Τετραπλή διάκριση της Tetra Pak® για τις καινοτόμες χάρτινες συσκευασίες

Τετραπλή διάκριση της Tetra Pak® για τις καινοτόμες χάρτινες συσκευασίες

Στο πλαίσιο των Packaging & Environmental Awards 2024

Tetra-Pak
Η Tetra Pak®, παγκόσμιος ηγέτης στις λύσεις συσκευασίας και επεξεργασίας τροφίμων, βραβεύτηκε ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρείες για τις βιώσιμες πρακτικές της και την προώθηση της κυκλικής οικονομίας. Συγκεκριμένα, οι χάρτινες συσκευασίες τροφίμων και ποτών της εταιρείας διακρίθηκαν στα Packaging Awards με ένα Gold Award στην κατηγορία "Packaging That Extends Shelf Life" και Silver Award στην κατηγορία "Circular Economy" και στα Environmental Awards με Silver Award στην κατηγορία “Circular Economy” και Bronze Award στην κατηγορία "Food Waste".

Οι διακρίσεις αυτές ήρθαν ως αναγνώριση της παγκόσμιας προσπάθειας της Tetra Pak, μέσω της πρωτοβουλίας “Go Nature. Go Carton”, να δημιουργήσει μία ακόμη πιο βιώσιμη και πλήρως ανακυκλώσιμη χάρτινη συσκευασία και να συμβάλει στη μετάβαση σε μία κυκλική οικονομία. Για να επιτύχει αυτούς τους στόχους της, μειώνει σημαντικά τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου στις δραστηριότητές της κι ενισχύει τον βιώσιμο χαρακτήρα των συσκευασιών της, αξιοποιώντας ανανεώσιμα υλικά ενώ παράλληλα προωθεί την ανακύκλωση μέσω επενδύσεων. Με στόχο την ενίσχυση της ανακύκλωσης στην Ελλάδα, η Tetra Pak έχει προχωρήσει σε στρατηγικές συνεργασίες με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και το εργοστάσιο ανακύκλωσης της LM ECO στην Καρδίτσα.
Christina-Klouri

«Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για αυτές τις διακρίσεις, οι οποίες αποτελούν αναγνώριση της συνεχούς προσπάθειάς μας για την ανάπτυξη βιώσιμων και καινοτόμων λύσεων συσκευασίας, που όχι μόνο προστατεύουν τα προϊόντα, αλλά συμβάλλουν και σε ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους πελάτες, τους συνεργάτες και τους ανθρώπους μας για τη συνεχή στήριξη και τη δέσμευση στην επίτευξη των στόχων μας να προστατεύουμε ό,τι είναι καλό: τον άνθρωπο, τα τρόφιμα και τον πλανήτη» δηλώνει η Μαρία Σιγάλα, Communications Manager South Europe της Tetra Pak.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης