Κτήμα Σκούρα: Νέα οινοποιητική μονάδα στην καρδιά της ζώνης "Μαντινεία"

Κτήμα Σκούρα: Νέα οινοποιητική μονάδα στην καρδιά της ζώνης "Μαντινεία"

Το Kτήμα Σκούρα απέκτησε νέες οινοποιητικές εγκαταστάσεις στο Ζευγολατειό Μαντινείας, στην καρδιά της ζώνης του αμπελώνα του Μοσχοφίλερου

kthma-skouras-xr
Πρόκειται για εξαγορά παλαιότερης υφιστάμενης οινοποιητικής μονάδας στην οποία η εταιρεία πρόκειται γρήγορα να επενδύσει σε εκσυχρονισμό κτιριακών και μηχανολογικών εγκαταστάσεων.

Η ποικιλία Μοσχοφίλερο οινοποιείται στο Κτήμα από το 1989 και αποτελεί βασική ποικιλία για την γκάμα των κρασιών της εταιρείας. Ειδικότερα, προσωπικά ο Γιώργος Σκούρας έχει συμβάλλει σε όλες τις προσπάθειες διάδοσης της ποικιλίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό με κύρια αγορά, εκείνη της Βόρειας Αμερικής.

Σκοπός βέβαια του νέου οινοποιείου είναι η συμβολή στην ανάδειξη της ζώνης, η τόνωση των συνεργαζόμενων αμπελουργών της περιοχής και φυσικά η παραγωγή οίνων ΠΟΠ Μαντινεία. Το Κτήμα Σκούρα έχει στη κατοχή του δύο ακόμη οινοποιεία μέσα στη ζώνη της Νεμέας με κύρια ποικιλία το Αγιωργίτικο και τα τελευταία τρία χρόνια έχει ολοκληρώσει επενδύσεις ύψους 3.000.000€ σε αμπελώνες, μηχανολογικό και τεχνολογικό εξοπλισμό καθώς και σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης