Tα ηθικά, βιώσιμα και περίτεχνα κοσμήματα που αξίζει να γνωρίσουμε

Tα ηθικά, βιώσιμα και περίτεχνα κοσμήματα που αξίζει να γνωρίσουμε

Νέα άφιξη και πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση στο χειροποίητο κόσμημα που αγαπάει την κομψότητα αλλά και τη βιωσιμότητα, αποτελεί το νέο αθηναϊκό brand Dione Project.

dione_new


Πρόκειται για ένα νέο ethical brand κοσμημάτων, που είναι βασισμένο στη φιλοσοφία του slow fashion, εστιάζει δηλαδή στην ηθική και τη βιωσιμότητα. Πρωτότυπες, χειροποίητες δημιουργίες, εμπνευσμένες από την κίνηση του ανθρώπινου σώματος, το Dione Project προτάσσει διαφορετικά, βιώσιμα και handmade in Greece κοσμήματα!

dione_3

Πίσω από τις άρτιες αισθητικά δημιουργίες βρίσκεται η Διόνη Δημακοπούλου, η οποία σπούδασε και εργάστηκε ως πολιτικός μηχανικός προτού ξεκινήσει το ταξίδι της στον κόσμο των κοσμημάτων. Σήμερα έχει το δικό της brand Dione Project και σχεδιάζει «ζωντανά» κοσμήματα, εμπνευσμένα από το ανθρώπινο σώμα, την κίνηση, τα σχήματα, τις καμπύλες και τον χορό! «Απευθύνομαι στον κόσμο που τον ενδιαφέρει η ποιότητα, η διαφορετικότητα και η statement ταυτότητα των κοσμημάτων που επιλέγει, πάντα σε απόλυτη αρμονία με τη φύση», αναφέρει η ίδια, για να συμπληρώσει: «Με ενδιαφέρει η μηχανική των κοσμημάτων, ο τρόπος που αγκαλιάζουν το σώμα και γίνονται ένα με αυτό. Συνήθως, η κατασκευή των κοσμημάτων προκύπτει από free-handed δημιουργίες, ουσιαστικά παίζοντας με τα γυμνά χέρια και τα υλικά, λίγο πριν αυτά μεταμορφωθούν σε πολύτιμα μέταλλα».

dione_1
Κλείσιμο

Τα κομμάτια κατασκευάζονται στο εργαστήριό της στο Παγκράτι κατά παραγγελία, σύμφωνα με τη φιλοσοφία της slow fashion που υπηρετεί συνειδητά, δίνοντας σε κάθε κομμάτι την αφοσίωση και την απαραίτητη προσοχή στη λεπτομέρεια. Επιλέγει βιώσιμες πρώτες ύλες μόνο από ελληνικές επιχειρήσεις, που διασφαλίζουν ότι δεν έχει παραβιαστεί κανένα ανθρώπινο δικαίωμα στην παραγωγή τους, ενώ οι πέτρες έχουν δημιουργηθεί στο εργαστήριο.

dione_4

Η συλλογή της απαρτίζεται από δαχτυλίδια, σκουλαρίκια, κολιέ, βραχιόλια και άλλα αξεσουάρ, από ανακυκλωμένο Ασήμι 925 ή Επίχρυσα 24Κ (Vermeil Gold). Όλα τα υλικά και τα αναλώσιμα, που χρησιμοποιούνται στο στάδιο της παραγωγής, επαναχρησιμοποιούνται στο μέγιστο. Η συσκευασία είναι, επίσης, κατασκευασμένη από ανακυκλωμένο χαρτί.

dione_6_2

Μπορείτε να ανακαλύψετε την πλήρη συλλογή στο e-shop www.dioneproject.com, αλλά και στο Instagram: @dioneproject
email: info@dioneproject.com

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης