Βίντεο από Γερμανία: Μετανάστες επιτίθενται σε συνταξιούχους μέσα στο μετρό

Βίντεο από Γερμανία: Μετανάστες επιτίθενται σε συνταξιούχους μέσα στο μετρό

Οι συνταξιούχοι προσπάθησαν να υπερασπιστούν μια κοπέλα, την οποία οι μετανάστες παρενοχλούσαν και ξέσπασε καβγάς 

Βίντεο από Γερμανία: Μετανάστες επιτίθενται σε συνταξιούχους μέσα στο μετρό
Σοκ προκαλεί η κυκλοφορία ενός βίντεο στο διαδίκτυο, στο οποίο προβάλλονται νεαροί μετανάστες, οι οποίοι επιτίθενται σε δυο Γερμανούς συνταξιούχους μέσα σε ένα βαγόνι του μετρό στο Μόναχο. Ο λόγος φαίνεται πως ήταν ότι οι δυο άντρες προσπάθησαν να υπερασπιστούν μια κοπέλα, την οποία οι νεαροί ενοχλούσαν. 

Πιο αναλυτικά, οι μετανάστες, οι οποίοι είναι ασιατικής ή αραβικής καταγωγής φαίνεται να κρατούν τον έναν άντρα, ενώ τον βρίζουν. Το δεύτερο θύμα προβάλλεται να παλεύει με έναν από τους νεαρούς, ο οποίος τον πιάνει από το λαιμό, ενώ τον απειλεί.

Το επίμαχο βίντεο καταγράφηκε από έναν Γερμανό, τον Tom Roth, ο οποίος ήταν παρών και το δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. Όπως δήλωσε ο ίδιος, ο καυγάς ξέσπασε όταν ένας από τους μετανάστες προσέγγισε μια κοπέλα, αγγίζοντας την, η οποία τον απέρριψε. Ο νεαρός φάνηκε να εκνευρίζεται και έσπασε το γυάλινο παράθυρο του βαγονιού. Τότε οι υπόλοιποι επιβαίνοντες ζήτησαν τον λόγο από το νεαρό, ο οποίος μαζί με τους φίλους του άρχισε να κοροϊδεύει τους δυο ηλικιωμένους συνταξιούχους.


Κλείσιμο








Όπως, μάλιστα έγραψε ο Roth στη λεζάντα που συνόδευσε το βίντεο: «Αυτό συνέβη στην καρδιά του Μονάχου, μέρα μεσημέρι. Μπήκα στο τρένο κι έκατσα απέναντι από μια νεαρή γυναίκα. Στις πίσω θέσεις κάθονταν δυο μετανάστες. Ο ένας από αυτούς, ο οποίος φάνηκε να είναι αραβικής καταγωγής, ενόχλησε την κοπέλα. Της είπε κάτι και τη ρώτησε: “Γιατί δεν μου απαντάς στα γερμανικά;”. Εκείνη απάντησε: “Επειδή με ρώτησες στα αγγλικά”. Νομίζω πως είχε ακουμπήσει το χέρι του επάνω της. Τότε η κοπέλα γύρισε από την άλλη πλευρά. Στη συνέχεια ο μετανάστης έσπασε το γυάλινο παράθυρο με μεγάλη δύναμη. Υποθέτω πως είχε θυμώσει λόγω της απόρριψης από την κοπέλα. Τότε αρκετοί κύριοι του φώναξαν να σταματήσει. Τότε ένας από τους μετανάστες πλησίασε έναν επιβάτη και τον άγγιξε στο κεφάλι, σαν να τον κοροϊδεύει. Ήταν τόσο επιτιμητικό, σπάνια έχω ξανασυναντήσει παρόμοια συμπεριφορά. Αμέσως ο συνταξιούχος σηκώθηκε όρθιος και ο μετανάστης τον έπιασε από τον λαιμό. Στη συνέχεια ξέσπασε καυγάς, προσπαθώντας να χωρίσουν τους δυο άντρες. Όταν φτάσαμε στη στάση, κάλεσα την αστυνομία, αλλά μου είπαν ότι δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα».

Το εν λόγω συμβάν είναι το πιο πρόσφατο περιστατικό βίας, στο οποίο εμπλέκονται μετανάστες, που αναζήτησαν καταφύγιο στη Γερμανία. Σημειώνουμε πως πριν ένα μήνα, το βράδυ της πρωτοχρονιάς στην Κολωνία σημειώθηκαν πολλές καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης σε Γερμανίδες από πολυάριθμη ομάδα Αράβων και Βορειοαφρικανών.
Η αστυνομικοί που βρέθηκαν στον σταθμό του μετρό στο Μόναχο περιέγραψαν το περιστατικό ως μια εντελώς νέα διάσταση εγκλήματος.

Από την πλευρά του ο θορυβημένος Tom Roth σχολίασε πως: «Ένιωσα πως έπρεπε να μοιραστώ το τι έγινε. Όσοι ήταν παρόντες είναι τρομοκρατημένοι. Μια ηλικιωμένη γυναίκα είπε πως πλέον δεν βγαίνει από το σπίτι της το βράδυ. Ένιωθα πολύ πιο ασφαλής στη Γερμανία πριν από 2-3 χρόνια από ότι τώρα. Πραγματικά λυπάμαι για όσους έρχονται και χρειάζονται βοήθεια, αλλά κάτι πρέπει να γίνει για τους βίαιους και αχάριστους μετανάστες που υπάρχουν. Πολλοί δεν σέβονται ούτε τις γυναίκες, ούτε τους άντρες, ούτε τους ηλικιωμένους, πόσο μάλλον τους νόμους και την αστυνομία».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης