Ευρώπη, Ρωσία, συμμαχία με φόντο τον... Άρη

Ευρώπη, Ρωσία, συμμαχία με φόντο τον... Άρη

Το διαστημικό σκάφος ExoMars εκτοξεύθηκε από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ με αποστολή να βρει απαντήσεις στο ερώτημα: Υπάρχει ζωή στον «κόκκινο» πλανήτη;

Ευρώπη, Ρωσία, συμμαχία με φόντο τον... Άρη
Για πρώτη φορά, Ευρώπη και Ρωσία ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ακτινογραφήσουν την επιφάνεια του Κόκκινου Πλανήτη, μία ιδιαίτερα φιλόδοξη αποστολή την οποία καλείται να φέρει σε πέρας το διαστημικό σκάφος "ExoMars". 
 
Όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων "Sputnik", το διαστημικό όχημα εκτοξεύτηκε σήμερα από το κοσμοδρόμιο του Μπαικονούρ, ωστόσο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαικής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA) και της αντίστοιχης ρωσικής, αργά το βράδυ θα γίνει γνωστό αν η αποστολή εξελίσσεται όπως έχει προγραμματιστεί.   

Το διαστημόπλοιο εκτοξεύτηκε με προορισμό τον πλανήτη Άρη για μία αποστολή με την οποία Ρώσοι και Ευρωπαίοι ελπίζουν ότι θα απαντηθεί ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα της εποχής των διαστημικών ταξιδιών: αν υπάρχει  ζωή σε άλλους πλανήτες.  

Κλείσιμο
Το διαστημικό σκάφος εκτοξεύτηκε από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν με έναν πύραυλο Proton για ένα ταξίδι διάρκειας επτά μηνών στο διάστημα.

Η στιγμή της εκτόξευσης του ExoMars



Το ExoMars θα μεταφέρει μια συσκευή ατμοσφαιρικών δεδομένων η οποία θα μελετήσει ίχνη αερίων, όπως μεθάνιο, στην ατμόσφαιρα του πλανήτη Άρη, καθώς και ένα διαστημόπλοιο προσεδάφισης το οποίο θα δοκιμάσει τις τεχνολογίες που απαιτούνται για ένα σκάφος το οποίο αναμένεται να ακολουθήσει το 2018.

Υπενθυμίζεται ότι το σκάφος Curiosity της διαστημικής υπηρεσίας των ΗΠΑ, της NASA, εντόπισε λίγο πριν την εκπνοή του 2014 πίδακες αερίου μεθανίου στην ατμόσφαιρα του Κόκκινου Πλανήτη, ενός χημικού στοιχείου που στη Γη συνδέεται στενά με την ύπαρξη ζωής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης