Χρυσό βραβείο για τη ΜΕΓΑ στα Environmental Awards 2024

Το Χρυσό βραβείο έλαβε η εταιρεία ΜΕΓΑ στα Environmental Awards 2024, στην κατηγορία Ανακύκλωση - Επαναχρησιμοποίηση των Αποβλήτων / Waste Recycle – Reuse, για τον ZERO WASTE στόχο της εταιρείας

Σε μια ζωντανή και γεμάτη αισιοδοξία εκδήλωση, την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου, η εταιρεία ΜΕΓΑ, παρέλαβε το βραβείο, ανάμεσα σε πολλές καινοτόμες πρακτικές και πρωτοβουλίες για την προστασία του Περιβάλλοντος και την Αειφορία.

Για τη ΜΕΓΑ, η ορθή διαχείριση των αποβλήτων παραγωγής και η προαγωγή της κυκλικής οικονομίας μέσα από τις καθημερινές της δραστηριότητες αποτελεί βασικό στοιχείο της στρατηγικής της για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Η ΜΕΓΑ εφάρμοσε τις κατάλληλες διαδικασίες διαχείρισης αποβλήτων, προχώρησε στις κατάλληλες συνεργασίες με πιστοποιημένους συνεργάτες ανακύκλωσης και αφιέρωσε τους απαιτούμενους πόρους, ώστε να πετύχει εκτροπή από ταφή για τη συντριπτική πλειοψηφία των αποβλήτων της μονάδας της.

Ως αποτέλεσμα και έμπρακτη αναγνώριση των ως άνω επιλογών και προσπαθειών της, έλαβε τη διεθνή πιστοποίηση Zero Waste to Landfill σε επίπεδο “Platinum”, καθώς το 2022 και το 2023 πέτυχε ποσοστό 99.8% ανακύκλωσης και ενεργειακής αξιοποίησης για τα απόβλητα παραγωγής της μονάδας της.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr