Έλληνες επιβάτες εγκλωβίστηκαν για ώρες στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

Έλληνες επιβάτες εγκλωβίστηκαν για ώρες στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

Έφθασαν στο Ατατούρκ την ώρα που το είχε περικυκλώσει ο στρατός - Δεν τους επιτράπηκε να πάρουν τις βαλίτσες τους και να αποχωρήσουν - Τους... απελευθέρωσαν οι οπαδοί του Ερντογάν

Έλληνες επιβάτες εγκλωβίστηκαν για ώρες στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

Οι Έλληνες πολίτες έφθασαν στο Ατατούρκ με πτήση της Turkish Airlines μόλις είχε εκδηλωθεί το πραξικόπημα. Η ΕΡΤ μετέδωσε ότι οι στρατιώτες δεν επέτρεψαν στους επιβάτες να φύγουν από το αεροδρόμιο, ούτε καν να πάρουν τα πράγματά τους. Τους συγκέντρωσαν σε χώρο που επέλεξαν και απαίτησαν να κλείσουν και τα κινητά τους.

Η αγωνία τους τελείωσε όταν οι οπαδοί του Ερντογάν εισήλθαν στο Ατατούρκ φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του προέδρου της Τουρκίας. Οι στρατιώτες είχαν πλέον αποχωρήσει, καθώς είχαν λάβει εντολή να επιστρέψουν στους στρατώνες τους.

Στο μεταξύ, στελέχη του προσωπικού του διεθνούς αεροδρομίου Ατατούρκ ελπίζουν ότι οι αναχωρήσεις των πτήσεων εξωτερικού θα επαναληφθούν σύντομα, όπως γνωστοποίησε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας (Eurocontrol).

Όλες οι εισερχόμενες πτήσεις εκτρέπονται προς το παρόν, καθώς δεν υπάρχει χώρος στο αεροδρόμιο μετά την αναστολή των πτήσεων στις 23:31 χθες Παρασκευή, σημείωσε ο Eurocontrol σε ενημερωτικό του δελτίο προς τις αεροπορικές εταιρείες.

Το Ατατούρκ «ελπίζει ότι οι αναχωρήσεις διεθνών πτήσεων θα αρχίσουν ξανά σύντομα, αλλά μέχρι να συμβεί αυτό, όλες οι εισερχόμενες πτήσεις εκτρέπονται», αναφέρεται στο δελτίο του Οργανισμού και προστίθεται ότι «η κατάσταση είναι ασαφής».

Το κέντρο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στην Άγκυρα λειτουργεί φυσιολογικά, σύμφωνα με τον Οργανισμό.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε ωστόσο ότι στην Άγκυρα έχει επιβληθεί απαγόρευση πτήσεων.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης