Πρόγραμμα Pets For Kids από το Pedigree® και το Whiskas®

Πρόγραμμα Pets For Kids από το Pedigree® και το Whiskas®

Επιτέλους! Μια ευχή που έγινε πραγματικότητα!

Πρόγραμμα Pets For Kids από το Pedigree® και το Whiskas®
Η μικρή Μαριλένα είναι σήμερα έντεκα χρονών και από τους πρώτους μήνες της ζωής της διαγνώστηκε με μια ιδιαίτερα σπάνια νευρολογική πάθηση η οποία επηρεάζει την κινητικότητα αλλά και τη νοητική της ανάπτυξη. Η οικογένειά της όλα αυτά τα χρόνια δίνει μια καθημερινή μάχη ώστε η Μαριλένα να έχει την ποιότητα ζωής που της αξίζει. Η Μαριλένα είναι μαχητής, ένα παιδί με αστείρευτη όρεξη για ζωή, ένα παιδί με φίλους που θέλει να παίξει και να απολαύσει τη ζωή όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας της.

Πριν λίγες μέρες η Μαριλένα είχε τα γενέθλιά της και όπως κάθε παιδί έκανε μια ευχή. Οι εθελοντές του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) με την υποστήριξη του προγράμματος Pets for Kids από το Pedigree® και το Whiskas® φρόντισαν η ευχή της να γίνει πραγματικότητα. Συνδυάζοντας την επιθυμία της Μαριλένας να παίξει σε μια παιδική χαρά και την αγάπη της για τους δύο σκύλους της οικογένειας, την Ήρα και τη Μαλού, διαμορφώθηκε μια παιδική χαρά στην αυλή του σπιτιού της και έτσι, η μικρή Μαριλένα  μοιράστηκε με τα αδέρφια, τους φίλους της και τους δύο σκύλους της, στιγμές με παιχνίδι και χαμόγελα σε έναν ασφαλή χώρο.   

Κλείσιμο


Η σχέση της Μαριλένας με την Ήρα και τη Μαλού αποδεικνύεται κάθε μέρα ευεργετική τόσο για την ψυχοσωματική της ανάπτυξη όσο και για την κινητική της υποστήριξη. Η κα Μαρία Αλεξανδρή, Ψυχολόγος –Ψυχοθεραπεύτρια, σημειώνει ότι πλέον αποδεικνύεται και επιστημονικά ότι η συνύπαρξη των κατοικίδιων με τους ανθρώπους αποτελεί μια σημαντική πηγή στήριξης και ευεξίας για όλες τις ηλικίες και ιδιαίτερα για τα παιδιά.  «Τα παιδιά έχουν να κερδίσουν πολλά από αυτή τη σχέση. Έχει παρατηρηθεί ότι η συνύπαρξη με ένα κατοικίδιο συμβάλλει στη μείωση του άγχους, ενισχύει την κοινωνικότητα ενός παιδιού, την ανάληψη πρωτοβουλίας, την υπευθυνότητα, ενώ τονώνει την αυτοπεποίθηση».

Η κα Αλεξανδρή τονίζει ότι ειδικά σε περιπτώσεις που ένα παιδί αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας ακόμα και καταστάσεις που απειλούν τη ζωή του, οι έρευνες δείχνουν ότι η συναναστροφή με ένα κατοικίδιο μπορεί να μειώσει την αίσθηση του σωματικού ή του συναισθηματικού πόνου. «Έχει παρατηρηθεί πως ένα παιδί εκμυστηρεύεται στο κατοικίδιό του, το θεωρεί φίλο του και παίρνει ικανοποίηση φροντίζοντάς το, νιώθει χρήσιμο και ενισχύεται έτσι η αυτοεκτίμησή του.» 



Η μικρή Μαριλένα έχει πολλούς φίλους που στηρίζουν την καθημερινή της μάχη για μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Οι δύο φίλες της, η Ήρα και η Μαλού είναι πάντα δίπλα της να προσφέρουν γενναιόδωρα την αγάπη τους. Το πρωτοποριακό πρόγραμμα Pets for Kids σχεδιάστηκε από το Pedigree® και το Whiskas® και εφαρμόζεται από το 2013 για να υποστηρίζει αυτή την ευεργετική σχέση παιδιού και κατοικίδιου. Γιατί κάθε πρωτοβουλία που δίνει χαρά σε ένα παιδί, είναι έμπνευση για όλους μας. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης