Δημοτικοί υπάλληλοι πληρώνονταν κανονικά αν και έκαναν «κοπάνα» επί... 15 χρόνια

Δημοτικοί υπάλληλοι πληρώνονταν κανονικά αν και έκαναν «κοπάνα» επί... 15 χρόνια

Ένας κηπουρός και ένας οδηγός στο δήμο Χερέθ ντε λα Φροντέρα περνούσαν «ζωή και κότα» όλα αυτά τα χρόνια

Δημοτικοί υπάλληλοι πληρώνονταν κανονικά αν και έκαναν «κοπάνα» επί... 15 χρόνια
Με το στόμα ανοιχτό έμειναν τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου της ισπανικής πόλης Χερέθ ντε λα Φροντέρα όταν αντιλήφθηκαν ότι δύο δημοτικοί υπάλληλοι απουσιάζαν για... 15 χρόνια!

Οι «ψύλλοι στ' αυτιά» των υπευθύνων του δήμου μπήκαν όταν σε έρευνα για τις ημέρες ασθενειών και απουσιών των εργαζομένων διαπίστωσαν ότι οι εν λόγω υπάλληλοι δεν είχαν πατήσει ούτε μια ημέρα στην εργασία τους για το 2015. Έτσι όταν έψαξαν λίγο βαθύτερα την υπόθεση διαπίστωσαν ότι είχαν κάνει «κοπάνα» τα τελευταία 15 χρόνια!

Σύμφωνα με ισπανικά ΜΜΕ η απουσία των δύο υπαλλήλων ήταν σε γνώση του σωματείου τους το οποίο τους «έκανε πλάτες».

Κλείσιμο
«Πρωταγωνιστές» της ιστορίας αυτής είναι ένας κηπουρός και ένας οδηγός, οι οποίοι, μάλιστα, υποστηρίζουν ότι είχαν κάνει μια συμφωνία για μερική απασχόληση και ότι οι ώρες εργασίας τους καλύπτονταν από άλλους συναδέλφους τους.

Οι δύο κοπανατζήδες υπάλληλοι δεν ήταν πάντως οι μοναδικοί αυτής της κατηγορίας στο συγκεκριμένο δήμο καθώς εντοπίστηκε και η περίπτωση ενός αστυνομικού ο οποίος παρουσιάστηκε στην υπηρεσία του μόνο 66 ημέρες απο τις 365 του 2015 ενώ ένας άλλος «κατάφερε» να δώσει το παρών μόνο σε 96.

Τώρα πλέον από τον δήμο εξετάζουν τι ποινές θα επιβάλουν στους κοπανατζήδες, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο και απολύσεων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης