Μέρκελ: Δεν είναι λύση στο συνολικό πρόβλημα το κλείσιμο των συνόρων

Μέρκελ: Δεν είναι λύση στο συνολικό πρόβλημα το κλείσιμο των συνόρων

Σε ό,τι αφορά την κατανομή των προσφύγων μεταξύ των κρατών - μελών της Ε.Ε., εκτίμησε ότι δεν αποφασίζει μόνο η τουρκική κυβέρνηση, αλλά θα πρέπει να έχει ρόλο και η Ύπατη Αρμοστεία 

FAZ: Με το κλείσιμο των συνόρων, ίσως η Μέρκελ πάρει τελικά αυτό που ήθελε
Επικριτική κατά του κλεισίματος των συνόρων κατά μήκος της Βαλκανικής διαδρομής εμφανίστηκε εκ νέου η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ
, τονίζοντας ότι το πρόβλημα δεν λύνεται όταν ένας λαμβάνει μια απόφαση.

Κλείσιμο
«Αυτό δεν είναι η λύση στο συνολικό πρόβλημα», δήλωσε η κυρία Μέρκελ σε προεκλογική εκδήλωση στο κρατίδιο της Ρηνανίας-Παλατινάτου την Τετάρτη και πρόσθεσε ότι, «δεν μπορούμε οι 27 χώρες να επαναπαυόμαστε και να αφήνουμε μια χώρα μόνη». Όπως είπε  βεβαίως έρχονται τώρα λιγότεροι άνθρωποι που ζητούν άσυλο στην Γερμανία, αλλά για αυτό όμως βλέπουμε κάθε βράδυ τις τηλεοπτικές εικόνες αποκλεισμένων προσφύγων στην Ελλάδα.

Παράλληλα, στην ιστοσελίδα της Ραδιοφωνίας Κεντρικής Γερμανίας (mdr info), επισημαίνεται ότι η κυρία Μέρκελ δήλωσε ότι πρέπει να βρεθεί μια συμφωνία προς όφελος και των «28».

Σε ό,τι αφορά την κατανομή των προσφύγων μεταξύ των κρατών - μελών της Ε.Ε., εκτίμησε ότι δεν αποφασίζει μόνο η τουρκική κυβέρνηση, αλλά θα πρέπει να έχει ρόλο και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης