Η Καλιφόρνια ψήφισε «όχι» στα προφυλακτικά στις ταινίες πορνό

Η Καλιφόρνια ψήφισε «όχι» στα προφυλακτικά στις ταινίες πορνό

Μετά από έξι ώρες «παθιασμένων» καταθέσεων η Επιτροπή για την Ασφάλεια και την Υγεία στον Χώρο Εργασίας απέρριψε την πρόταση να χρησιμοποιούν προφυλακτικά οι ηθοποιοί στις ταινίες πορνό

Η Καλιφόρνια ψήφισε «όχι» στα προφυλακτικά στις ταινίες πορνό
«Αν οι ηθοποιοί στις ταινίες πορνό χρησιμοποιήσουν προφυλακτικά, φορέσουν οδοντικά φράγματα όταν κάνουν στοματικό σεξ και προστατευτικά γυαλιά, όταν έρχονται σε πολύ κοντινή επαφή με τους συμπρωταγωνιστές τους, τότε κανείς δεν θα βλέπει πλέον αυτές τις ταινίες», ήταν η βάση των μαραθώνιων καταθέσεων, που κράτησαν σχεδόν έξι ώρες, ηθοποιών και παραγωγών της βιομηχανίας ταινιών πορνό στην Καλιφόρνια.

Στο Όκλαντ της Καλιφόρνια συνεδρίασε την Πέμπτη η Επιτροπή για την Ασφάλεια και την Υγεία στον Χώρο της Εργασίας (Occupational Safety and Health’s Standards Board) για να συζητήσει την πρόταση να προστατεύονται με την χρήση προφυλακτικών οι ηθοποιοί που παίζουν σε ταινίες πορνό.

 Όμως, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος της Επιτροπής, Julia Bernstein μετά το πέρας της συνεδρίασης, τα μέλη της επηρεάστηκαν από τις εκκλήσεις των εκπροσώπων της βιομηχανίας του σεξ, που ισχυρίστηκαν ότι, αν υιοθετηθεί η σχετική πρόταση δεν θα βλέπει κανείς τις ταινίες τους και τελικά η πρόταση απορρίφθηκε, αφού μόνο τρία μέλη της Επιτροπής ψήφισαν υπέρ, ενώ για να εγκριθεί η σχετική πρόταση απαιτούνται, τουλάχιστον, τέσσερις θετικοί ψήφοι.
Κλείσιμο

Εκπρόσωποι της βιομηχανίας του σεξ ισχυρίστηκαν ότι το μέτρο που ισχύει σήμερα, δηλαδή οι πρωταγωνιστές των ταινιών πορνό να υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις κάθε δύο εβδομάδες, φροντίζει για την ασφάλεια αυτών των ανθρώπων από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και η χρήση του προφυλακτικού θα μπορούσε να αποβεί επικίνδυνη, αφού οι ηθοποιοί θα παραμελούσαν να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις.

Ο Eric Paul Leue, από την οργάνωση Free Speech Coalition, που στηρίζει την βιομηχανία ψυχαγωγίας των ενηλίκων ατόμων, δήλωσε μετά την απόφαση της Επιτροπής: «Αυτοί οι κανόνες βασίζονται στο στίγμα παρά στην επιστήμη και θα έβλαπταν σοβαρά τους ενήλικες performers. Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με την Επιτροπή για κανόνες που θα σέβονται τις επιλογές των performers».
                                                    Η πορνοστάρ SiouxsieQ



Η πορνοστάρ SiouxsieQ, ανέφερε χαρακτηριστικά κατά την κατάθεσή της στην Επιτροπή:
«Όταν ποινικοποιείται η εργασία στο σεξ με οποιονδήποτε τρόπο, τότε το σεξ γίνεται πιο επικίνδυνο».

Σύμφωνα με την Julia Bernstein η Επιτροπή θα εργαστεί για να θεσπίσει νέα μέτρα ασφαλείας για τους εργαζόμενους στην βιομηχανία του σεξ.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης