Μακελειό στο Μπαγκλαντές: 26 νεκροί (20 όμηροι και 6 δράστες)

Μακελειό στο Μπαγκλαντές: 26 νεκροί (20 όμηροι και 6 δράστες)

Οι περισσότεροι από τους ομήρους σκοτώθηκαν με αιχμηρά όπλα και είναι ξένοι, κυρίως Ιταλοί ή Ιάπωνες- Σοκάρουν οι φωτογραφίες του ISIS από την επίθεση

Μακελειό στο Μπαγκλαντές: 26 νεκροί (20 όμηροι και 6 δράστες)
Η επίθεση σε εστιατόριο στην Ντάκα στοίχισε τη ζωή σε 26 ανθρώπους, στους οποίους περιλαμβάνονται έξι ένοπλοι δράστες, ανακοίνωσε σήμερα ο στρατός του Μπανγκλαντές, διευκρινίζοντας ότι τα περισσότερα από τα θύματα έχουν σκοτωθεί με αιχμηρά όπλα. Οι περισσότεροι από τους ομήρους σκοτώθηκαν με αιχμηρά όπλα και είναι ξένοι, κυρίως Ιταλοί ή Ιάπωνες.

Νωρίτερα οι δυνάμεις ασφαλείας του Μπανγκλαντές είχαν σκοτώσει τους έξι ενόπλους και είχαν θέσει υπό τον έλεγχό τους το εστιατόριο της Ντάκα, όπου δεκάδες άνθρωποι είχαν συλληφθεί ως όμηροι χθες το βράδυ της Παρασκευής.

«Η επιχείρηση τελείωσε. Η κατάσταση βρίσκεται πλήρως υπό έλεγχο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού Ρασιντούλ Χάσαν.

Κλείσιμο
Έξι ένοπλοι που είχαν συλλάβει περίπου 20 ομήρους σκοτώθηκαν κατά την επιχείρηση ενώ 13 όμηροι διασώθηκαν, μεταξύ των οποίων τρεις ξένοι, δήλωσε επίσης ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος των αντιτρομοκρατικών δυνάμεων του Μπανγκλαντές σε ινδικό τηλεοπτικό δίκτυο. Οι αρχές ανακοίνωσαν πως σκοτώθηκαν επίσης τουλάχιστον δύο αστυνομικοί.

Σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το κινεζικό πρακτορείο Νέα Κίνα, οι ένοπλοι είχαν ζητήσει την απελευθέρωση ενός ηγέτη της εκτός νόμου μαχητικής οργάνωσης Τζαμάατ-ουλ-Μουτζαχεντίν Μπανγκλαντές (JMB), ο οποίος είχε συλληφθεί πρόσφατα.

Νωρίτερα, το Ισλαμικό Κράτος ανήρτησε στο Διαδίκτυο φωτογραφίες ανθρώπων που διατείνεται πως είναι ξένοι και σκοτώθηκαν στο εστιατόριο. Αρχικά το ISIS είχε αναλάβει την ευθύνη και ισχυριζόταν ότι σκότωσε 24 ανθρώπους. Η αστυνομία είχε εξ αρχής κάνει λόγο για δύο νεκρούς αστυνομικούς και 20 τραυματίες.

Ένας Αργεντινός μάγειρας που εργάζεται στο εστιατόριο έκανε λόγο περί «σφαγής», μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο C5N, λίγη ώρα αφότου κατάφερε να αποδράσει.

Ο Ντιέγο Ροσίνι δήλωσε ότι ήταν «μια φρικτή στιγμή» όταν «οι δράστες εισέβαλαν με σάκους που περιείχαν εκρηκτικά, βόμβες και χειροβομβίδες» κι άρχισαν «να πυροβολούν». Ο ένας «μου έριξε, αλλά δεν με πέτυχε», αφηγήθηκε και διευκρίνισε ότι κατάφερε να διαφύγει μαζί με άλλους.

«Δεν γνωρίζω πόσοι άνθρωποι σκοτώθηκαν», είπε ακόμη ο Ροσίνι μιλώντας σε ένα άλλο τηλεοπτικό δίκτυο της Αργεντινής, το Todo Noticias. Στο εστιατόριο σύχναζαν ξένοι διπλωμάτες.

«Δεν υπήρξε καμιά βούληση για διαπραγμάτευση» από μέρους των δραστών της επίθεσης, δήλωσε λίγο νωρίτερα ο πρεσβευτής της Ιταλίας στη Ντάκα, Μάριο Πάλμα, στην ιταλική τηλεόραση. «Πρόκειται για μια αποστολή αυτοκτονίας», συμπλήρωσε.







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης