Επιστημονική ημερίδα με θέμα «Πρώιμη Παρέμβαση: Βαδίζοντας στα βήματα ενός ολιστικού μοντέλου παρέμβασης»

Τη σημασία της πρώιμης παρέμβασης στην προαγωγή της ανάπτυξης του παιδιού και στην υποστήριξη της οικογένειας ως σύστημα συνολικά, ανέδειξε η επιστημονική ημερίδα με θέμα «Πρώιμη Παρέμβαση: Βαδίζοντας στα βήματα ενός ολιστικού μοντέλου παρέμβασης», που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία «Το Εργαστήρι» και την ΑΜΚΕ «Δρω και Δημιουργώ», υπό την Αιγίδα της A.E. της Προέδρου της Δημοκρατίας, στις 24 Σεπτεμβρίου.



Σκοπός ήταν η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση ως προς τις δυσκολίες που ενδέχεται να αντιμετωπίζουν τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, της σημασίας της πρώιμης παρέμβασης στην αντιμετώπισή τους, αλλά και
της σημαντικότητας της ουσιαστικής υποστήριξης του ίδιου του παιδιού και του οικογενειακού περιβάλλοντος.

Γονείς, εκπαιδευτικοί προσχολικής αγωγής και θεραπευτές ως βασικά πρόσωπα αναφοράς στη ζωή του παιδιού, οφείλουν να βρίσκονται σε απόλυτη συνεργασία μεταξύ τους, γεγονός που συμβάλλει ουσιαστικά
στην επιτυχία ενός ολιστικού προγράμματος πρώιμης παρέμβασης Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Ζαχαράκη Σοφία, οι βουλευτές Αποστολάκη Μιλένα και Σταμάτης Γεώργιος, ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ. Αθηνών Πατούλης Γεώργιος, εκπρόσωποι της Πολιτείας, Φορέων και Σωματείων που εκπροσωπούν Άτομα με Αναπηρία, καθώς και εκπρόσωποι του ιδρύματος «Λίλιαν Βουδούρη», και παρακολούθησαν, γονείς, εκπαιδευτικοί προσχολικής αγωγής, παιδοψυχολόγοι, παιδίατροι, εργοθεραπευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, φυσικοθεραπευτές.

Χορηγός λειτουργίας της υπηρεσίας πρώιμης παρέμβασης του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία «Το Εργαστήρι», είναι το Ίδρυμα Λίλιαν Βουδούρη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr