Γιατί το... μωβ ψωμί είναι το νέο superfood
Γιατί το... μωβ ψωμί είναι το νέο superfood
Αποτελεί μια υγιεινή εναλλακτική για τους διαβητικούς, ωστόσο, οι ειδικοί προειδοποιούν: το μωβ ψωμί έχει ίδιες θερμίδες με το λευκό
Οι συζητήσεις περί των «σούπερ τροφών» έχουν γίνει πλέον καθημερινό φαινόμενο για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο οι οποίοι ψάχνουν αγωνιωδώς να βρουν ποιες είναι εκείνες οι υπερ-τροφές που θα τους χαρίσουν υγεία και μακροζωία.
Το νέο superfood που έχει κεντρίσει τώρα το ενδιαφέρων των lifestyle περιοδικών και «φίλων» της υγιεινής διατροφής ανά τον κόσμο είναι το... μωβ ψωμί.
Κι όμως, η τροφή αυτή αποτελεί μια υγιεινή εναλλακτική για τους διαβητικούς και αν αναρωτιέστε πώς και γιατί το ψωμί αυτό είναι μωβ, η απάντηση βρίσκεται στην ανθοκυανίνη, μια αντιοξειδωτική ουσία με διαπιστωμένη αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση.
Το μωβ ψωμί ήταν ιδέα ενός καθηγητή από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης, ο οποίος ανακάλυψε ότι η τροφή αυτή, απορροφάται από τον ανθρώπινο οργανισμό 20 φορές πιο αργά από το συνηθισμένο, λευκό ψωμί και έτσι δεν συμβάλει στην γρήγορη αύξηση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καθηγητής έχει ήδη μιλήσει με μεγάλες εταιρείες και πλέον το μόνο που μένει να ανακοινωθεί είναι το πότε το προϊόν του θα βγει στα ράφια των καταστημάτων με ντελικατέσεν.
Ωστόσο, οι ειδικοί προειδοποιούν: το μωβ ψωμί έχει ίδιες θερμίδες με το λευκό.
Το νέο superfood που έχει κεντρίσει τώρα το ενδιαφέρων των lifestyle περιοδικών και «φίλων» της υγιεινής διατροφής ανά τον κόσμο είναι το... μωβ ψωμί.
Κι όμως, η τροφή αυτή αποτελεί μια υγιεινή εναλλακτική για τους διαβητικούς και αν αναρωτιέστε πώς και γιατί το ψωμί αυτό είναι μωβ, η απάντηση βρίσκεται στην ανθοκυανίνη, μια αντιοξειδωτική ουσία με διαπιστωμένη αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση.
Το μωβ ψωμί ήταν ιδέα ενός καθηγητή από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης, ο οποίος ανακάλυψε ότι η τροφή αυτή, απορροφάται από τον ανθρώπινο οργανισμό 20 φορές πιο αργά από το συνηθισμένο, λευκό ψωμί και έτσι δεν συμβάλει στην γρήγορη αύξηση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καθηγητής έχει ήδη μιλήσει με μεγάλες εταιρείες και πλέον το μόνο που μένει να ανακοινωθεί είναι το πότε το προϊόν του θα βγει στα ράφια των καταστημάτων με ντελικατέσεν.
Ωστόσο, οι ειδικοί προειδοποιούν: το μωβ ψωμί έχει ίδιες θερμίδες με το λευκό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα