Το βίντεο των τζιχαντιστών που έσφαξαν τον ιερέα στη Γαλλία

Το βίντεο των τζιχαντιστών που έσφαξαν τον ιερέα στη Γαλλία

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία και του δεύτερου 19χρονου σφαγέα στη Γαλλία - Οι αρχές της Γαλλίας είχαν και την φωτογραφία του ενός δράστη

Το βίντεο των τζιχαντιστών που έσφαξαν τον ιερέα στη Γαλλία
Το ISIS έδωσε την Τετάρτη στη δημοσιότητα βίντεο με δύο άντρες που ισχυρίζεται ότι είναι οι δράστες της επίθεσης στην εκκλησία στη Γαλλία
και στο στιγμιότυπο δηλώνουν πίστη στον αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους.

Το βίντεο αναρτήθηκε στο πρακτορείο ειδήσεων του ΙΚ Amaq μία ημέρα μετά την εισβολή των δύο αντρών σε εκκλησία της Νορμανδίας την ώρα της λειτουργίας και τον αποκεφαλισμό του 86χρονου ιερέα.

Κλείσιμο
Στο βίντεο εμφανίζονται δύο νεαροί άνδρες που έχουν δίπλα τους ένα πανό της τζιχαντιστικής οργάνωσης. Ο ένας εξ αυτών διαβάζει στην αραβική γλώσσα με βαριά προφορά το κείμενο με το οποίο ορκίζονται πίστη στον «εμίρη των πιστών» Αμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

Οι δύο νέοι, που έχουν γενειάδα, συστήνονται χρησιμοποιώντας τα ψευδώνυμά τους, Άμπου Όμαρ και Άμπου Τζαλίλ αλ Χανάφι και ορκίζονται «υποταγή» στον αλ Μπαγκντάντι.

Η εξτρεμιστική οργάνωση επιβεβαίωσε την ίδια ημέρα ότι την επίθεση διέπραξαν δύο «στρατιώτες» της, σύμφωνα με το πρακτορείο Άμακ.

Οι δράστες της επίθεσης «ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις να πλήξουν τις χώρες του διεθνούς συνασπισμού» που πολεμά το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία, όπως επισημαίνει το Άμακ.

Γαλλία: Οι αρχές είχαν προειδοποιηθεί για «χτύπημα» τέσσερις ημέρες πριν τη σφαγή

Την ώρα που το Ισλαμικό Κράτος έδινε στη δημοσιότητα το βίντεο, γαλλικά ΜΜΕ μετέδιδαν την είδηση ότι οι αρχές της Γαλλίας γνώριζαν για το αιματηρό «χτύπημα» τέσσερις ημέρες προτού συμβεί!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου RTL, τέσσερις ημέρες προτού οι μακελάρηδες εισβάλουν στο ναό και σκοτώσουν τον ιερέα, οι μυστικές υπηρεσίες της Γαλλίας είχαν λάβει μια ιδιαίτερα σοβαρή και ανησυχητική πληροφορία από μια ξένη υπηρεσία η οποία ανέφερε ότι «ένας άντρας ήταν έτοιμος να λάβει μέρος σε επίθεση σε γαλλικό εθνικό έδαφος».

Η ίδια πηγή πληροφόρησε τις γαλλικές αρχές ότι ο συγκεκριμένος δράστης ήταν ήδη στη Γαλλία και θα μπορούσε να δράσει μόνους του αλλά και μαζί με άλλα άτομα.

Το πρόβλημα ήταν ότι οι αρχές είχαν στα χέρια τους μόνο μια φωτογραφία του συγκεκριμένου υπόπτου, αλλά όχι το όνομα ή τη διεύθυνση κατοικίας του. 

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Γαλλίας έστειλε την φωτογραφία του άντρα στα αστυνομικά τμήματα της χώρας, ωστόσο, αποδείχθηκε ότι η κίνηση αυτή δεν ήταν αρκετή για να αποτρέψει την τραγωδία.

Όπως έγινε γνωστό εκ των υστέρων, ο άντρας στην φωτογραφία ήταν ο δεύτερος δράστης της επίθεσης στη Νορμανδία, ο 19χρονος Αμπντέλ Μαλίκ Ναμπίλ Π., τα στοιχεία του οποίου δόθηκαν την Τετάρτη στη δημοσιότητα.

Ο Μαλίκ ο οποίος είχε προσπαθήσει να μεταβεί στη Συρία προκειμένου να πολεμήσει με τον ISIS, έζησε στην πόλη της Aix-les-Bains, στις γαλλικές Άλπεις, και γεννήθηκε στο Saint-Die-des-Vosges, μια πόλη στην επαρχία Vosges της βορειοανατολικής Γαλλίας.

Αν και η δικαστική αστυνομία στη Λυών διεξάγει έρευνα σχετικά με το παρελθόν του Μαλίκ, αποφεύγει να επιβεβαιώσει την ταυτότητα του, ενώ παράλληλα άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας είναι γνωστό ότι διενεργούν επιδρομές στην περιοχή γύρω από τον τόπο κατοικίας του.

Ο φανατικός ισλαμιστής, πυροβολήθηκε στο πρόσωπο από την αστυνομία καθώς προσπαθούσε να διαφύγει από την εκκλησία, γεγονός που επιβραδύνει τη διαδικασία ταυτοποίησης.

Η αστυνομία ανακάλυψε την ταυτότητα του καθώς έψαχνε για στοιχεία στο σπίτι της οικογένειας του δεύτερου δράστη, του 19χρονου Αντέλ Κερμίς , γεγονός που δείχνει ότι και οι δύο επιτιθέμενοι ζούσαν στο εν λόγω σπίτι πριν από τη δολοφονία.



Ο άτυχος ιερέας



Το βίντεο του Ισλαμικού Κράτους

 
Στο μεταξύ νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τον άλλο 19χρονο, τον Κερμίς
Όπως αναφέρει η «Le Parisien» σε ρεπορτάζ που βασίζεται σε μαρτυρία φίλου του, πριν ριζοσπαστικοποιηθεί ήθελε να γίνει μοντέλο, ενώ εκτός από τη μόδα του άρεσε και ο ποδόγυρος...    

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Le Monde» o Κερμίς είχε ψυχολογικά προβλήματα από την ηλικία των έξι ετών. Είχε  νοσηλευτεί πολλές φορές στην διάρκεια της εφηβείας. Όπως υποστηρίζει η γαλλική εφημερίδα «Le Parisien», 15  ημέρες είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική. 

Ήταν ένα υπερδραστήριο παιδί που είχε αποβληθεί σε ηλικία 12 ετών από το σχολείο του λόγω προβλημάτων συμπεριφοράς . Σύμφωνα με γείτονά του, «ο Κερμίς ήταν μία βόμβα έτοιμη να εκραγεί...». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης