Ο Ερντογάν απολύει και 300 διπλωμάτες μετά το πραξικόπημα!

Ο Ερντογάν απολύει και 300 διπλωμάτες μετά το πραξικόπημα!

Έδιωξαν ήδη 88 υπαλλήλους του τουρκικού ΥΠΕΞ - Ο Γκιουλέν θα είχε επιστρέψει «όπως ο Χομεϊνί στο Ιράν» αν πετύχαινε το πραξικόπημα, είπε Τούρκος υπουργός

Ο Ερντογάν απολύει και 300 διπλωμάτες μετά το πραξικόπημα!
Σε δαιμονοποίηση του Φετουλάχ Γκιουλέν προχωρά ο Ερντογάν, την ώρα που συνεχίζει το πογκρόμ έπειτα από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος
, με τις τουρκικές αρχές να έχουν θέσει σε διαθεσιμότητα και συλλάβει δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους σε κρατικούς θεσμούς, μεταξύ άλλων σε υπουργεία, στις ένοπλες δυνάμεις και στην αστυνομία.

Στο πλαίσιο αυτό, μια ημέρα αφότου έγινε γνωστό ότι ο Τούρκος πρόεδρος θα μετατρέψει το πατρικό του Γκιουλέν σε... δημόσιες τουαλέτες, ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας υποστήριξε πως αν το πραξικόπημα δεν είχε αποτύχει, τότε ο Γκιουλέν θα είχε επιστρέψει στην Τουρκία «όπως ο Χομεϊνί επέστρεψε στο Ιράν».

Κλείσιμο
«Θα είχε επιστρέψει σαν τον Χομεϊνί και θα δημιουργούσαν την δική τους τάξη των πραγμάτων. Θα ήταν μια τελείως διαφορετική Τουρκία», είπε ο Τούρκος υπουργός μιλώντας στην «Hurriyet» και συνέχισε: «Δεν θέλω να φανταστώ την Τουρκία, σε περίπτωση που είχαν πετύχει».

«Ο Γκιουλέν και οι οπαδοί του λένε πως εκείνοι είναι το κράτος. Οι φιλοδοξίες τους είναι ξεκάθαρες», υπογράμμισε, με την τουρκική εφημερίδα να σημειώνει στο σχετικό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της πως σύμφωνα με Τούρκους πολιτικούς και αξιωματούχους, οι οποίοι ερευνούν το θέμα του πραξικοπήματος, «οι γκιουλενιστές σχεδιάζουν να φτιάξουν το δικό τους "κράτος"».


Απολύουν 300 Τούρκους διπλωμάτες
Την ίδια ώρα, έγινε γνωστό ότι συνολικά 300 Τούρκοι διπλωμάτες αναμένεται να απολυθούν τις ερχόμενες ημέρες!

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανακοίνωσε ότι η Τουρκία έχει ήδη απολύσει 88 υπαλλήλους του υπουργείου Εξωτερικών, ανάμεσά στους οποίους βρίσκονται και δύο πρεσβευτές, ενώ ετοιμάζεται να διώξει το επόμενο διάστημα και άλλους, εκτιμώντας ότι ο αριθμός τους θα αγγίξει τους 300.

Σύμφωνα με τον Τσαβούσογλου, «οι διπλωμάτες που έχουν διασυνδέσεις με την οργάνωση που βρίσκεται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος ξεπερνούν τους 300» και όπως αποκάλυψε, έχει ήδη δημιουργηθεί μια επιτροπή στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να ελέγξει κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

«Δεν θέλουμε να αδικήσουμε κανέναν, αλλά την ίδια ώρα δεν μπορούμε να πάρουμε ρίσκα», σημείωσε...

Παραμένει στη θέση του ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας
Πάντως, το ανώτατο στρατιωτικό συμβούλιο της Τουρκίας αποφάσισε να παραμείνει στην θέση του ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας, ο στρατηγός Χουλουσί Ακάρ, ενώ προχώρησε σε κάποιες αλλαγές στους ανώτατους αξιωματικούς μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου του προέδρου της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η ανακοίνωση στους δημοσιογράφους από τον εκπρόσωπο τύπου Ιμπραήμ Καλίν έγινε μία ημέρα μετά την απόταξη σχεδόν 1.700 στελεχών των ενόπλων δυνάμεων, για τον ρόλο που φέρονται να διαδραμάτισαν στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης