Eurolife FFH: ο πολιτισμός έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία όταν προσφέρεται σε όλους

Η Eurolife FFH, στρατηγικός συνεργάτης του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, στηρίζει ενεργά όλες τις πρωτοβουλίες του που αναδεικνύουν τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, τη μοντέρνα και σύγχρονη Τέχνη, σε παιδιά, οικογένειες και ενήλικες από ολόκληρη τη χώρα. Το 2020, η συνεργασία των δύο οργανισμών συνεχίστηκε απρόσκοπτα με σημαντικές πρωτοβουλίες, ακόμη και σε μία περίοδο που σημαδεύτηκε από μεγάλες προκλήσεις για όλους.

Μέσα από περισσότερες από 15 δράσεις, ψηφιακά ή δια ζώσης, και λαμβάνοντας πάντα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, η Eurolife FFH και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης απέδειξαν πως η αγάπη για τον Πολιτισμό και την Τέχνη βρίσκει πάντα τρόπους και μέσα για να εκφράζεται.

Στον πυρήνα των δραστηριοτήτων βρέθηκαν παιδιά από όλη την Ελλάδα. Με τη συμμετοχή τους σε ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά και κοινωνικά προγράμματα, απέκτησαν μοναδικές εμπειρίες και την ευκαιρία να έρθουν κοντά στον κόσμο του Μουσείου και να γνωρίσουν τον αρχαίο ελληνικό και κυρίως τον κυκλαδικό πολιτισμό, αλλά και τη σύγχρονη τέχνη. Περισσότερα από 3.500 παιδιά συμμετείχαν σε δράσεις, όπως οι σχολικές επισκέψεις στο Μουσείο, τα εργαστήρια του Σαββατοκύριακου, οι εκπαιδευτικές Μουσειοσκευές και τα Summer Camps. Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση και στον Παιδικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής, με 26.500 έργα παιδιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ συνεχίστηκε για ακόμα μία χρονιά το διαπολιτισμικό πρόγραμμα «Όλοι Παρέα στο Μουσείο» για παιδιά από διαφορετικές εθνικές κοινότητες που ζουν στην Αθήνα.

Ο πολιτισμός έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία όταν προσφέρεται σε όλους, χωρίς διακρίσεις. Βοηθώντας τους ανθρώπους με δυσκολίες στην όραση και την ακοή, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, με την υποστήριξη της Eurolife FFH, δημιούργησε δύο videos στην ελληνική νοηματική γλώσσα και στα διεθνή νοήματα με αντίστοιχο υποτιτλισμό στα ελληνικά και αγγλικά, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+. Το πρώτο video-ξενάγηση στον Κυκλαδικό Πολιτισμό προβάλλεται εντός του Μουσείου, στον όροφο με την Κυκλαδική Συλλογή, και στο website του. Το δεύτερο video, που περιλαμβάνει πληροφορίες για το Μουσείο και οδηγίες για την πρόσβαση σε αυτό, προβάλλεται στο website, αλλά και στην είσοδο του Μουσείου, στον χώρο υποδοχής.

Εκτός όμως από τις ενδιαφέρουσες δράσεις που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών, οι ενήλικες «Φίλοι» του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος το 2020 σε μια σειρά δράσεων. Συνολικά περισσότεροι από 650 Φίλοι του Μουσείου συμμετείχαν σε ενέργειες που στόχο είχαν να τους φέρουν σε επαφή με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και τη σύγχρονη τέχνη, διερευνώντας τους δεσμούς του χθες με το σήμερα.

Παράλληλα, με την πανδημία να έχει εντάξει την ψηφιακή πραγματικότητα σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας, διατρέχοντας κάθε είδους σχέσης όπως αυτή με τις τέχνες και τον πολιτισμό, η Eurolife FFH υποστήριξε όλες τις σπουδαίες ψηφιακές πρωτοβουλίες του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης. Περισσότεροι από 10.000 διαδικτυακοί επισκέπτες αξιοποίησαν την ελεύθερη πρόσβαση στον κατάλογο της έκθεσης «TAKIS. Γλύπτης του Mαγνητισμού, του Φωτός και του Ήχου» μέσα από ένα δυναμικό δίγλωσσο microsite, ενώ εκατοντάδες χρήστες έχουν ήδη περιηγηθεί στις ψηφιακές ξεναγήσεις του Μουσείου, διαβάζοντας ενδιαφέρουσες πληροφορίες για επιλεγμένα εκθέματα.

Για τη Eurolife FFH αξία έχει να υποστηρίζει πρωτοβουλίες που φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά στον πολιτισμό και την τέχνη, προάγοντας την γνώση και τη δημιουργικότητα. Γι’ αυτό, μέσα από τη στρατηγική συνεργασία της με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, συμβάλει διαχρονικά στην προώθηση του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και τη διάδοσή του εντός και εκτός συνόρων, εμπνέοντας και προάγοντας το δημιουργικό διάλογο μεταξύ των ανθρώπων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr