Ο Τσίπρας έγινε άρμα σε γερμανικό καρναβάλι στην Κολωνία

Ο Τσίπρας έγινε άρμα σε γερμανικό καρναβάλι στην Κολωνία

Η διεθνής πολιτική επικαιρότητα έφερε έμπνευση - Δείτε φωτογραφίες - Τα επεισόδια της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία επισκιάζουν τις προσεχείς αποκριάτικες εκδηλώσεις στην πόλη

Ο Τσίπρας έγινε άρμα σε γερμανικό καρναβάλι στην Κολωνία
Rosenmontag! Ή αλλιώς «Rose Monday». Οι Απόκριες βρίσκονται προ των πυλών στη Γερμανία και παραδοσιακά στην Κολωνία το καρναβάλι γιορτάζεται περισσότερο απ' ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη γερμανική πόλη. 

Οι πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τους διοργανωτές του καρναβαλιού «Rose Monday Parade» που ξεκινά στις 8 Φεβρουαρίου στις 10:30 το πρωί. 

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έγινε άρμα από χαρτόνι και πρωταγωνιστεί στην παρέλαση που παρακολουθούν 500.000 θεατές ετησίως. Μαζί του η Άνγκελα Μέρκελ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τα εν λόγω άρματα που θα παρουσιαστούν στην μεγάλη παρέλαση της ερχόμενης Δευτέρας, επικεντρώνονται στο πακέτο βοήθεια προς την Ελλάδα. Μάλιστα ένα άρμα παρουσιάζει τον Αλέξη Τσίπρα συνοφρυωμένο να κρατά ανάποδα τον Γιούνκερ και τον Ντράγκι...


Κλείσιμο
Το 2015 το «Καρναβάλι της Ρηνανίας» ανακηρύχθηκε παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά από την UNESCO και για πολλούς ντόπιους αποτελεί το σημαντικότερο πολιτιστικό γεγονός της χρονιάς. Θεωρείται σήμα κατατεθέν όπως ο καθεδρικός ναός και ο Ρήνος. Γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό και φέτος όλα να λειτουργήσουν σωστά.



Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας


Ο Βόλφγκανγκ Μπάλντες, επικεφαλής επιθεωρητής της αστυνομίας της Κολωνίας και εθελοντής εκπρόσωπος τύπου του Συλλόγου Καρναβαλιού της Κολωνίας, εμφανίζεται ιδιαίτερα ανήσυχος: «Οι επιθέσεις της Πρωτοχρονιάς επηρέασαν έντονα τον προγραμματισμό του καρναβαλιού. Δεν είχαμε ποτέ ξανά κάτι αντίστοιχο στην Κολωνία. Φέτος όλα είναι διαφορετικά. Η αστυνομία έχει πολύ περισσότερο προσωπικό και ενισχύσαμε κατά πολύ τα μέτρα ασφαλείας».

Πράγματι έχουν στηθεί πελώριες εγκαταστάσεις φωτισμού ενώ στα νευραλγικά σημεία της πόλης θα υπάρχουν λεγόμενα «Security Points», όπου αστυνομικοί και ψυχολόγοι θα προσφέρουν βοήθεια σε πιθανά θύματα.

Δείτε τις φιγούρες από το καρναβάλι:















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης