Η Βρετανία προσφέρει άσυλο σε 3.000 παιδιά από την εμπόλεμη ζώνη στη Συρία

Η Βρετανία προσφέρει άσυλο σε 3.000 παιδιά από την εμπόλεμη ζώνη στη Συρία

Κινητοποίηση για την υλοποίηση του μεγάλου σχεδίου - Αντιδράσεις στο Μπέρμιγχαμ

Η Βρετανία προσφέρει άσυλο σε 3.000 παιδιά από την εμπόλεμη ζώνη στη Συρία
Άσυλο σε 3.000 παιδιά, επιπλέον, από τις εμπόλεμες ζώνες της Συρίας, θα προσφέρει η Μεγάλη Βρετανία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας. Είχε προηγηθεί η επιστολή γιατρών από τη Συρία, οι οποίοι έβγαζαν κραυγή αγωνίας, ζητώντας από τη Βρετανία να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια σε 18 εμπόλεμες περιοχές, στις οποίες χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν από πείνα και έλλειψη βασικών αγαθών.

Η κυβέρνησης της Βρετανίας αποκάλεσε το πρόγραμμα ως το μεγαλύτερο για τη διάσωση παιδιών στον κόσμο και δεσμεύτηκε να ξεκινήσει άμεσα την υλοποίησή του, αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα της κατάστασης. «Ορισμένα από τα παιδιά θα έρθουν με τις οικογένειές τους», δήλωσε το αρμόδιο υπουργείο.

Ωστόσο, στο εσωτερικό της Βρετανίας έχουν προκύψει άλλα θέματα και έντονη κριτική από την αντιπολίτευση για το ζήτημα των προσφύγων. Ήδη στο Μπέρμιγχαμ, οι τοπικές αρχές ζήτησαν την αποσυμφόρηση της περιοχής, καθώς έχουν καλυφθεί όλες οι θέσεις, αλλά και οι δυνατότητες που υπάρχουν. Το προηγούμενο διάστημα μεταφέρθηκαν οικογένειες προσφύγων από το Λονδίνο στο Μπέρμιγχαμ, δημιουργώντας μία κατάσταση συναγερμού τόσο στην τοπική κοινωνία, όσο και στις αρχές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης