Οι καλοκαιρινές σου διακοπές θέλουν και την κατάλληλη action camera

Μια φωτογραφική μηχανή υψηλής ποιότητας, όσο και μια action camera αποτελούν εδώ και χρόνια – και όχι τυχαία – έναν από τους βασικότερους συντρόφους για τα καλοκαιρινά σου ταξίδια. Οι action cameras είναι μια ξεχωριστή κατηγορία φωτογραφικών μηχανών, ειδικά σχεδιασμένων για να τοποθετούνται πάνω σε ποδήλατα, κράνη, αυτοκίνητα, ακόμα και σε σανίδες, καταγράφοντας κάθε σου δραστηριότητα

Αν και τα smartphone σήμερα προσφέρουν εντυπωσιακές δυνατότητες κάμερας, η επένδυση σε μια action camera θα απογειώσει τόσο την ποιότητα των φωτογραφιών σου, όσο και την αίσθησή σου καθώς τραβάς το υλικό σου. Κέρδισε σε εκπληκτικές λεπτομέρειες, ζωντανά χρώματα και ευκρινείς ήχους και κατάγραψε τη δράση ακόμα και κάτω από το νερό ή κατά τη διάρκεια μιας κατάβασης από το βουνό με ποδήλατα, με τις παρακάτω action κάμερες που σου προτείνουμε.

1.GoPro HERO 11 Black

Αποτύπωσε κάθε στιγμή των καλοκαιρινών σου διακοπών με την νέα HERO11 Black. Διαθέτει μπροστινή και πίσω LCD οθόνη, αλλά και έναν νέο αισθητήρα εικόνας, που αποδίδει ευρύτερο οπτικό πεδίο. Το αποτέλεσμα είναι υψηλότερη ποιότητα εικόνας, καλύτερη σταθεροποίηση βίντεο και ευελιξία να μετατρέπεις τα πλάνα σου σε ευρείες κινηματογραφικές λήψεις ή πολύ ψηλές κάθετες λήψεις για να τις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το βίντεο 5,3K και οι φωτογραφίες 27MP σε βοηθούν να ξαναζήσεις τις καλύτερες στιγμές σου με εκπληκτική λεπτομέρεια, ενώ η βραβευμένη με Emmy® σταθεροποίηση HyperSmooth 5.0 με το Horizon Lock διατηρεί τα πλάνα στην ευθεία ακόμα και αν η κάμερα σου περιστρέφεται 360°. Εντελώς αδιάβροχη και πιο ανθεκτική από ποτέ, η HERO11 Black είναι αρκετά ευέλικτη για κάθε περιπέτεια. Είναι κατασκευασμένη για να αντέχει, είτε βρίσκεσαι μέσα στη λάσπη, στο χιόνι ή στο νερό (10 μέτρα). Η νέα σου κάμερα συνοδεύεται από την πρωτοποριακή μπαταρία Enduro, που βελτιώνει δραματικά την απόδοση της κάμερας σε χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ παράλληλα επεκτείνει τους χρόνους εγγραφής έως και 38% (σε μέτριες θερμοκρασίες). Μπορείς να καταγράψεις εκπληκτικές νυχτερινές λήψεις με τις τρεις νέες λειτουργίες Time Lapse, που διαθέτει. Το Star Trails χρησιμοποιεί την περιστροφή της Γης και τα αστέρια για να καταγράψει όμορφα μονοπάτια φωτός στον νυχτερινό ουρανό. Το Light Painting σού επιτρέπει να δημιουργείς λαμπρά εφέ με κινούμενο φως, ενώ το Vehicle Light Trails χρησιμοποιεί τη νυχτερινή κίνηση για να καταγράψει εκπληκτικά πλάνα.

2.Turbo-X Action Cam ACT-250

Με σχεδιασμό διπλής οθόνης, εξαιρετικά χαρακτηριστικά και πλούσιο εξοπλισμό, η Turbo-X Action Camera ACT-250 σχεδιάστηκε για μεγάλες αλλά και μικρές καθημερινές περιπέτειες — όπου κι αν βρίσκεσαι. Διαθέτει μία κύρια (οπίσθια) οθόνη 2,0 ιντσών και μία εμπρόσθια οθόνη 1,3 ιντσών, που μπορείς να αξιοποιήσεις ανάλογα με το πάτημα ενός κουμπιού. Παράλληλα, είναι εξοπλισμένη με τον αξιόπιστο CMOS αισθητήρα Sony IMX179, ο οποίος σου επιτρέπει να κάνεις όλα τα αγαπημένα σου extreme sports, συνοδευόμενα από «εκκεντρικές» λήψεις υψηλής ανάλυσης. Ετοιμάσου για καλύτερα και πιο εντυπωσιακά πλάνα: φόρεσε στην Turbo-X Action Cam ACT-250 την ειδικά σχεδιασμένη θήκη, κάνοντάς την αυτόματα αδιάβροχη σε έως και 30 μέτρα βάθος. Καταδύσεις, βουτιές με την παρέα, υποβρύχιο ψάρεμα ή ό,τι άλλο σκεφτείς κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας ή της πισίνας έχει πλέον το δικό του gadget! Η νέα σου action cam διαθέτει συνδεσιμότητα Wi-Fi για έλεγχο από το smartphone σου, έξοδο εικόνας micro-HDMI για αναπαραγωγή σε μεγάλη οθόνη και θύρα USB-C για φόρτιση και μεταφορά αρχείων. Στη συσκευασία θα βρεις επιπλέον μία αδιάβροχη θήκη, μία βάση για τιμόνι ποδηλάτου, μία βάση για κράνος ποδηλάτου και έναν προσαρμογέα για τρίποδο.

3.Insta360 GO3 (128gb)

Από τις πιο αγαπημένες action cameras για vloggers, αφού είναι πολύ εύκολη στην μεταφορά, σου επιτρέπει να καταγράφεις βίντεο (MP4) με ανάλυση 2.7K και να τραβάς φωτογραφίες με υψηλή ανάλυση. Μπορείς να είσαι σίγουρος για το αποτέλεσμα, όπου και αν επιλέξεις να ανεβάσεις το περιεχόμενό σου, αφού έχει δυνατότητα λήψης με αναλογία 16:9, 9:16 ή 1:1. Χρησιμοποίησε την εφαρμογή Insta360 (διαθέσιμη για iOS και Android) για να κάνεις προεπισκόπηση των πλάνων σου σε πραγματικό χρόνο ή να προσαρμόσεις τις ρυθμίσεις της κάμερας εν κινήσει. Φόρα το μαγνητικό μενταγιόν, κάνε τις απαραίτητες ρυθμίσεις και κόλλησε την έξω από το ρούχο σου. Θα έχεις σταθερό βίντεο χωρίς κουνήματα ή περιστροφές και μάλιστα χωρίς να χρησιμοποιήσεις καθόλου τα χέρια σου! Πάρε την Insta 360 Go 3 σε κάθε περιπέτεια χωρίς να φοβάσαι για το νερό και την σκόνη. Με αδιαβροχοποίηση IPX8 μπορεί να αντέξει βάθη μέχρι 5m (γλυκό νερό). Η Insta360 GO3 μαζί με το Action Pod έχουν πιστοποίηση IPX4 που αντέχει σε χιόνι, πιτσιλιές, σκόνη και βροχή για να μην φοβάσαι να το παίρνεις παντού!

4.DJI Action 2 Power Combo

Η DJI Action 2 Power Combo αλλάζει τα δεδομένα, με τον εξαιρετικά παραμετροποιήσιμο μαγνητικό σχεδιασμό της που μπορεί να φιλοξενήσει μία σειρά από αξεσουάρ για κάθε δραστηριότητα. Μπορείς να καταγράψεις έως και 180 λεπτά της καθημερινής σου ζωής αλλά και κάθε καλοκαιρινής περιπέτειας. Ενσωματώνει αισθητήρα 1/1.7″ CMOS ο οποίος της επιτρέπει να καταγράφει βίντεο με ανάλυση 4K, στατικές εικόνες με ανάλυση 12MP και ευρυγώνιο φακό (155° f/2.8) που σου δίνει τη δυνατότητα να καταγράφεις ένα πολύ μεγαλύτερο οπτικό πεδίο, με ψηφιακό ζουμ 4x/2x. Επίσης, διαθέτει αισθητήρα θερμοκρασίας χρώματος (Color Temperature Sensor), ο οποίος έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί τους χρωματικούς τόνους σε περίπλοκες συνθήκες φωτισμού και υποβρύχιες εγγραφές. Στον τομέα της σταθεροποίησης (EIS), η DJI αξιοποιεί τις τεχνολογίες RockSteady 2.0 και HorizonSteady για ακόμα πιο ομαλές και πιο σωστά καδραρισμένες λήψεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr