Άμεση Παρέμβαση κατά τη διάρκεια του διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνα Aegean 600 σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες

Εκ μέρος του ομίλου ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, χορηγού του ιστιοπλοϊκού σκάφους Foxy Lady, και του πληρώματος εκφράζουμε τις θερμές του ευχαριστίες προς τους λιμενικούς και τους διασώστες της Καρπάθου για την άμεση και αποτελεσματική τους παρέμβαση κατά τη διάρκεια του διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνα AEGEAN600

Συγκεκριμένα, το βράδυ της 8ης Ιουλίου 2024, μέλος του πληρώματός μας τραυματίστηκε, ενώ εκείνη την ώρα στην περιοχή οι καιρικές συνθήκες ήταν εξαιρετικά αντίξοες. Παρά τις ακραίες συνθήκες, οι λιμενικοί έφτασαν άμεσα στο σημείο με φουσκωτό και συνόδευσαν το ιστιοφόρο έως το λιμάνι της Καρπάθου όπου περίμενε κλιμάκιο του ΕΚΑΒ να μεταφέρει τον τραυματία στο τοπικό Νοσοκομείο.

Η αφοσίωση, ο επαγγελματισμός και η ικανότητα τους να χειρίζονται με επιτυχία τέτοιες καταστάσεις έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ασφάλεια του πληρώματός μας και στην αίσια έκβαση του συμβάντος.

Η συνεισφορά τους δεν ήταν μόνο επαγγελματική, αλλά και βαθιά ανθρώπινη, προσφέροντας υποστήριξη και προστασία τόσο στον τραυματία όσο και στο υπόλοιπο πλήρωμα σε μια πολύ δύσκολη στιγμή. Η ομάδα του Λιμεναρχείου και του ΕΚΑΒ αντιπροσωπεύουν την καλύτερη πτυχή της Ελληνικής Ναυτοσύνης και Υπηρεσίας προς τον συνάνθρωπο και την πατρίδα μας.

Σας ευχαριστούμε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr