Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραπληγικός αθλητής περπάτησε ξανά με εξωσκελετό και μετέφερε την Φλόγα - Δείτε βίντεο

Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραπληγικός αθλητής περπάτησε ξανά με εξωσκελετό και μετέφερε την Φλόγα - Δείτε βίντεο

Ο Κέβιν Πιέτ είχε χάσει την ικανότητα να περπατά μετά από ατύχημα που είχε πριν από 11 χρόνια

robotic-exoskeleton-arthrou
Βήματα χαράς και ελπίδας έκανε ο παραπληγικός αθλητής Κεβίν Πιέτ μεταφέροντας την Ολυμπιακή φλόγα, αυτή τη φορά όχι με καροτσάκι, αλλά με τη βοήθεια ενός εξωσκελετού, που έδωσε κίνηση -μηχανική- στα πόδια του για άλλη μια φορά. 

Ο Κεβίν Πιέτ, παραπληγικός αθλητής που έχασε την ιδιότητά του να κινείται από τη μέση και κάτω εξαιτίας ενός ατυχήματος 11 χρόνια πριν, φαίνεται σε ένα βίντεο που έγιε viral συγκεντρώνοντας εκατομμύρια views στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να απολαμβάνει το γεγονός ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει ξανά τα πόδια του, ακόμα και αν αυτό οφείλεται σε ειδικό μηχανισμό.

Mάλιστα, τα βήματα που έκανε ο αθλητής εξυπηρετούν έναν σημαντικό σκοπό, που είναι, εκτός από τη μεταφορά της Ολυμπιακής δάδας, και η αναζοπύρωση της «φλόγας» σε όσα Άτομα με Αναπηρία επιθυμούν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. 

Κλείσιμο


Ενώ συνήθως ο Πιετ μετακινείται με το αναπηρικό αμαξίδιό του, κάποιες μέρες φοράει έναν εξωσκελετό υψηλής τεχνολογίας παρασκευασμένο από την εταιρεία Wandercraft, με την οποία συνεργάζεται εδώ και κάποια χρόνια. Ο μηχανισμός αυτός του δίνει τη δυνατότητα να «περπατά» ξανά και - αν κρίνει κανείς από το χαμόγελο στο πρόσωπο του αθλητή καθ΄όλη τη διάρκεια - σίγουρα αξίζει τον κόπο. 

Wandercraft: Meet the French tech company building an exoskeleton to help wheelchair users walk


Αναμφίβολα, εκτός από ενθάρρυνση στα Άτομα με Αναπηρία, το βίντεο αυτό ενισχύει και τα επιχειρήματα υπέρ της ανάπτυξης τεχνολογίας που θα τους βοηθά να υπερπηδήσουν τα εμπόδια της καθημερινής τους ζωής και όχι μόνο.

Η λαμπαδηδρομία, η οποία ξεκίνησε τον Μάιο, αποτελεί μέρος των εορτασμών κατά τους οποίους επιλέχθηκαν περίπου 10.000 άτομα από διάφορα κοινωνικά στρώματα για να μεταφέρουν τη φλόγα σε όλη τη Γαλλία πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στις 26 Ιουλίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Ερντογάν θυμήθηκε και την «τουρκική μειονότητα στη δυτική Θράκη», «θα συνεχίσουμε να την προστατεύουμε»

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας η δίωξη των δύο δραστών για τον ξυλοδαρμό του Ελληνοκαναδού στο Ηράκλειο


Μιλά για πρώτη φορά ο πατέρας του 20χρονου που πυροβόλησε τον Τραμπ - «Προσπαθούμε να φροντίσουμε τον εαυτό μας»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης