Η τσουλήθρα του... τρόμου: Δείτε σε βίντεο γιατί οι ισπανικές Αρχές της έβαλαν «λουκέτο» μετά από μόλις 24 ώρες!

Η τσουλήθρα του... τρόμου: Δείτε σε βίντεο γιατί οι ισπανικές Αρχές της έβαλαν «λουκέτο» μετά από μόλις 24 ώρες!

«Οι οδοντίατροι θα τρίβουν τα χέρια τους» έγραψε ένας χρήστης στο Twitter για την ατσάλινη κατασκευή των 38 μέτρων

slider
Ο σκοπός πίσω από την κατασκευή μιας πελώριας τσουλήθρας στην πόλη Εστέπονα, στην ισπανική Κόστα ντελ Σολ, ήταν να «γλιτώσει» τους πολυάριθμους τουρίστες αλλά και τους κατοίκους της πόλης από ένα 10λεπτο περπάτημα, ενώνοντας δύο δρόμους σε διαφορετικό υψόμετρο. Ωστόσο τα άτομα που σχεδίασαν την τσουλήθρα μάλλον έδωσαν προτεραιότητα στον παράγοντα της... διασκέδασης, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα εκείνον της ασφάλειας. Το αποτέλεσμα ήταν η «τουριστική ατραξιόν» να κλείσει μόλις ένα 24ωρο αφότου άνοιξε, λόγω αναφορών για ατυχήματα.

Σύμφωνα με τον Guardian, η τσουλήθρα έχει μήκος 38 μέτρα, είναι φτιαγμένη από ανοξείδωτο ατσάλι, και φημολογείται ότι είναι η μεγαλύτερη της Ισπανίας. Όσο για την κλίση της, αυτή κυμαίνεται στις 32-34 μοίρες, γεγονός που συμβάλλει στην ανάπτυξη πολύ μεγάλης ταχύτητας από όσους επιχειρούν να την χρησιμοποιήσουν, χωρίς να ακολουθούν τις οδηγίες των κατασκευαστών.

Τα εγκαίνια της τσουλήθρας πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Πέμπτη και δεν ήταν λίγοι οι τολμηροί που έσπευσαν να την δοκιμάσουν. Ωστόσο βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου δείχνουν κόσμο να... εκτοξεύεται από την άκρη της τσουλήθρας τουλάχιστον δύο μέτρα πάνω στην άμμο.

Slide closes in Spain a day after opening for being too dangerous


«Η τσουλήθρα της Εστέπονα είναι τελείως σκ@τα. Τη χρησιμοποίησα και χτύπησα άσχημα. Πετάχτηκα δύο μέτρα μακριά και η αστυνομία απλά γέλαγε», έγραψε μία γυναίκα στο Twitter, ποστάροντας μάλιστα και φωτογραφίες των γδαρμένων της αγκώνων. «Δεν μπορώ να σας δείξω τον πισινό μου, αλλά είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση», συμπλήρωσε η γυναίκα στην ανάρτησή της.


Κλείσιμο


Μια μόλις μέρα μετά τη λειτουργία της τσουλήθρας και λόγω του σάλου που προκάλεσαν τα βίντεο και οι αναρτήσεις των χρηστών, το δημοτικό συμβούλιο της πόλης αποφάσισε να κλείσει επ' αόριστον την τσουλήθρα και ζήτησε από την κατασκευαστική εταιρεία να διεξάγει ενδελεχή έρευνα. Σε ανακοίνωσή του πάντως το συμβούλιο επεσήμανε ότι τυχόν ατυχήματα προκλήθηκαν με την ευθύνη των χρηστών αφού δεν ακολούθησαν τις οδηγίες των κατασκευαστών, όπως να χρησιμοποιούν την τσουλήθρα καθιστοί και όχι ξαπλωτοί, και να μην ξεκινούν από το σημείο αφετηρίας αν ο προηγούμενος χρήστης δεν έχει απομακρυνθεί από τη βάση.

«Οι φωτογραφίες στα social media αφορούν σε ένα μεμονωμένο περιστατικό» αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση του Συμβουλίου, επισημαίνοντας ότι «πάνω από χίλια άτομα χρησιμοποίησαν την τσουλήθρα την Πέμπτη χωρίς να συμβεί κάποιο ατύχημα».

Την άποψη αυτή δεν δείχνουν να συμμερίζονται πολλοί χρήστες στα social media, που θεωρούν την τσουλήθρα άκρως επικίνδυνη. «Πόσος καιρός λέτε ότι θα περάσει μέχρι να σκοτωθεί κάποιος μεθυσμένος τουρίστας», διερωτήθηκε ένας χρήστης, ενώ ένας άλλος επισήμανε ότι «οι οδοντίατροι θα τρίβουν τα χέρια τους».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης