Η Βόρεια Κορέα πέταξε μπαλόνια με χρησιμοποιημένο χαρτί τουαλέτας στη Νότια Κορέα

Η Βόρεια Κορέα πέταξε μπαλόνια με χρησιμοποιημένο χαρτί τουαλέτας στη Νότια Κορέα

Στο παρελθόν η Σεούλ είχε πετάξει μπαλόνια προς τη Βόρεια Κορέα με στόχο να βοηθήσει τους πολίτες που στερούνται βασικά αγαθά - Μια κίνηση «οφθαλμόν αντί οφθαλμού», που απαντά στην προπαγάνδα με μηνύματα από μεγάφωνα των Νότιων

Η Βόρεια Κορέα πέταξε μπαλόνια με χρησιμοποιημένο χαρτί τουαλέτας στη Νότια Κορέα
Πρόσφατα οι κάτοικοι στη Σεούλ είδαν μπαλόνια να προσγειώνονται στο έδαφος και φοβήθηκαν ότι επρόκειτο για επίθεση με βιολογικά όπλα από την «αντίπερα όχθη», την Βόρεια Κορέα του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Όμως, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Σεούλ στην βρετανική εφημερίδα Telegraph, αποδείχθηκε ότι τα μεγάλα φουσκωτά μπαλόνια περιείχαν χρησιμοποιημένο χαρτί υγείας, σκουπίδια και αποτσίγαρα. Όπως φαίνεται πρόκειται για μια ενέργεια «οφθαλμόν αντί οφθαλμού» από την χώρα του Κιμ Γιονγκ Ουν, αφού πριν μερικούς μήνες η Νότια Κορέα είχε εγκαταστήσει μεγάφωνα στα σύνορα με την Βόρεια Κορέα και εξέπεμπε μηνύματα προπαγάνδας.

Κλείσιμο


Στο παρελθόν η Βόρεια Κορέα εκτόξευε μπαλόνια με απειλητικά μηνύματα στη Νότια Κορέα ενώ η Σεούλ είχε χρησιμοποιήσει την ίδια τακτική για να στέλνει μηνύματα προπαγάνδας μέχρι το 2004.

Πάντως, ακτιβιστές από τη Νότια Κορέα πετούν συχνά μπαλόνια με τρόφιμα στην Βόρεια Κορέα, μια χώρα που υπέφερε από λιμό την δεκαετία του 1990 και, που έκτοτε, δεν έπαψε να βρίσκεται αντιμέτωπη με το πρόβλημα της επάρκειας τροφίμων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης