Ισπανία: Στον σοσιαλιστή Σάντσες η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

Ισπανία: Στον σοσιαλιστή Σάντσες η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

Ο επικεφαλής των Ισπανών Σοσιαλιστών (PSOE) Πέδρο Σάντσες, έλαβε διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης από τον βασιλιά της χώρας, Φελίπε

Ισπανία: Στον σοσιαλιστή Σάντσες η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης
Μία νέα προσπάθεια προκειμένου να αρθεί το πολιτικό αδιέξοδο επιχειρεί ο επικεφαλής των Ισπανών Σοσιαλιστών (PSOE) Πέδρο Σάντσες, ο οποίος έλαβε διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης από τον βασιλιά της χώρας, Φελίπε.

Το κόμμα των Σοσιαλιστών ήρθε δεύτερο στις πρόσφατες εκλογές της Ισπανίας, ενώ ο ασκών χρέη πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι, δεν κατόρθωσε παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές του να πείσει κάποιο από τα άλλα κόμματα για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας στη χώρα.

Ο κ. Σάντσες αναμένεται ότι θα στραφεί τόσο στο Podemos όσο και στο Cuidadanos, προκειμένου να βρει κυβερνητικούς εταίρους, ενώ στις πρώτες δηλώσεις του μετά την εντολή που ανέλαβε υποστήριξε ότι δεν προτίθεται να αποκλείσει κανένα κόμμα από τις διαπραγματεύσεις, καθώς στόχος είναι «ο σχηματισμός μίας ισχυρής κυβέρνησης.

Θα είναι μία κυβέρνηση μεταρρυθμίσεων αλλά και προοδευτική». Μάλλον ο χαρακτηρισμός ως «προοδευτική» αποκλείει το ενδεχόμενο συμμετοχής του Λαϊκού Κόμματος (PP), στον κυβερνητικό συνασπισμό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης