Γονείς καμαρώνουν τα παιδιά τους στην αποφοίτηση και μοιράζονται την ευγνωμοσύνη τους για όσους τα στήριξαν

Γονείς καμαρώνουν τα παιδιά τους στην αποφοίτηση και μοιράζονται την ευγνωμοσύνη τους για όσους τα στήριξαν

Στην αποφοίτηση του Πανεπιστημίου Frederick στην Κύπρο

fred_IMG-1

Λίγες στιγμές συγκρίνονται για ένα γονιό με την ώρα της αποφοίτησης του παιδιού του. Περηφάνια, χαρά, συγκίνηση και ένα αίσθημα… ανακούφισης που όλα πήγαν καλά, αλλά και ανυπομονησία για το επόμενο στάδιο στη ζωή του, αυτό της επαγγελματικής σταδιοδρομίας. 

Μιλήσαμε με γονείς που παρευρέθηκαν πρόσφατα στην αποφοίτηση των παιδιών τους από το Πανεπιστήμιο Frederick στην Κύπρο και μοιράζονται μαζί μας τα αισθήματα αλλά και την ευγνωμοσύνη τους για τους ανθρώπους του Πανεπιστημίου που ήταν δίπλα στα παιδιά τους στη διάρκεια των σπουδών τους.

Iro_Vasilaki_2


Η Ηρώ Βασιλάκη κατάγεται από την Κρήτη και αποφοίτησε από το
Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου. Η μητέρα της, Αγγελική Βασιλάκη, μοιράζεται την εμπειρία της: «Το βασικό για μένα είναι ότι ήταν ένα ανθρωποκεντρικό Πανεπιστήμιο, δηλαδή ήταν πολύ υποστηρικτικό καθόλη τη διάρκεια των σπουδών της. Οι καθηγητές, πλήρως καταρτισμένοι, μετέδιδαν με όμορφο τρόπο τις γνώσεις τους στα νέα παιδιά. Είχα γνωρίσει τον Καθηγητή Τουλιάτο που ήταν η πρώτη μας επαφή όταν πήγαμε να κάνουμε την εγγραφή. Μας κέρδισε και ήταν ο άνθρωπος που πραγματικά τον ένιωθε δίπλα της από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή. Ένας λόγος που επιλέξαμε την Κύπρο ήταν πως είναι πιο κοντά στη δική μας νοοτροπία, το ότι είναι μια ήρεμη χώρα χωρίς ιδιαίτερους κινδύνους.»

Artemis_Bourdanioti


Η Άρτεμις Μπουρδανιώτη κατάγεται από την Πάτρα. Αποφοίτησε από το πενταετές πρόγραμμα Φαρμακευτικής (Integrated Master) του Τμήματος Φαρμακευτικής, έχοντας ολοκληρώσει την πρακτική της άσκηση. 

Οι γονείς της, Κατερίνα Κατσαΐτη και Ανδρέας Αναστασίου, αναφέρουν: «Πριν λίγα χρόνια, στο ξεκίνημα της αναζήτησης του επαγγελματικού μέλλοντος της κόρης μας, Άρτεμις, φίλοι μας Ελλαδίτες πανεπιστημιακοί μάς πρότειναν το Πανεπιστήμιο Frederick για τη σοβαρότητα και την ποιότητα των ακαδημαϊκών σπουδών που παρείχε. Δεν διαψευστήκαμε. Σήμερα, έχουμε τη χαρά και την τιμή να δρέπουμε τους κόπους της κόρης μας. Ευχαριστούμε τους καθηγητές και τις καθηγήτριες για την πέραν του εκπαιδευτικού τους ρόλου συνδρομή, το άρτιο αποτέλεσμα της οποίας φάνηκε κατά τη διάρκεια της πρακτικής της άσκησης στο Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου και σε κεντρικό φαρμακείο της Λευκωσίας.»

Eleni_Gioka


Η Ελένη Γκιόκα, από την Αθήνα, αποφοίτησε από το Τμήμα Νομικής με το πτυχίο Νομικής (LLB) και ετοιμάζεται για το μεταπτυχιακό της στο ίδιο Τμήμα.
Η μητέρα της, Αθανασία Σίννη, αναφέρει με ενθουσιασμό: «Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι ως γονείς, γιατί το Πανεπιστήμιο ήταν κοντά στο παιδί μας. Η δουλειά τους είναι φοβερή και οι καθηγητές πολύ καλοί. Τι άλλο να πούμε για ένα Πανεπιστήμιο; Αυτό θέλουμε για τα παιδιά μας.»
Ο πατέρας της, Αντώνιος Γκιόκας, προσθέτει: «Το Πανεπιστήμιο διατήρησε τη στρατηγική του και τους χρόνους στην εκπαίδευση που είναι σημαντικό για μας. Τηρήθηκαν δηλαδή οι χρόνοι επακριβώς, χωρίς να επηρεαστεί η ποιότητα, και αξίζει να είναι στα πρώτα rankings γιατί έδειξε έμπρακτα ότι μπορεί να στηρίζει και τους φοιτητές και τις φοιτήτριες αλλά και τους γονείς στον αγώνα που κάνουν.»

Alkistis_Mixahl


Ο Δημήτρης Μιχαήλ και η Στέλλα Μήλιου από τη Λάρισα εμπιστεύτηκαν στο Τμήμα Φαρμακευτικής τις σπουδές και των δύο τους κόρων. «Ως γονείς, λόγω και της προηγούμενης εμπειρίας μας από τη μεγάλη μας κόρη, Ελένη, που φοίτησε επίσης στο Τμήμα Φαρμακευτικής, εμπιστευτήκαμε απόλυτα το Πανεπιστήμιο για τις σπουδές της Άλκηστις και διαπιστώσαμε ότι οι συνεχείς προσπάθειες του πανεπιστημίου για βελτίωση του επιπέδου σπουδών δικαίωσαν την επιλογή μας».

EVA_Anastouli


Η Εύα Αναστούλη, από την Αθήνα, αποφοίτησε από το πρόγραμμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου.
Ο πατέρας της, Θοδωρής Αναστούλης, μιλά για την εμπειρία της οικογένειας με το Πανεπιστήμιο: «Η εμπειρία ήταν ήδη πολλά υποσχόμενη από όταν επισκεφτήκαμε τα γραφεία του Πανεπιστημίου Frederick στην Αθήνα. Οι άνθρωποι εκεί ήταν πολύ ζεστοί και κατατοπιστικοί, μας έλυσαν πάρα πολλές απορίες. Ερχόμενοι στο Πανεπιστήμιο στην Κύπρο, μας αγκάλιασαν ζεστοί άνθρωποι. Η συμβολή του Δρα Γιάννη Βουδούρη ήταν καθοριστική. Η κόρη μας ήταν διστακτική την πρώτη χρονιά αλλά οι διδάσκοντες στάθηκαν αρωγοί. Είχαμε μια πολύ ωραία συνεργασία. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Από τις συζητήσεις μας πια με την κόρη μας, κάποια πράγματα αποδεικνύεται ότι είναι αποτέλεσμα της καλλιέργειας της: μιλάει πιο συγκροτημένα, σκέφτεται και σε δεύτερη γλώσσα, ειδικά στα αγγλικά. Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι και θα το προτείνουμε και παρακάτω.»
Η μητέρα της, Πόπη Γκιόκα, συμφωνεί: «Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι. Και πέρα από το Πανεπιστήμιο, εγώ ένιωθα ότι είναι ασφαλής στην Κύπρο. Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα στην Αθήνα».

Tsekos


O Κωνσταντίνος Τσέκος, από την Αθήνα, αποφοίτησε από το πρόγραμμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου, ενώ ο αδελφός του, Παναγιώτης Τσέκος, από το πενταετές πρόγραμμα Αρχιτέκτονα Μηχανικού (Integrated Master).Ο πατέρας τους, Τίμος Τσέκος, αναφέρει: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από το Πανεπιστήμιο Frederick γιατί βοήθησε πολύ ώστε να σπουδάσουν τα δύο παιδιά μας και να βγάλουμε δύο πολύ καλούς επιστήμονες. Πλέον το Πανεπιστήμιο Frederick είναι οικογένειά μας και θα συνεχίσει να είναι. Μας κέρδισε η επικοινωνία του Πανεπιστημίου, τόσο απέναντι μας ως γονείς αλλά κυρίως για τα παιδιά μας που βοηθήθηκαν και από τους καθηγητές αλλά και από όλο το προσωπικό του Πανεπιστημίου, τόσο στα ακαδημαϊκά θέματα αλλά και σε ό,τι αφορούσε τη διαμονή τους στη Λευκωσία.»

Vasileios_Platanisiotis


Ο Βασίλης Πλατανησιώτης, από τον Πειραιά, αποφοίτησε από το Τμήμα Νομικής με το πτυχίο Νομικής (LLB). Στο ίδιο πρόγραμμα φοιτά και ο αδελφός του, Στέφανος.
Ο πατέρας τους, Νικόλαος Πλατανησιώτης, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, αναφέρει: «Επιλέξαμε το Πανεπιστήμιο Frederick γιατί ακούσαμε τα καλύτερα. Και ο Στέφανος και o Βασίλης πέρασαν κάτι που δεν ήθελαν στην Ελλάδα, γι’ αυτό απευθυνθήκαμε σε ιδιωτικό Πανεπιστήμιο που να προσφέρει Νομική. Είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένος. Τα μαθήματα ήταν σχεδόν φροντιστηριακά, υπό την έννοια ότι οι καθηγητές είναι βοηθητικοί και κοντά στους φοιτητές. Η καλύτερη εμπειρία που θα μπορούσα να έχω. Οι περισσότεροι καθηγητές είναι Ελλαδίτες, γνωριστήκαμε και είχαμε επικοινωνία».

Το Πανεπιστήμιο είναι αναγνωρισμένο από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π) της Ελλάδας ως ομοταγές ίδρυμα προς τα ελληνικά Α.Ε.Ι. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου στην Ελλάδα (Πανεπιστημίου 57, Στοά Μάντακα, Αθήνα, τηλ. 210 3311288, adminfo@frederick.ac.cy) ή να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.frederick.ac.cy.  

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης