Νέος θρίαμβος για Τραμπ-Κλίντον στη «Σούπερ Τρίτη Νο2»

Νέος θρίαμβος για Τραμπ-Κλίντον στη «Σούπερ Τρίτη Νο2»

Ένα βήμα ακόμα πιο κοντά στο να αποτελέσουν το δίδυμο των υποψηφίων για τη θέση του επόμενου προέδρου των ΗΠΑ

Νέος θρίαμβος για Τραμπ-Κλίντον στη «Σούπερ Τρίτη Νο2»
Άλλο ένα βήμα για να αποτελέσουν το δίδυμο που θα κονταροχτυπηθεί στις επόμενες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ έκαναν στη λεγόμενη «Σουπερ Τρίτη Νο2» ο Ντόναλντ Τραμπ και η Χίλαρι Κλίντον.

Ο πολυεκατομμυριούχος υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα με το κόμμα των Ρεπουμπλικανών κέρδισε την πρωτιά στη σημαντική πολιτεία της Φλόριντα καθώς και στο Ιλινόις και τη Βόρεια Καρολίνα ενώ ανοιχτό ακόμα είναι το αποτέλεσμα στην πολιτεία του Μιζούρι. Η μοναδική ηττα για την ώρα του Τραμπ ήταν στην πολιτεία του Οχαίο, την οποία κέρδισε ο Τζον Κασίς.

Στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών η πρώην υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον κέρδισε τις τέσσερις από τις πέντε πολιτείες (Φλόριντα, Ιλινόις, Οχάιο, Βόρεια Καρλονία) από τον Μπέρνι Σέντερς τον βουλευτή από το Βερμόντ καθώς και εδώ εκκρεμεί το αποτέλεσμα για το Μιζούρι.

Κλείσιμο
Με τις νίκες τους αυτές Τραμπ και Κλίντον βρίσκονται πιο κοντά στο να συμπληρώσουν τον αριθμό των εκλεκτόρων που απαιτούνται προκειμένου να λάβουν το χρίσμα.

Μετά το αποτέλεσμα της Φλόριντα, ο βουλευτής της ίδιας πολιτείας Μαρκ Ρούμπιο αποσύρθηκε από τον εκλογικό αγώνα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, αφήνοντας μόνο τον κυβερνήτη του Οχάιο Τζον Κέισικ και τον γερουσιαστή Τεντ Κρουζ να παλέψουν για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών κόντρα στον Τραμπ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης