Panama Papers: Νέα έρευνα στα γραφεία της Mossack Fonseca

Panama Papers: Νέα έρευνα στα γραφεία της Mossack Fonseca

Έπειτα από «νέες πληροφορίες» που έλαβαν οι αρχές «σχετικά με την πιθανή παρουσία στο κτίριο εγγραφών που αφορούν στη διαχείριση της εταιρείας Mossack Fonseca»

Panama Papers: Νέα έρευνα στα γραφεία της Mossack Fonseca
Οι αρχές του Παναμά προέβησαν χθες σε νέα έρευνα σε ένα από τα γραφεία της δικηγορικής εταιρείας του Παναμά Mossack Fonseca, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου των "Panama Papers",
ανακοίνωσε ο εισαγγελέας που διεξάγει την έρευνα.

Η έρευνα αυτή πραγματοποιήθηκε έπειτα από "νέες πληροφορίες" που έλαβαν οι αρχές "σχετικά με την πιθανή παρουσία στο κτίριο εγγραφών που αφορούν στη διαχείριση της εταιρείας Mossack Fonseca", δήλωσε ο εισαγγελέας Javier Caraballo, αρμόδιος για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.

Κλείσιμο
Αποσκοπεί επίσης να αναζητήσει πληροφορίες για τις "εταιρείες που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο κατονομάστηκαν από τα μέσα ενημέρωσης για πιθανή διάπραξη αδικημάτων", επισήμανε ο κ. Caraballo στους δημοσιογράφους.

Κατά την έρευνα αυτή, "εντοπίσαμε μεγάλη ποσότητα εγγράφων, τα οποία θεωρείται πως ανήκουν στην εταιρεία", συμπλήρωσε. Σύμφωνα με τον ίδιο, η δικηγορική εταιρεία αρχειοθετεί την πλειοψηφία των εγγράφων της σε ψηφιακή μορφή σε περισσότερους από 100 διακομιστές.

Η δικηγορική εταιρεία τόνισε σε ανακοίνωση "την προθυμία της να συνεργαστεί στο πλαίσιο των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη" και διαβεβαίωσε πως τα έγγραφα που βρίσκονται στα γραφεία της περιέχουν "πληροφορίες" οι οποίες βρίσκονται ήδη στα χέρια της δικαιοσύνης.
Είχε ήδη διεξαχθεί έρευνα στην έδρα της Mossack Fonseca επί 27 ώρες στις 12 Απριλίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης