Πώς η εμφάνιση των γονιών μας επηρεάζει την επιλογή του συντρόφου μας

Πώς η εμφάνιση των γονιών μας επηρεάζει την επιλογή του συντρόφου μας

Οι άντρες φαίνεται πως είναι περισσότερο πιθανό να επιλέξουν μια σύζυγο, η οποία θα έχει το ίδιο χρώμα ματιών με αυτό της μητέρας τους. Αντίστοιχα, οι γυναίκες είναι πιο εύκολο να επιλέξουν έναν άντρα με το ίδιο χρώμα ματιών με αυτό του πατέρα τους

Πώς η εμφάνιση των γονιών μας επηρεάζει την επιλογή του συντρόφου μας
Μια ενδιαφέρουσα έρευνα έκανε τη σύνδεση μεταξύ της εμφάνισης των γονιών και των συντρόφων μας, καθώς κατέληξε στο συμπέρασμα πως υποσυνείδητα επιλέγουμε συντρόφους που μοιάζουν εμφανισιακά με τους γονείς μας.

Πιο αναλυτικά, όμως δημοσίευσε το «Time», οι άντρες φαίνεται πως είναι περισσότερο πιθανό να επιλέξουν μια σύζυγο η οποία θα έχει το ίδιο χρώμα ματιών με αυτό της μητέρας τους. Αντίστοιχα, οι γυναίκες είναι πιο εύκολο να επιλέξουν έναν άντρα με το ίδιο χρώμα ματιών με αυτό του πατέρα τους. 
Όπως, μάλιστα, εξηγεί το άρθρο: «Το καλύτερο δείγμα για την επιλογή ενός συντρόφου είναι τα μάτια του και κατά πόσο το χρώμα τους μοιάζει με αυτό των γονέα του αντίθετου φύλου. Συνεπώς, αν η μητέρα μιας κοπέλας έχει μπλε μάτια και ο πατέρας της καστανά, τότε η εν λόγω κοπέλα έχει περισσότερες πιθανότητες να επιλέξει έναν άντρα με καστανά μάτια».

Ωστόσο, οι γυναίκες στις οποίες ισχύουν τα παραπάνω, είναι μόνο εκείνες που έχουν καλή σχέση με τον πατέρα τους. Πιο συγκεκριμένα: «Το πρόσωπο ενός άντρα, το οποίο ελκύει μια γυναίκα, φαίνεται πως φέρει μια γεωμετρική ομοιότητα με εκείνο του πατέρα της. Αυτό, όμως, που προκαλεί ιδιαίτερα ενδιαφέρον, είναι ότι αποδείχθηκε πως αυτό συμβαίνει μόνο στις κόρες που είχαν πολύ καλή σχέση με τον πατέρα τους στα πρώτα στάδια της ζωής τους. Μάλιστα, φαίνεται πως δεν έχει σημασία η ποσότητα του ελεύθερου χρόνου που έχει ξοδέψει ένας πατέρας με την κόρη του, αλλά η ποιότητα. Ο συναισθηματικός δεσμός ανάμεσα σε μια γυναίκα με τον πατέρα της, λοιπόν, καθορίζει ως ένα σημείο την επιλογή του συντρόφου της».

Κλείσιμο
Από την πλευρά των αντρών, εκτός από το χρώμα των ματιών, φαίνεται πως η σύντροφός τους έχει και το ίδιο χρώμα μαλλιών με αυτό της μητέρας τους. Κατά τη διεξαγωγή της έρευνας, μάλιστα, όσοι συμμετείχαν ήταν σε θέση να καταλάβουν ποιος άντρας έχει παντρευτεί ποια γυναίκα, κρίνοντας μόνο την ομοιότητα της νύφης με την πεθερά της ή το αντίστροφο. Όπως, μάλιστα, εξηγεί το άρθρο: «Ακόμα πιο χαρακτηριστική από την ομοιότητα γαμπρού-πεθερού είναι, ωστόσο εκείνη της νύφης με την πεθερά της. Αυτή η ομοιότητα, είναι τις περισσότερες φορές πασιφανής».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης