Ρωσία: Δηλώνει «πίστη» στον Άσαντ και ανησυχεί για τους τουρκικούς βομβαρδισμούς

Ρωσία: Δηλώνει «πίστη» στον Άσαντ και ανησυχεί για τους τουρκικούς βομβαρδισμούς

Η Μόσχα θα συνεχίσει να συνδράμει τη Δαμασκό στη μάχη της κατά των «τρομοκρατών»

Ρωσία: Δηλώνει «πίστη» στον Άσαντ και ανησυχεί για τους τουρκικούς βομβαρδισμούς
Ανησυχία για τους βομβαρδισμούς της Τουρκίας στο έδαφος της Συρίας εξέφρασε σήμερα το Κρεμλίνο, υποστηρίζοντας ότι τέτοιες ενέργειες κλιμακώνουν την ένταση στη συνοριακή γραμμή των δύο χωρών.

«Το Κρεμλίνο ανησυχεί για την ενισχυόμενη ένταση στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας» δήλωσε ο Ντμίτρι Πέσκοφ, εκπρόσωπος του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τους δημοσιογράφους.

«Σε γενικές γραμμές η Ρωσία πιστεύει ότι ο βομβαρδισμός περιοχών της Συρίας, με πυρά πυροβολικού, είναι απαράδεκτος» τόνισε ο Ρώσος αξιωματούχος.

Κλείσιμο
Η κατάσταση στη συνοριακή γραμμή της Τουρκίας με τη Συρία κλιμακώνεται επικίνδυνα τις τελευταίες ημέρες, ιδίως, μετά την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση της Τετάρτης, κοντά στο τουρκικό Γενικό Επιτελείο, στην Άγκυρα.

Παράλληλα, η Ρωσία εξέφρασε τη θλίψη της για την απόρριψη, από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, του προσχεδίου της για τη Συρία και ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τον Άσαντ.

«Δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε τη θλίψη μας για την απόρριψη του σχεδίου απόφασης» τόνισε ο Πεσκόφ, υπογραμμίζοντας πως η Ρωσία θα συνεχίσει την πολιτική της, η οποία αποσκοπεί στην «εξασφάλιση της σταθερότητας και της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η Μόσχα προτίθεται να συνεχίσει να συνδράμει την Δαμασκό. ώστε να πολεμήσει τους «τρομοκράτες» στη Συρία.

«Η Ρωσία θα εξακολουθήσει την πολιτική γραμμή που αποσκοπεί στην προσφορά συνδρομής και βοήθειας προς τις συριακές ένοπλες δυνάμεις στην επίθεσή τους κατά των τρομοκρατών» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Πεσκόφ, την ώρα που η Δύση και η Άγκυρα κατηγορούν τη Μόσχα ότι στο στόχαστρό της έχει βάλει τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης στον Μπασάρ αλ-Άσαντ και την καλούν να διακόψει τους βομβαρδισμούς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης