Ομπάμα: Το Ισλαμικό Κράτος δεν είναι χαλιφάτο αλλά συμμορία

Ομπάμα: Το Ισλαμικό Κράτος δεν είναι χαλιφάτο αλλά συμμορία

«Δεν κερδίζουν τις καρδιές και τα μυαλά (...). Συνεχίζουμε να λαμβάνουμε αναφορές για λιποταξίες και εκτελέσεις όσων προσπαθούν να λιποτακτήσουν», είπε ο Ομπάμα και πρόσθεσε πως «η ροή ξένων τρομοκρατών μαχητών προς τη Συρία επιτέλους μοιάζει να επιβραδύνεται»

Ομπάμα: Το Ισλαμικό Κράτος δεν είναι χαλιφάτο αλλά συμμορία
Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος δεν είναι ένα νέο χαλιφάτο, όπως διατείνεται, αλλά μια συμμορία, που αποξενώνει τους ανθρώπους που καταληστεύει, υποστήριξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα μιλώντας μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Όλο και περισσότεροι συνειδητοποιούν ότι το ΙΚ δεν είναι χαλιφάτο — είναι συμμορία», είπε ο Ομπάμα. Πρόσθεσε ότι «δεν θα υπάρξει απολύτως καμία κατάπαυση του πυρός» σε ό,τι αφορά αυτή την τζιχαντιστική οργάνωση: «Σήμερα, έδωσα εντολή στους συνεργάτες μου να ενταθούν οι προσπάθειες σε όλα τα μέτωπα» για την εξάρθρωση του ΙΚ, τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Κλείσιμο
«Το Ισλαμικό Κράτος βρίσκεται αντιμέτωπο με ένα κύμα λιποταξιών»


Το Ισλαμικό Κράτος χάνει τη μάχη για «τις καρδιές και τα μυαλά» των Ιρακινών και είναι αντιμέτωπο με ένα κύμα λιποταξιών, το οποίο προσπαθεί να τερματίσει εκτελώντας τους λιποτάκτες, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

«Δεν κερδίζουν τις καρδιές και τα μυαλά (...). Συνεχίζουμε να λαμβάνουμε αναφορές για λιποταξίες και εκτελέσεις όσων προσπαθούν να λιποτακτήσουν», είπε ο Ομπάμα και πρόσθεσε πως «η ροή ξένων τρομοκρατών μαχητών προς τη Συρία επιτέλους μοιάζει να επιβραδύνεται».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης