Η Ιουλία Τσέτη, πρόεδρος του πρώτου ΔΣ του Global Compact Network Hellas

Η Ιουλία Τσέτη, πρόεδρος του πρώτου ΔΣ του Global Compact Network Hellas

Μία σημαντική διάκριση κατέκτησε η πρόεδρος και CEO του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, κυρία Ιουλία Τσέτη, καθώς εξελέγη πρόεδρος του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου του Global Compact Network Hellas, που αποτελεί το Τοπικό Δίκτυο του UN Global Compact (Οικουμενικό Σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών).

tseti
Μετά την επιτυχημένη διεξαγωγή στις 20 Ιανουαρίου 2021 της Γενικής Συνέλευσης και των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη των μελών του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου του Global Compact Network Hellas, που αποτελεί το Τοπικό Δίκτυο του UN Global Compact (Οικουμενικό Σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών), τα εννέα (9) μέλη που εξελέγησαν με τριετή θητεία, προχώρησαν τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021, σε συγκρότηση σε σώμα με την παρακάτω σύνθεση:

Πρόεδρος: Ιουλία Τσέτη (UNI-PHARMA PHARMACEUTICAL LABORATORIES S.A. & INTERMED S.A.)
Αντιπρόεδρος: Χάρις Πλακαντωνάκη (STAR BULK CARRIERS CORP.)
Γραμματέας: Σοφία Δασκαλάκη-Μυτιληναίου (ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.)
Ταμίας: Μαρία Αλεξίου (CSR HELLAS)

Μέλη:
Κλείσιμο
Κιάρα Κόντη (EY GREECE)
Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου (ΣΕΒ- ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ)
Κωνσταντίνος Μαχαίρας (ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΗ)
Πάκης Παπαδημητρίου (ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ)
Αθανάσιος Πολυχρονόπουλος (POLYECO Α.Ε.)

Όπως αναφέρει η κυρία Τσέτη, με αφορμή τη διάκρισή της, «Στόχος του νέου ΔΣ είναι η βιώσιμη ανάπτυξη σε όλες τις εκφάνσεις της, η αειφορία, η κυκλική οικονομία και το νέο παραγωγικό μοντέλο- που έχει ανάγκη η χώρα μας τώρα περισσότερο από ποτέ- να λειτουργήσουν προς όφελος της ελληνικής βιομηχανίας και της οικονομίας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι όλα τα μέλη του νέου ΔΣ, προέρχονται από μία ευρύτατη γκάμα της βιομηχανίας και των υπηρεσιών, με βαθιά γνώση της αγοράς και εμπειρία από τους τομείς τους οποίους υπηρετούν.

Στόχος μου είναι με τη βοήθεια όλων των συνεργατών, να προσελκύουμε όλο και περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις και βιομηχανίες, έτσι ώστε να υιοθετήσουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη και το ηθικό επιχειρείν, για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.
Με οδηγό μας τις 10 βασικές Αρχές του UN (του Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών), κοινό στόχο και προσήλωση, θα δουλέψω άοκνα ως πρόεδρος, προκειμένου να υπηρετήσω επάξια στο ρόλο που μας ανατέθηκε».

Σχετικά με το UN Global Compact & το Global Compact Network Hellas (Ελληνικό Δίκτυο Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών)
Το Οικουμενικό Σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών (UN Global Compact) είναι μια παγκόσμια εθελοντική πρωτοβουλία, που βασίζεται στη δέσμευση των επιχειρήσεων για εφαρμογή οικουμενικών αρχών βιωσιμότητας και ανάληψη δράσεων υποστήριξης των στόχων των Ηνωμένων Εθνών.

Τα τοπικά δίκτυα του UN Global Compact, όπως το Global Compact Network Hellas στην Ελλάδα, ενισχύουν την παγκόσμια δράση του προωθώντας την εταιρική βιωσιμότητα και υποστηρίζοντας τις επιχειρήσεις-μέλη του σε εθνικό επίπεδο. Ο ρόλος του Global Compact Network Hellas είναι να υποστηρίξει τα ελληνικά μέλη του UNGC σε σχέση με την εφαρμογή των Δέκα Αρχών και να δημιουργήσει ευκαιρίες για συνεργίες και συλλογική δράση με ποικίλα ενδιαφερόμενα μέρη. Το ελληνικό δίκτυο, αριθμεί 46 μέλη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης