Tο βραβείο GOLD στην κατηγορία Sustainable Mobility έλαβε o Όμιλος ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ

Tο βραβείο GOLD στην κατηγορία Sustainable Mobility έλαβε o Όμιλος ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ

Σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

awards
Ο Όμιλος ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ σε συνεργασία με Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών κατέκτησαν το βραβείο “GOLD” στα Environmental Awards 2024, στην κατηγορία Sustainable Mobility. Η τελετή απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε σε εορταστικό κλίμα το απόγευμα της Δευτέρας 30 Σεπτεμβρίου 2024. Πλήθος στελεχών επιχειρήσεων και εκπροσώπων φορέων παρακολούθησαν την εκδήλωση και παρέλαβαν τα βραβεία τους επί σκηνής.

Στόχος των Environmental Αwards 2024, που διοργάνωσε για 7η χρονιά η BΟUSSIAS Events, είναι να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν καλές πρακτικές και πρωτοβουλίες για την προστασία του Περιβάλλοντος, την Αειφορία καθώς και καινοτόμα «πράσινα» έργα, τεχνολογίες ή προγράμματα.
Environmental
Mάιρα Πασσιά και Kώστας Δράκος

Κλείσιμο
Πιο συγκεκριμένα, ο όμιλος ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, πρόσφατα παραχώρησε όχημα τύπου Van στο ΟΠΑ προκειμένου να εξυπηρετεί τις φοιτήτριες και τους φοιτητές με δυσκολίες μετακίνησης, παραλαμβάνοντάς τους από το χώρο διαμονής τους και μεταφέροντάς τους στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου για να παρακολουθούν δια ζώσης τις διαλέξεις στα αμφιθέατρα.

Το ΟΠΑ, πρωτοπόρο σε θέματα κοινωνικής ευθύνης και προσφοράς, ήταν το μοναδικό Πανεπιστήμιο που έλαβε μέρος στο διαγωνισμό και κατέκτησε το GOLD AWARD στην κατηγορία του. Η διοίκηση του ΟΠΑ, εντάσσει τη διάκριση αυτή στο πρόγραμμα «Ταύτιση με την Κοινωνία» και φιλοδοξεί, παράλληλα με το ακαδημαϊκό έργο, να αναβαθμίσει την ποιότητα της προσφερόμενης εκπαίδευσης στις φοιτήτριες και στους φοιτητές που χρειάζονται βοήθεια, ενισχύοντας την ισότιμη πρόσβαση στο πλαίσιο μιας κοινωνίας ίσων ευκαιριών και δυνατοτήτων.

Εκ μέρους του ΟΠΑ, το βραβείο παρέλαβε ο πρώην Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Υποδομών, Καθηγητής Κώστας Δράκος ο οποίος επί σκηνής δήλωσε: «Με πολύ μεγάλη ικανοποίηση το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών υποδέχεται την κατάκτηση του «χρυσού» βραβείου στην κατηγορία Sustainable Mobility των Environmental Awards 2024. Η απονομή αυτού του βραβείου δικαιώνει την πολύχρονη προσπάθεια για ισότιμη πρόσβαση που υλοποιείται στο Πανεπιστήμιο για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα».

Η κα Μάιρα Πασσιά, Sustainability and Corporate Communications Director του ομίλου ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, αναφορικά με την βράβευση δήλωσε: «Στον Όμιλο ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, η δέσμευση μας στη βιωσιμότητα και στην κοινωνική ευθύνη, δεν είναι απλώς μέρος της στρατηγικής μας, αλλά αποτελεί πυλώνα της ταυτότητας μας. Η συνεργασία μας με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, επιβεβαιώνει την αφοσίωσή μας στην κοινωνική υπευθυνότητα και είμαστε υπερήφανοι για τη συμβολή μας στις προσπάθειες του για την προώθηση ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση.

Η διάκριση μας, στα φετινά Environmental Awards στην κατηγορία Sustainable Mobility, αναδεικνύει τη σημασία της κοινής πρωτοβουλίας μας, όπου υποστηρίξαμε τη διάθεση ενός ειδικά διαμορφωμένου οχήματος για τη μεταφορά φοιτητών και φοιτητριών που αντιμετωπίζουν κινητικές προκλήσεις. Με την προσαρμογή αυτού του ειδικού οχήματος, διασφαλίζουμε ότι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες μετακίνησης έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τα μαθήματά τους και να συμμετέχουν πλήρως στην ακαδημαϊκή ζωή, όπως όλοι οι συμφοιτητές και οι συμφοιτήτριές τους. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να στηρίζουμε δράσεις του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών που προάγουν τη βιωσιμότητα και την κοινωνική ευημερία».

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://www.environmentalawards.gr/.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης