ.

Πέντε μήνες αργότερα και ενώ ο Τραμπ δεν κατάφερε να κάμψει τις αντιστάσεις της ατίθασης Κέλι, ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος επανήλθε δριμύτερος: Αυτή τη φορά την αποκάλεσε «τριτοκλασάτη ρεπόρτερ» και «δημοσιογράφο ελαφρών ηθών». Εκείνη, ωστόσο, ως παρουσιάστρια ειδήσεων και πολιτική σχολιάστρια στο Fox News, στάθηκε στο ύψος της. Η σιωπή της Κέλι έκανε τον Τραμπ να χάσει ακόμη και την ελάχιστη ψυχραιμία που διατηρούσε έως εκείνη τη στιγμή. «Τρέφω τον απολύτως μηδενικό σεβασμό για την Μέγκιν Κέλι» ήταν ο κεραυνός που εξαπέλυσε εναντίον της γοητευτικής δημοσιογράφου ο δισεκατομμυριούχος. Και συνέχισε λέγοντας «δεν πιστεύω ότι είναι αρκετά καλή σε αυτό που κάνει. Θεωρώ ότι είναι υπερεκτιμημένη. Πιστεύω ότι οι ερωτήσεις της την τελευταία φορά ήταν γελοίες», δήλωσε λίγες ημέρες πριν το ντιμπέτ της 28ης Ιανουαρίου ρίχνοντας λάδι στη φωτιά των ήδη τεταμένων σχέσεών τους. Κι όταν ο Τραμπ κατάλαβε ότι το Fox News δεν του δίνει απολύτως καμία σημασία, τότε πέρασε ξανά στην επίθεση και μέσω twitter απέδωσε στην Μέγκιν Κέλι τον απαξιωτικό τίτλο της «μπίμπο».




Το παιχνίδι των εντυπώσεων
Ως δημοσιογράφος, η Μέγκιν Κέλι έχει βασίσει την καριέρα της στα απρόβλεπτα, «φονικά» φραστικά χτυπήματα που εξαπολύει αδιακρίτως σε οποιονδήποτε τυχαίνει να υφίσταται την ανάκρισή της. Είναι ατρόμητη, επιθετική, πάντα ενημερωμένη στην εντέλεια και ακτινοβολεί από αυτοπεποίθηση και αιχμηρή ευφυΐα. Παρόλ' αυτά, μόλις έναν μήνα πριν από τις κρίσιμες προκριματικές εκλογές της Αϊόβα, η Μέγκιν δεν δίστασε να τσαλακώσει το χαρακτηριστικό σεξ απίλ της: Αποχαιρετώντας τα μακριά ξανθά μαλλιά της πόζαρε στο εξώφυλλο του περιοδικού Vanity Fair, στο τεύχος Φεβρουαρίου. Με κοντοκουρεμένο μαλλί, πλέον δείχνει ανοιχτά αυτό που είναι -δηλαδή έτοιμη για όλα.

Η πρώην δικηγόρος, νυν πολιτική αναλύτρια και τηλεπαρουσιάστρια του αμερικανικού δικτύου Fox News έχει ύψος 1,68 μ. και βάρος 59 κιλά, είναι όμως οι αναλογίες της που κάνουν τους φίλους της να απορούν πώς διατηρείται σε αυτή την εκπληκτική φόρμα, καθώς δεν έχει χρόνο να περάσει ούτε απ' έξω από γυμναστήριο. Και μολονότι είναι ευλαβικά πιστή στην υγιεινή διατροφή, παραδέχεται ότι κατά καιρούς ενδίδει σε γαστριμαργικές παρασπονδίες, όπως τις κεσαντίγιας και τα τηγανητά κρεμμύδια.

Το 2010 σε εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού «Sirius XM», ως φιλοξενούμεν του γνωστού και μη εξαιρετέου Χάουαρντ Στερν, η Μέγκιν Κέλι κλήθηκε να απαντήσει σε ορισμένα καυτά ερωτήματα: «Θα κάνατε ποτέ στριπτίζ;», ήταν το πρώτο από αυτά. Μόνο που εκείνη απογοήτευσε τον ανδρικό πληθυσμό που την θεωρεί ως μία ερωτική φαντασίωση λέγοντας «όχι, όχι, σε καμία περίπτωση». Κι όταν ο Στερν την ρώτησε αν θα έβαζε ποτέ εμφυτεύματα στήθους, η Κέλι έσπευσε να τον διαβεβαιώσει πως στο μπούστο της δεν έχει επέμβει νυστέρι. «Το στήθος μου είναι απολύτως φυσικό» είπε αυτάρεσκα.




Γάμοι και απιστία
Η Μέγκιν Κέλι, το μεγάλο αστέρι του Fox News, εκτός από εργασιομανής και σε τροχιά κυριαρχίας στην αμερικανική τηλεόραση, φέρει τα βάρη της μητέρας και συζύγου. Εχει παντρευτεί δύο φορές και ο πρώτος της σύζυγος ήταν ο αναισθησιολόγος Ντάνιελ Κένταλ. «Τη συνάντησα για πρώτη φορά το 2001, σε ένα φεστιβάλ στο Σικάγο» διηγείται ο Κένταλ για την γνωριμία του με την Μέγκιν Κέλι. Και συνεχίζει λέγοντας ότι «στην αρχή βγαίναμε σαν φίλοι. Εγώ ήμουν στο τρίτο έτος της ιατρικής και η Κέλι ήταν δικηγόρος στην εταιρία 'Bickel & Brewer'. Μου άρεσε πολύ. Οταν η Μέγκιν διέκοψε τη σχέση που είχε τότε, άρχισε να μου δείχνει το ενδιαφέρον της και έτσι ξεκίνησε η σχέση μας». Το ζευγάρι στέγασε τον έρωτά του σε ένα διώροφο σπίτι στο Μανχάταν και ο Κένταλ έκανε πρόταση στην όμορφη σύντροφό του στο Παρίσι, γονυπετής, φυσικά. Ομως, η ρόδινη περίοδος τελείωσε πέντε χρόνια αργότερα, κατά τον Ντάνιελ Κένταλ επειδή «εγώ ήθελα μια γυναίκα -το ίδιο όμως ήθελε και εκείνη, δηλαδή κάποιαν που να πλένει, να μαγειρεύει και να περιποιείται την οικογένειά της. Αλλά η Μέγκιν δεν ήταν μία γυναίκα που θα μπορούσε να μείνει στο σπίτι», είπε με νόημα ο γιατρός αναφερόμενος στις διαφορετικές προτεραιότητες που είχαν οι δυο τους. Τελικά το 2006, πέντε χρόνια μετά το γάμο τους, η Κέλι έδωσε στον Κένταλ τα παπούτσια στο χέρι. Τα τελευταία δύο χρόνια του έγγαμου βίου τους, εκείνος την απατούσε συστηματικά και κατά συρροήν. Η Μέγκιν χειρίστηκε το όλο ζήτημα με διακριτικότητα και αξιοπρέπεια, παρόλο που ο γιατρός ήταν γνωστός σε όλη την Νέα Υόρκη -τόσο ως επιστήμων, όσο και ως εραστής διαφόρων αιθερίων υπάρξεων. Σύμφωνα πάντως με τον Κένταλ, ο γάμος με την Μέγκιν δεν είχε μέλλον, καθώς «άλλα ήθελε ο ένας και άλλα ο άλλος».

Το 2008 η Μέγκιν βρήκε παρηγοριά στην αγκαλιά του Ντάγκλας Μπραντ, ο οποίος είναι κατά έναν χρόνο μικρότερος της. Ο Μπραντ είχε δημιουργήσει μια εταιρία παροχής ψηφιακών υπηρεσιών ασφαλείας, την οποίαν όμως εκποίησε. Τον τελευταίο καιρό ζει ως εισοδηματίας και προσπαθεί να υλοποιήσει το όνειρό του, να γίνει επιτυχημένος συγγραφέας. Τουλάχιστον αυτός όμως δεν είχε κανένα πρόβλημα με το γεγονός ότι η σύζυγός του είναι μία γυναίκα καριέρας. Γνωρίστηκαν σε ένα ραντεβού στα τυφλά το οποίο έμελλε να της αλλάξει τη ζωή. Δύο χρόνια αργότερα, Κέλι και Μπραντ, ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου και ακολούθως απέκτησαν τρία παιδιά, τον Γιέτς, την Γιάρντλει και τον Θάτσερ.




Η μεσοαστική φιλοδοξία
Το φλογερό ταμπεραμέντο της Μέγκιν Κέλι πιθανότατα οφείλεται στα γονίδιά της, καθώς είναι τέκνο μιας Ιταλίδας και ενός Ιρλανδού. Ηταν η μικρότερη από τα τρία παιδιά της οικογένειας και μεγάλωσε στο Ντέλμαρ, ένα μεσοαστικό προάστιο του Ολμπανι, στην Νέα Υόρκη. Ο πατέρας της ήταν καθηγητής παιδαγωγικής στο πολιτειακό πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, επίσης στην περιοχή του Ολμπανι. Η μητέρα της εργαζόταν σε νοσοκομείο απομάχων, στο τμήμα της ψυχολογικής υποστήριξης. Οταν η Μέγκιν ήταν 15 ετών και στο μυαλό της υπήρχαν κυρίως εικόνες από τους Μπον Τζόβι και τον ήρωά της, τον Τζον Τραβόλτα, δέκα ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, ο πατέρας της πέθανε από ανακοπή. Λίγο πριν από τον θάνατό του είχε διακόψει την ασφάλεια ζωής του, κάτι που επί της ουσίας έθετε σε άμεσο κίνδυνο την οικονομική επιβίωση της συζύγου και των τριών παιδιών του.

Με κάποιο τρόπο όμως, η Μέγκιν κατάφερε να σπουδάσει νομικά, πιθανώς επειδή συγκέντρωσε όλες της τις δυνάμεις στον τριπλό στόχο της ζωής της: Κολέγιο, κυβέρνηση, πλούτος. Οταν σε λίγα χρόνια πέρασε από τη δικηγορία στη δημοσιογραφία, ένιωσε ότι, επιτέλους, βρήκε το δρόμου που πάντα αναζητούσε και που θα την οδηγούσε, μακροπρόθεσμα, στην κορυφή. Και ακριβώς γι' αυτό, η συγνώμη που απαίτησε ο Ντόναλντ Τραμπ από τη διεύθυνση του Fox News ουρλιάζοντας και απειλώντας, θα αργήσει πολύ, μα πάρα πολύ να βγει από τα κατακόκκινα, αισθησιακά χείλη της Μέγκιν Κέλι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης