της Τουρκίας ήταν ένα παιδί ηλικίας 12 έως 14 ετών, οι δυνάμεις ασφαλείας στο Κιρκούκ του Ιράκ συνέλαβαν ένα νεαρό αγόρι λίγα μόνο λεπτά προτού ανατιναχθεί και μάλιστα, κατέγραψαν σε βίντεο την προσπάθεια να αφαιρέσουν από πάνω του τη ζώνη με τα εκρηκτικά!
Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, οι ιρακινές αρχές εντόπισαν και συνέλαβαν τον 12χρονο έπειτα από μια έκρηξη που σημειώθηκε σε χώρο συγκέντρωσης σιιτών στο Κιρκούκ κατά την διάρκεια της οποίας τρία άτομα τραυματίστηκαν.
Αστυνομικές πηγές της πόλης -που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους- ανέφεραν στο Κουρδικό τηλεοπτικό δίκτυο NRT ότι το παιδί επιχείρησε να ανατιναχθεί το βράδυ της Κυριακής στο γραφείο ενός επιθεωρητή των ιρακινών δυνάμεων το οποίο βρισκόταν στην περιοχή του Κιρκούκ όπου και συνελήφθη.
Ωστόσο, οι δυνάμεις ασφαλείας κατάφεραν να πιάσουν τον 12χρονο προτού ανατιναχθεί και να αφαιρέσουν με προσοχή από το κορμί του τη ζώνη με τα εκρηκτικά, όπως μπορεί να δει κανείς στο παρακάτω συγκλονιστικό βίντεο.
Κλείσιμο
MORE Kurdish security forces remove the explosive belt from ISIS child bomber. pic.twitter.com/CGmzsGZNTk
ΟΗΕ: Οι τζιχαντιστές χρησιμοποιούν διανοητικώς καθυστερημένα παιδιά ως καμικάζι!
Διανοητικώς καθυστερημένα παιδιά χρησιμοποιούν ως καμικάζι αυτοκτονίας στις επιθέσεις τους οι τρομοκράτες του ISIS, σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ που επικαλείται σήμερα η τουρκική εφημερίδα Τζουμχουριέτ, μετά την αιματηρή επίθεση στη γαμήλια τελετή στο Γκαζίαντεπ, όπου σύμφωνα με τις αρχές δράστης ήταν ένα παιδί 12-14 ετών.
«Αυτά τα παιδιά μάλλον δεν συνειδητοποιούν καν τι κάνουν» αναφέρεται στο έγγραφο της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Παιδιών του ΟΗΕ.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται η τουρκική εφημερίδα «ο ανήλικος δράστης είχε ανακατευτεί με τους καλεσμένους στο γάμο και πυροδότησε το γιλέκο με τα εκρηκτικά που φορούσε προκαλώντας τον θάνατο 51 ανθρώπων και τον τραυματισμό εξήντα εννέα".
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τον ανήλικο βομβιστή συνόδευαν δύο νεαροί που διέφυγαν μετά την έκρηξη. Οι δύο ύποπτοι φώναζαν μάλιστα ότι πρόκειται να γίνει «και δεύτερη έκρηξη»,ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.
Η τουρκική αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δύο υπόπτων, γράφει η Τζουμχουριέτ.
Την ίδια ώρα η εκπρόσωπος της Επιτροπής του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Παιδιών Ρενάτε Βίντερ τόνισε ότι «ο ISIS προχωρά σε απαγωγές παιδιών τα οποία εκμεταλλεύεται ως σκλάβους του σεξ ή για βομβιστές αυτοκτονίας. Αυτά τα παιδιά μάλλον δεν συνειδητοποιούν καν τι κάνουν».
Τον περασμένο Μάρτιο ο ISIS είχε χρησιμοποιήσει ένα νεαρό αγόρι ως βομβιστή αυτοκτονίας σε επίθεση σε γήπεδο στη Βαγδάτη όπου σκοτώθηκαν 65 άνθρωποι, τόνισε η Βίντερ.
Στην επαρχία Κουντούζ, στο βόρειο Αφγανιστάν, οι Ταλιμπάν αγοράζουν παιδιά ηλικίας 6-8 ετών και τα διδάσκουν πώς θα γίνουν βομβιστές αυτοκτονίας.
Αναγνωρίζοντας την αξία του ποδηλάτου ως μέσου αθλητισμού και βιώσιμης μετακίνησης, η ΔΕΗ στηρίζει για 4η συνεχή χρονιά τον ΔΕΗ Tour Of Hellas, ως ονομαστικός και μεγάλος χορηγός του αγώνα
Με τον νέο κατάλογο Nova Docu η Nova αναβαθμίζει την πλατφόρμα EON με βραβευμένα ντοκιμαντέρ από την Ελλάδα και τον κόσμο και με αληθινές ιστορίες που καθηλώνουν.