Στο δικαστήριο ο δολοφόνος της Τζο Κοξ

Στο δικαστήριο ο δολοφόνος της Τζο Κοξ

Νωρίτερα σήμερα η αστυνομία είχε ασκήσει δίωξη για ανθρωποκτονία κατά του 52χρονου, Τόμας Μέιρ

Στο δικαστήριο ο δολοφόνος της Τζο Κοξ
Σε δικαστήριο του Λονδίνου οδηγήθηκε ο Τόμας Μέιρ κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Βρετανίδας βουλευτού των Εργατικών, 
Τζο Κοξ.

Νωρίτερα σήμερα η αστυνομία είχε ασκήσει δίωξη για ανθρωποκτονία κατά του 52χρονου.

«Ασκήσαμε δίωξη σε έναν άνδρα για ανθρωποκτονία, σοβαρή σωματική βλάβη, κατοχή όπλου με πρόθεση διάπραξη εγκλημάτων και κατοχή επιθετικού όπλου», δήλωσε ο Νικ Γουάλεν, επικεφαλής της αστυνομίας του Γιόρκσαϊρ, σε ανακοίνωση του.
Κλείσιμο

Η Τζο Κοξ, η οποία είχε ταχθεί υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε., πυροβολήθηκε και μαχαιρώθηκε την Πέμπτη από τον Τόμας Μέιρ, όπως μεταδίδουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Ψυχικά ασθενής, εμμονικός και ακροδεξιός ο δολοφόνος της Κοξ

Ο Μερ γεννήθηκε στο Kilmarnock της Σκωτίας, όμως τον μεγάλωσε στο Μπέρσταλ η γιαγιά του Helen Mer με την οποία ζούσε μέχρι τον θάνατό της το 1996. Μετά την δολοφονία της Κοξ μίλησε στον βρετανικό Τύπο ο ετεροθαλής αδελφός του Μερ, ο 41χρονος Duane St Louis, ο οποίος γεννήθηκε από τον δεύτερο γάμο της μητέρας του δράστη με τον Reginald St Louis, από την Γρενάδα, στην Καραϊβική.

Ο ετεροθαλής αδελφός του Τόμας Μερ αποκάλυψε ότι ο δολοφόνος δεν ασχολείτο με την πολιτική, ούτε ήταν ρατσιστής και ανέφερε ότι τα δύο αδέλφια είχαν καλές σχέσεις, παρόλο που ο Duane είναι μιγάς. Ο ίδιος δήλωσε ότι ο αδελφός του πάσχει από ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή και έχει κατά καιρούς νοσηλευτεί ενώ έχει εμμονή με την καθαριότητα και την προσωπική του υγιεινή γι' αυτό χρησιμοποιούσε συνέχεια μαντηλάκια καθαρισμού.

Όσο για τις σχέσεις με το άλλο φύλο, ο άλλος αδελφός του Τόμας Μερ, Τόμμυ ή Τομ για τους γείτονες και τους συγγενείς του, ανέφερε ότι σε νεαρή ηλικία είχε μια σχέση με μια κοπέλα αλλά του την «έκλεψε» ένας φίλος του. Έκτοτε ο Μερ δεν έκανε ξανά σχέση με κάποια γυναίκα. Ο αδελφός του δολοφόνου της Τζο Κοξ, ο Σκοτ Μερ μίλησε στην Daily Telegraph και επιβεβαίωσε ότι ο αδελφός του έχει ψυχολογικά προβλήματα, αλλά τόνισε ότι δεν ήταν βίαιος, ούτε ασχολείτο με την πολιτική. 

Ο Σκοτ Μερ πάντως δεν μεγάλωσε μαζί με τον Τόμας, καθώς έζησε με την νέα οικογένεια που δημιούργησε η μητέρα του ενώ ο δολοφόνος μεγάλωσε με την γιαγιά του. Δεν έχει ακόμα γίνει γνωστό, αν ο πατέρας του Τόμας Μερ, James, βρίσκεται στη ζωή.

Όσον αφορά τις πιθανές διασυνδέσεις του με νεοναζιστικούς κύκλους, η εφημερίδα Guardian γράφει ότι στο σπίτι του βρέθηκαν ναζιστικά σύμβολα καθώς και ακροδεξιά αναγνώσματα, μεταξύ των οποίων και ένα εγχειρίδιο για την κατασκευή πιστολιών.

Συλλυπητήρια Ομπάμα στον σύζυγο της Κοξ 

Ο Μπαράκ Ομπάμα επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον σύζυγο της πολιτικού, Μπρένταν Κοξ και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του. «Ο κόσμος είναι ένα καλύτερο μέρος χάρη στην ανιδιοτελή υπηρεσία που προσέφερε σε άλλους και δεν μπορεί να υπάρξει καμία αιτιολόγηση για αυτό το ειδεχθές έγκλημα που στέρησε από μια οικογένεια, μια κοινότητα, ένα έθνος μια αφοσιωμένη σύζυγο, μητέρα και δημόσια λειτουργό», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Ο Ομπάμα επικοινώνησε με τον Μπρένταν Κοξ από το Air Force One, ταξιδεύοντας με την οικογένεια του για διακοπές στις δυτικές ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης