Η Κωτσόβολος παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ με τίτλο «ΔΥΝΑΤΟΣ

Η Κωτσόβολος παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ με τίτλο «ΔΥΝΑΤΟΣ

Ένας άνθρωπος απέναντι σε 250 χιλιόμετρα ανοιχτής θάλασσας»

dunatos
Πρωταγωνιστής ο Παραολυμπιονίκης Χαράλαμπος Ταϊγανίδης και ο φόβος του.

Ένας φόβος που μετατράπηκε σε δύναμη για να πετύχει περισσότερα.

Η Κωτσόβολος παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ με τίτλο «ΔΥΝΑΤΟΣ. Ένας άνθρωπος απέναντι σε 250 χιλιόμετρα ανοιχτής θάλασσας», μέσα από το οποίο συστήνει στο κοινό τον Χαράλαμπο Ταϊγανίδη και το μοναδικό του εγχείρημα να κολυμπήσει 250 χλμ. σε ανοιχτή θάλασσα, ξεπερνώντας όλους του τους φόβους και κατακτώντας τα όνειρά του.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Τεχνολογία χωρίς Εμπόδια», η Κωτσόβολος στήριξε περήφανα ως Μεγάλος Χορηγός το μοναδικό αυτό εγχείρημα του Χαράλαμπου και στάθηκε στο πλάι του σε κάθε στάδιο της προετοιμασίας του, κινηματογραφώντας όλο το ταξίδι της προσπάθειάς του, μέχρι και τον τερματισμό του. Και το ταξίδι αυτό παρουσιάζεται στο ντοκιμαντέρ που οι άνθρωποι της Κωτσόβολος δημιούργησαν με πολλή αγάπη, ώστε να εμπνεύσουν τους θεατές από τη δύναμη, την αποφασιστικότητα και το θάρρος του Χαράλαμπου.

Κλείσιμο
Ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης έχει αναπηρία στην όραση και πάσχει από ατροφία του κεντρικού οπτικού νεύρου, μια πάθηση που προκαλεί σταδιακή απώλεια όρασης, δεν υπάρχει θεραπεία μέχρι σήμερα, ενώ η όρασή του περιορίζεται σε πολύ κοντινή απόσταση, κάτω του ενός μέτρου. Στο πλαίσιο αυτό, το 2004 έγινε μέλος της Παραολυμπιακής Ομάδας, έχοντας πάρει μέρος σε 5 Ολυμπιάδες και έχοντας κατακτήσει 10 μετάλλια. Το 2019 κολύμπησε από την Ρόδο ως τον Πανορμίτη της Σύμης, διανύοντας μια απόσταση 50 χιλιομέτρων σε 9 ώρες και 40 λεπτά.
dynatos

«Προσωπικά εγώ είχα παρακολουθήσει την προσπάθεια που είχε κάνει στη Ρόδο και όταν τελείωσε και είχαμε το περιθώριο να συζητήσουμε διάφορα θέματα, ο Χαράλαμπος μου συζήτησε ότι θέλει να κάνει κάτι ακόμη πιο μεγάλο», αναφέρει στο ντοκιμαντέρ ο κ. Γιώργος Καπελλάκης, Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.

Και πράγματι ήταν αρχές Νοεμβρίου 2023, όταν ο Χαράλαμπος ξεκίνησε τη μεγάλη προσπάθεια να κολυμπήσει 250 χιλιόμετρα ανοιχτής θάλασσας από τα Χανιά στη Σητεία, με πείσμα να δαμάσει τον φόβο του, να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο και να βγει «ΔΥΝΑΤΟΣ».

«Θα διασχίσω μια απόσταση 250χλμ από τα Χανιά στη Σητεία, ώστε να αποδείξω στον φόβο μου ότι καλώς μας ήρθες, τώρα θα δούμε ποιος από τους δύο είναι πιο δυνατός», δήλωνε τότε ο Χαράλαμπος. Και το απέδειξε, αφού ύστερα από 9 ημέρες κολύμβησης στα ανοιχτά της Βόρειας Κρήτης, τερμάτισε στη Σητεία πιο «ΔΥΝΑΤΟΣ» από ποτέ, φωνάζοντας πως «τα όνειρα όρια δεν έχουν, μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα, αρκεί να το πιστέψουμε». Έτσι, έγινε ο πρώτος άνδρας με αναπηρία που κατάφερε να κολυμπήσει τέτοια μεγάλη απόσταση σε ανοιχτή θάλασσα.

Η Κωτσόβολος για ακόμα μία φορά, πιστή στο όραμά της για μία Καλύτερη Ζωή για όλους, χωρίς διακρίσεις και με όχημα την πρωτοβουλία «Τεχνολογία χωρίς Εμπόδια» στήριξε το εγχείρημα του Χαράλαμπου και αποτύπωσε το ταξίδι του σε ένα μοναδικό ντοκιμαντέρ, που αποδεικνύει με ουσιαστικό τρόπο ότι κανένας φόβος δε μπορεί να σταθεί εμπόδιο στο να πετύχουμε τα όνειρά μας, κάνοντας παράλληλα REACT για έναν Καλύτερο Κόσμο.

Δείτε το ντοκιμαντέρ «ΔΥΝΑΤΟΣ. Ένας άνθρωπος απέναντι σε 250 χιλιόμετρα ανοιχτής θάλασσας»:

ΔΥΝΑΤΟΣ. Ένας άνθρωπος απέναντι σε 250χλμ ανοιχτής θάλασσας.


Και εδώ μπορείτε να δείτε το trailer του ντοκιμαντέρ:

Trailer: ΔΥΝΑΤΟΣ. Ένας άνθρωπος απέναντι σε 250χλμ ανοιχτής θάλασσας.


«Τελικά το φαινομενικά αδύνατο, με προσπάθεια και με αγάπη έγινε δυνατό και εκπλήρωσα ένα όνειρο, το οποίο φαινομενικά ήταν αδιανόητο, να κολυμπήσω δηλαδή από τα 50 στα 250 χιλιόμετρα. Αισθάνομαι μια ικανοποίηση και αυτό μου δίνει το δικαίωμα να ονειρευτώ ότι τα 250 χιλιόμετρα μπορούν να γίνουν 300 και 400 χιλιόμετρα. Τα όνειρα, όρια δεν έχουν»

Χαράλαμπος Ταϊγανίδης – Παραολυμπιονίκης κολύμβησης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης