5 + 2 συμβουλές για να παραμένεις ενυδατωμένος στη ζέστη!

5 + 2 συμβουλές για να παραμένεις ενυδατωμένος στη ζέστη!

Ο Αύγουστος επιτέλους έφτασε, πράγμα που σημαίνει πως το καλοκαίρι είναι εδώ για τα καλά. Βασική βοήθεια κατά της ζέστης είναι η ενυδάτωση!

plaisio_hydration_lead

Sponsored Content

Το θερμόμετρο έχει χτυπήσει ήδη πολλές φορές κόκκινο! Εσύ είσαι έτοιμος για τις πολυπόθητες διακοπές, τη θάλασσα, τον ήλιο και όλα τα σχετικά; Αν ναι, μαζί με όλα τα άλλα (μαγιό, γυαλιά, αντηλιακό…) θα πρέπει να διαλέξεις και το κατάλληλο θερμός για να έχεις πάντα μαζί σου δροσερό νερό!

Ακόμη, όμως, και αν δεν έχεις την πολυτέλεια να βρίσκεσαι όλη μέρα στην παραλία ή να έχεις τη δροσιά ενός κλιματιστικού, υπάρχουν μερικά tips, που θα σε κρατήσουν δροσερό και μάλιστα χωρίς να επενδύσεις σε ακριβές λύσεις. Αρκεί ένα παγούρι και ένας ανεμιστήρας. Υιοθέτησε τις παρακάτω έξυπνες συμβουλές και δες την καθημερινότητά σου να παίρνει ανάσα!

 

  1. Αύξησε την κατανάλωση νερού
    plaisio_hydration_01
    Η πρώτη συμβουλή είναι και η πιο προφανής. Το νερό βοηθά στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματός μας μέσω της εφίδρωσης. Πολλοί από εμάς, όμως, παρόλο που γνωρίζουμε τα οφέλη του νερού για τον οργανισμό μας, αμελούμε να πιούμε την ποσότητα που χρειαζόμαστε. Το σώμα μας χρειάζεται περίπου δύο με δυόμιση λίτρα νερού καθημερινά,  ειδικά τώρα με την ζέστη. Αν ανήκεις κι εσύ σε αυτούς που ξεχνάνε να πιούν νερό, επένδυσε σε ένα  παγούρι θερμός. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να το έχεις σε σημείο, που θα το βλέπεις κι έτσι δεν θα αμελείς την κατανάλωση νερού μέσα στη μέρα. Φρόντισε να πίνεις νερό πριν ακόμη διψάσεις, καθώς αυτό σημαίνει ότι το σώμα σου είναι ήδη αφυδατωμένο. Μπορείς να προσθέσεις φύλλα μέντας, πορτοκαλιού, λεμονιού ή αγγουριού στο νερό σου, για να το κάνεις πιο δροσιστικό και πιο ελκυστικό. 
  2. Ρίξε παγωμένο νερό στο σώμα σου
    Το δροσερό νερό βοηθάει να μειώσεις τη θερμοκρασία του σώματός σου γρήγορα. Αν βρίσκεσαι σπίτι, φρόντισε να κάνεις συχνά ντους με κρύο νερό. Αν πάλι πρέπει να κινηθείς μέσα στην πόλη, μπορείς να έχεις μαζί σου ένα μπουκαλάκι σπρέι με παγωμένο νερό και να ψεκάζεις με αυτό το δέρμα σου ανά τακτά χρονικά διαστήματα. 
  3. Κατανάλωσε περισσότερα φρούτα και λαχανικά
    plaisio_hydration_02

    Υπάρχει λόγος που το καλοκαίρι προτιμάμε τις σαλάτες. Είναι πιο εύπεπτες από ό,τι ας πούμε, ένα λιπαρό χάμπουργκερ, το οποίο σε αφήνει να αισθάνεσαι υποτονικός στην υψηλή θερμοκρασία. Για αυτό το λόγο, προτίμησε φρούτα και λαχανικά, τα οποία είναι υδαρή και σε βοηθούν να παραμένεις ενυδατωμένος, καθώς είναι πλούσια σε νερό. Αν θέλεις, λοιπόν, να δροσιστείς προσλαμβάνοντας παράλληλα πολύτιμες βιταμίνες και μέταλλα μπορείς να ετοιμάσεις τέλεια φρουτοποτά αλλά και smoothies. Χρησιμοποίησε φρούτα εποχής, όπως ροδάκινα, βερίκοκα, πεπόνι και καρπούζι. Πρόσθεσε παγωμένο γάλα ή γιαούρτι στις αναλογίες που επιθυμείς και απόλαυσε το δικό σου τέλειο ρόφημα. 
  4. Περιόρισε την κατανάλωση καφέ και αλκοόλ
    Το αλκοόλ και η καφεΐνη δρουν ως διουρητικά, αυξάνοντας την παραγωγή ούρων και οδηγώντας δυνητικά σε αφυδάτωση. Περιόρισε την πρόσληψη αυτών των ποτών κατά τη διάρκεια του κύματος καύσωνα, καθώς μπορούν να συμβάλουν στην απώλεια υγρών. Εάν τα καταναλώσεις, πιες επιπλέον νερό για να το αντισταθμίσεις. 
  5. Διάλεξε τα ρούχα σου προσεκτικά
    plaisio_hydration_03

    Προτίμησε ελαφριά, ανοιχτόχρωμα και φαρδιά ρούχα, για παράδειγμα βαμβακερά ή λινά. Τα βαριά υφάσματα προφανώς δεν είναι η καλύτερη επιλογή όταν το δέρμα σου προσπαθεί απεγνωσμένα να αναπνεύσει. Επίσης, να θυμάσαι ότι τα σκουρόχρωμα ρούχα απορροφούν τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου και μπορούν να σε κάνουν να ζεσταίνεσαι περισσότερο. Μείνε μακριά από εφαρμοστά ρούχα και προτίμησε αέρινες, loose σιλουέτες, που δεν περιορίζουν το σώμα σου. Απόφυγε τα συνθετικά υφάσματα, γιατί εγκλωβίζουν την υγρασία και δεν επιτρέπουν στο σώμα να αποβάλλει την θερμότητα. 
  6. Δημιούργησε το ιδανικό περιβάλλον ύπνου
    Ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός για την ευζωία μας, αλλά η υπερβολική ζέστη επηρεάζει την ποιότητά του. Αν διαθέτεις κλιματιστικό, καλό είναι να προσέχεις την χρήση του, καθώς αν το έχεις αναμμένο όλο το βράδυ εκτός από ασύμφορο οικονομικά, μπορεί να είναι και επικίνδυνο για την υγεία σου. Αν έχει ζέστη αλλά όχι υγρασία, τοποθέτησε ένα ρηχό μπολ με πάγο μπροστά από έναν ανεμιστήρα και απόλαυσε το αεράκι. Καθώς ο πάγος λιώνει και στη συνέχεια εξατμίζεται, θα σε δροσίσει. Μια καλή συμβουλή επίσης, είναι να κρατάς τα στόρια και τις κουρτίνες του υπνοδωματίου σου κλειστά όλη την ημέρα, για να μην μπαίνει ο ήλιος. Με αυτόν τον τρόπο το δωμάτιό σου θα είναι πιο δροσερό το βράδυ, όταν έρθει η ώρα να πέσεις για ύπνο.
  7. Πες ναι στο νερό καρύδας
    plaisio_hydration_04
    Στην Αγιουρβέδα, το νερό καρύδας χρησιμοποιείται για τις ψυκτικές του ιδιότητες. Εκτός από αυτό, είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή ηλεκτρολυτών, που χάνονται μέσω της εφίδρωσης, καθιστώντας το ένα σχετικά χαμηλών θερμίδων και χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη υποκατάστατο για ενεργειακά ποτά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης