Ρώσος πρώην τζιχαντιστής αποκαλύπτει τις φρικαλεότητες του Ισλαμικού Κράτους

Ρώσος πρώην τζιχαντιστής αποκαλύπτει τις φρικαλεότητες του Ισλαμικού Κράτους

«Ακρωτηρίαζαν πτώματα και τα έσερναν πίσω από αυτοκίνητα», η μαρτυρία πρώην μαχητή του Ισλαμικού Κράτους και ο τρόπος που κατάφερε να αποδράσει από τους τζιχαντιστές

Ρώσος πρώην τζιχαντιστής αποκαλύπτει τις φρικαλεότητες του Ισλαμικού Κράτους
Παρόλο που οι φρικαλεότητες και η βαρβαρότητα των τζιχαντιστών έχουν κατά καιρούς απασχολήσει τον διεθνή Τύπο, μέσω των βίντεο που οι ίδιοι δίνουν στην δημοσιότητα, η μαρτυρία ενός ανθρώπου που έζησε κοντά τους επί ένα χρόνο αποδεικνύει ότι για τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους δεν υπάρχουν όρια.

Ο Zurab, είναι ένας Ρώσος που χρησιμοποιεί αυτό το ψευδώνυμο από φόβο για την ζωή του, για να μιλήσει και να αποκαλύψει όσα είδε και όσα έζησε επί ένα χρόνο στο πλευρό των τζιχαντιστών στην Συρία.

Κλείσιμο
Όπως ο ίδιος αναφέρει με γυρισμένη την πλάτη και με αλλοιωμένη φωνή στο ειδησεογραφικό δίκτυο Russia Today, αποφάσισε να ενταχθεί στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους από πάθος για την θρησκεία του και επειδή τον παρέσυραν τα βίντεο προπαγάνδας των τζιχαντιστών στο διαδίκτυο.

Ο νεαρός άντρας, που κατάγεται από την Δημοκρατία της Ινγκουσετίας στο βόρειο Καύκασο, ταξίδεψε μέχρι την Κωνσταντινούπολη και εκεί τον συνάντησε ένας άντρας από το Νταγκεστάν. Ο Zurab μαζί με άλλους υποψήφιους μαχητές των τζιχαντιστών μπήκε σε ένα λεωφορείο και ταξίδεψε μέχρι την Συρία, εκεί φιλοξενήθηκε σε ένα «σπίτι της Σαρίας» και αργότερα μεταφέρθηκε στο χωριό Άτμε, στα σύνορα με την Τουρκία.



Ο πρώην τζιχαντιστής πέρασε δύο μήνες σε στρατόπεδο εκπαίδευσης και μετά τοποθετήθηκε στην φύλαξη του «υπουργού πολέμου» του Ισλαμικού Κράτους, Abu Omar al-Shishani, ενός διαβόητου τζιχαντιστή, τον οποίο οι ΗΠΑ έχουν επικηρύξει με το ποσόν των πέντε εκατ. ευρώ. Για τον Shishani υπήρξαν φήμες ότι τον Μάρτιο σκοτώθηκε στο πεδίο της μάχης, μια είδηση που δύο μήνες αργότερα διαψεύσθηκε από το Ισλαμικό Κράτος.

Οι φρικαλεότητες που είδε ο νεαρός Ρώσος κατά τον ένα χρόνο παραμονής του στο πλευρό των τζιχαντιστών δεν έχουν τέλος. «Ήταν εξαιρετικά βίαιοι, σκότωναν γυναίκες και ηλικιωμένους που δεν τους υπάκουαν. Κακοποιούσαν και ακρωτηρίαζαν τα πτώματα των νεκρών. Τεμάχιζαν τα πτώματα, τα έδεναν στο πίσω μέρος των αυτοκινήτων και τα έσερναν», αναφέρει ο Zurab.

Ο ίδιος αποφάσισε να αποδράσει από το Ισλαμικό Κράτος, αλλά πρώτα κατέστρωσε ένα σχέδιο. Ήθελε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του «υπουργού πολέμου» και πράγματι το κατόρθωσε. Είπε στον Shishani ότι θα ήθελε να επισκεφθεί την μητέρα του και, όχι μόνο ο τζιχαντιστής τον πίστεψε, αλλά του δάνεισε και χρήματα για το ταξίδι στην Ινγκουσετία και του ζήτησε αγοράσει και κάποια πράγματα για τον ίδιο.

Τώρα, ο Zurab, είναι ελεύθερος στην χώρα του, τοπικό δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης πέντε ετών με αναστολή, αφού επιβεβαιώθηκε ότι ο πρώην τζιχαντιστής δεν συμμετείχε σε δολοφονία, όμως εκείνος φοβάται κάθε μέρα για την ζωή του και εξηγεί ότι για το Ισλαμικό Κράτος θα είναι πάντα ένας «αποστάτης».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης