Platinum διάκριση της ELPEDISON στην λίστα “ESG Transparency Index” των Forbes και ΕΥ

Platinum διάκριση της ELPEDISON στην λίστα “ESG Transparency Index” των Forbes και ΕΥ

H ELPEDISON απέσπασε μία ιδιαίτερα σημαντική διάκριση, καθώς αναδείχθηκε ανάμεσα στις 13 κορυφαίες Εταιρείας στην Ελλάδα, στη βαθμίδα Platinum της λίστας ESG Transparency Index, που παρουσιάστηκε από το περιοδικό Forbes σε συνεργασία με την ΕΥ και αποτυπώνει το επίπεδο διαφάνειας και δημοσιότητας σε θέµατα ESG των 100 µεγαλύτερων ελληνικών επιχειρήσεων ως προς τον κύκλο εργασιών

esg-elpedison-xr
Μέσω του συγκεκριμένου δείκτη, αναδεικνύονται οι Εταιρείες που ξεχωρίζουν για τη δέσµευσή τους στην προώθηση της διαφάνειας και της βιωσιμότητας.

elpedison-esg__2_


Η εν λόγω ποσοτική έρευνα διενεργήθηκε από την EY και η κατάταξη των εταιρειών πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με συγκεκριμένα κριτήρια, 55 στο σύνολό τους, που καλύπτουν και τους 3 πυλώνες E-S-G, Περιβάλλον (Environment), Κοινωνία (Social) και Διακυβέρνηση (Governance), λαμβάνοντας υπόψη κορυφαία διεθνή και εθνικά πρότυπα µη χρηµατοοικονοµικής αναφοράς.

Κλείσιμο
Για την άντληση των δεδοµένων χρησιµοποιήθηκαν οι Εκθέσεις Βιώσιµης Ανάπτυξης και οι Ετήσιες Οικονοµικές Εκθέσεις, µε έτος αναφοράς το 2022. Η αξιολόγηση βασίστηκε αποκλειστικά στο δηµοσιευµένο περιεχόµενο των συγκεκριμένων Εκθέσεων.

elpedison-esg__1_


Από τις 100 εταιρείες της λίστας, 13 βαθμολογήθηκαν στη βαθμίδα Platinum, ανάμεσά τους οι Helleniq Energy, ΔEH, Εθνική Τράπεζα, Ελλάκτωρ, Motor Oil, ΟΤΕ, 19 στη βαθμίδα Diamond, 7 στη βαθµίδα Gold, 2 στη βαθµίδα Silver, 6 στη βαθµίδα Bronze, ενώ 53 εταιρείες βρέθηκαν στην τελευταία βαθµίδα “Commencing the ESG journey”.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διάκριση της ELPEDISON εδώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης