«Η Bright Academy ανακοινώνει δύο νέα μοριοδοτούμενα σεμινάρια σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών»

Η Bright Academy (υπερσύνδεσμος: https://www.brightacademy.gr/) και το Πανεπιστήμιο Πατρών (υπερσύνδεσμος https://www.upatras.gr/) ανακοινώνουν με χαρά την έναρξη μιας καινοτόμου συνεργασίας στον τομέα της εκπαίδευσης, προσφέροντας δύο εξ αποστάσεως ασύγχρονα μοριοδοτούμενα σεμινάρια

Το πρώτο σεμινάριο αφορά την Ψηφιακή Ασφάλεια και τις στρατηγικές αντιμετώπισης του κυβερνοεκφοβισμού, καθώς και της παραβατικότητας των ανηλίκων. Το δεύτερο σεμινάριο αφορά τον Σχολικό Εκφοβισμό, τις αιτίες που τον προκαλούν καθώς και τη αντιμετώπισή του.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διευρύνουν τις γνώσεις τους και να ενημερωθούν για τις σύγχρονες μεθόδους αντιμετώπισης των παραπάνω φαινομένων. Στόχος είναι η συμβολή στη διαρκή εκπαίδευση αλλά και στην εξειδίκευση των συμμετεχόντων, σε καίρια θέματα που απασχολούν την σημερινή σχολική κοινότητα. Η ευελιξία της εξ αποστάσεως παρακολούθησης και μελέτης, όπως και η πρόσβαση σε εκπαιδευτικό υλικό υψηλού εκπαιδευτικού περιεχομένου και παρουσίασης, είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών με την Bright Academy.

Αναλυτικότερα, σκοπός του προγράμματος Σχολικός Εκφοβισμός: Αιτίες και Αντιμετώπιση (υπερσύνδεσμος: https://www.brightacademy.gr/programs/sxolikos-ekfovismos/) είναι οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις αναφορικά με τη σχολική βία και τον εκφοβισμό με στόχο την πρόληψη, την έγκαιρη παρέμβαση και την αντιμετώπισή του εφόσον προκύψει στο σχολικό περιβάλλον. Στόχος του προγράμματος είναι να δώσει τα απαραίτητα εφόδια σε εκπαιδευτικούς αλλά και σε όσους γενικότερα επιθυμούν να αναβαθμίσουν τις επαγγελματικές τους προοπτικές αποκτώντας γνώσεις στον τομέα της σχολικής βίας και του εκφοβισμού. Το πρόγραμμα χωρίζεται σε 3 θεματικές ενότητες οι οποίες περιλαμβάνουν δεκαπέντε υποενότητες για τη σφαιρική παρουσίαση του θέματος «Σχολικός εκφοβισμός».

Σκοπός του προγράμματος Ενδυνάμωση σε θέματα ψηφιακής ασφάλειας: Στρατηγικές αντιμετώπισης του κυβερνοεκφοβισμού και της διαδικτυακής παραβατικότητας των ανήλικων (υπερσύνδεσμος: https://www.brightacademy.gr/programs/kuvernoasfaleia/) είναι η εξοικείωση των συμμετεχόντων με τη λειτουργία του διαδικτύου, δίνοντας έμφαση στην ψηφιακή ασφάλεια, το κυβερνοέγκλημα, και την αντιμετώπιση της διαδικτυακής παραβατικότητας των ανηλίκων.

Το πρόγραμμα στόχο έχει να δώσει τα απαραίτητα εφόδια στους εκπαιδευτικούς αλλά και σε όλους και όλες που συμμετέχουν, να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο του κυβερνοεκφοβισμού στη σχολική κοινότητα μέσα από την επιστημονική ανάπτυξη του. Παράλληλα με τη συμμετοχή τους οι ενδιαφερόμενοι αναβαθμίζουν τις επαγγελματικές τους προοπτικές, με την απόκτηση εξειδικευμένων γνώσεων. Το πρόγραμμα χωρίζεται σε 4 θεματικές ενότητες οι οποίες διαιρούνται σε δεκαπέντε υποενότητες στις οποίες παρουσιάζονται και αναλύονται διεξοδικά όλες οι παράμετροι του θέματος «Ενδυνάμωση σε θέματα Ψηφιακής Ασφάλειας των ανηλίκων».

H Bright Academy και το Πανεπιστήμιο Πατρών εγκαινιάζοντας τη συνεργασία τους αποφάσισαν να προσφέρουν το κάθε Σεμινάριο στην προνομιακή τιμή των 150ευρώ για όσους κάνουν την εγγραφή τους έως τις 20/08

Για περισσότερες πληροφορίες – αιτήσεις πατήστε εδώ:

https://bit.ly/3WbJ0cg
https://bit.ly/3LEXEUz
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr