Προκαλεί ο Αμπντεσλάμ: Αν ήθελα θα υπήρχαν περισσότερα θύματα στο Παρίσι

Προκαλεί ο Αμπντεσλάμ: Αν ήθελα θα υπήρχαν περισσότερα θύματα στο Παρίσι

«Ευτυχώς δεν συνέχισα», πρόσθεσε ο τρομοκράτης των επιθέσεων στη Γαλλία - Δηλώνει ότι επέλεξε οικειοθελώς να μην πυροδοτήσει τα εκρηκτικά

Προκαλεί ο Αμπντεσλάμ: Αν ήθελα θα υπήρχαν περισσότερα θύματα στο Παρίσι
Δεν είναι αρκετό που από τις φονικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι έχασαν τη ζωή τους 130 άνθρωποι, ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» των «χτυπημάτων» των τζιχαντιστών στη γαλλική πρωτεύουσα, Σαλάχ Αμπντεσλάμ, προκαλεί με νέες δηλώσεις του.

Ο 26χρονος Γάλλος μαροκινής καταγωγής που συνελήφθη στο Βέλγιο και πρόκειται να εκδοθεί στη Γαλλία τις ερχόμενες ημέρες, υποστήριξε ότι «οικειοθελώς επέλεξε» να μην πυροδοτήσει τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος.

Μάλιστα, όπως δήλωσε ο αδελφός του στο βελγικό δίκτυο BFMTV, ο 26χρονος του είπε με απύθμενο θράσος: «
Αν ήθελα, θα υπήρχαν περισσότερα θύματα στο Παρίσι. Ευτυχώς δεν συνέχισα
Κλείσιμο
».

Ο Αμπντεσλάμ, ο οποίος προτίθεται να συνεργαστεί με τις γαλλικές αρχές, αλλά όχι με τις βελγικές, εξήγησε πως θέλει να λογοδοτήσει στους Γάλλους και όχι στους Βέλους και τόνισε πως δεν έχει καμία εμπλοκή στις επιθέσεις που συγκλόνισαν τις Βρυξέλλες. 

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Monde και το δίκτυο BFMTV, που επικαλούνται αποσπάσματα από τα πρακτικά της ακροαματικής διαδικασίας, ο Αμπντεσλάμ υποβάθμισε τον ρόλο του στις επιθέσεις στο Παρίσι.

Υποστήριξε, λοιπόν, πως έπρεπε να πάει στο Stade de France για να ανατιναχθεί, αλλά «αποφάσισα να μην το κάνω όταν πάρκαρα το αυτοκίνητο. Άφησα τους τρεις επιβάτες μου και ξαναέφυγα. Οδήγησα τυχαία».

Οι ανακριτές εξετάζουν αν ο Αμπντεσλάμ είχε αναλάβει ή όχι να πραγματοποιήσει επίθεση βόρεια του Παρισιού που αναφέρεται μεν στην προκήρυξη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος με την οποία η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη, αλλά δεν διαπράχθηκε.

Όσο για την έκδοσή του στη Γαλλία, ο υπουργός Δικαιοσύνης της Γαλλίας Ζαν-Ζακ Ιρβοάς, δήλωσε πως «εκτός ειδικών περιστάσεων» θα μεταφερθεί στη Γαλλία «μέσα σε δέκα ημέρες».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Παρισιού, Φρανσουά Μολένς, ο Αμπντεσλάμ είχε κεντρικό ρόλο στη συγκρότηση της ομάδας των δραστών της 13ης Νοεμβρίου συμμετέχοντας «στην άφιξη ενός ορισμένου αριθμού τρομοκρατών στην Ευρώπη και στην επιμέλεια της προετοιμασίας των επιθέσεων αυτών».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης