Απίστευτη ιστορία: Είχαν διάσημο χορτοφαγικό εστιατόριο, οι ίδιοι όμως έτρωγαν... κρέας

Απίστευτη ιστορία: Είχαν διάσημο χορτοφαγικό εστιατόριο, οι ίδιοι όμως έτρωγαν... κρέας

Ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων έδωσαν στην δημοσιότητα φωτογραφίες του ζευγαριού να τρώνε μπέργκερ και να έχουν το ψυγείο τους γεμάτο από βοδινό κρέας

Απίστευτη ιστορία: Είχαν διάσημο χορτοφαγικό εστιατόριο, οι ίδιοι όμως έτρωγαν... κρέας
Σάλος έχει ξεσπάσει στους κύκλους της υψηλής γαστρονομίας της Καλιφόρνια, καθώς ένα από τα πιο διάσημα ζευγάρια-ιδιοκτήτες vegeterian εστιατορίων, ο Μatthew και η Terces Engelhart πιάστηκαν στα πράσα να καταναλώνουν... κρέας.

Το ζευγάρι που διατηρεί μία μικρή αλλά διάσημη στους celebrities αλυσίδα χορτοφαγικών εστιατορίων ονόματι Cafe Gratitude, ανακοίνωσαν ότι δέχονται απειλές για την ζωή τους, μετά την αποκάλυψη την περασμένη εβδομάδα ότι εκτρέφουν, σφάζουν και καταναλώνουν το κρέας από τα ζώα που έχουν στην πολυτελή τους φάρμα στο Σαν Φρανσίσκο.

Το ζευγάρι, και οι δύο στην ηλικία των 60 ετών, άνοιξε το πρώτο κατάστημα με την επωνυμία Cafe Gratitude το 2004, και ανάμεσα στους πελάτες τους βρίσκονταν όλο αυτό το διάστημα η Γκουίνεθ Πάλτροου και η Μπιγιονσέ, αντέτειναν στην κριτική που τους γίνεται ότι τα ζώα χρησιμοποιούνται για να μελετήσουν την «αναγεννητική γεωργία» όπως την ονομάζουν (θυμίζει λίγο από την «δημιουργική λογιστική», δεν είναι;...), και ότι έχουν το δικαίωμα για οποιαδήποτε δραστηριότητα μέσα στην ιδιοκτησία τους.

Κλείσιμο
Συνεχίζοντας την πρωτότυπη απολογία τους (η οποία μάλλον κάνει τα πράγματα ακόμα πιο ευτράπελα) σε δηλώσεις τους στο Hollywood Reporter ισχυρίστηκαν: «Ξεκινήσαμε να παρατηρούμε την φύση και απ' ότι είδαμε δεν μπορεί να υπάρξει η ίδια η φύση χωρίς τα ζώα».

Ο όλος θόρυβος ξεκίνησε από φωτογραφίες που διένειμαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στον Τύπο ακτιβιστές για τα ζώα, οι οποίες είχαν αλιευθεί από blog του ζευγαριού το 2015 από το website της φάρμας, συμπεριλαμβάνοντας φωτογραφίες από τον καταψύκτη τους γεμάτο παστό κρέας,  βάζα με σάλτσες για κρέατα και τον ίδιο τον Matthew να απολαμβάνει ένα χάμπουργκερ, γράφοντας στο ποστ ότι απολαμβάνει την «μετάβασή» του στο κρέας μετά από 40 χρόνια χορτοφαγίας.

Ο θόρυβος που ξέσπασε συγκέντρωσε εκατοντάδες κόσμου έξω από τα καταστήματά τους, ενώ και στο Facebook ξεκίνησε μία εκστρατεία για μποϊκοτάζ των εστιατορίων τους. Οι περισσότεροι τους κατηγορούν για υποκριτές, λέγοντας ότι έχουν ξεγελάσει την κοινότητα των χορτοφάγων ενώ οι ίδιοι σκοτώνουν τα ζώα και τα τρώνε. 

Το ζευγάρι των Engelharts είχε δημιουργήσει μία μικρή αυτοκρατορία πάνω στην χορτοφαγική κοσμοθεωρία, είχαν γράψει αρκετά βιβλία, ενώ όλη τους η δραστηριότητα περιστρεφόταν γύρω από την προστασία των ζώων αλλά και την καλή διάθεση που δημιουργεί στον άνθρωπο η χορτοφαγία.

Πάντως οι θυμωμένοι χορτοφάγοι δείχνουν αποφασισμένοι να γκρεμίσουν την αλυσίδα των Engelhart, η οποία μέχρι την αποκάλυψη του σκανδάλου σέρβιρε περί τα 28.000 γεύματα την ημέρα, ενώ είχε και σημαντική προσφορά σε κοινωνικές δράσεις. 














Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης